طالبان پاکستانی، آتشفشانی که در انتظار فوران است!

برای تسهیل گفتگوهای صلح همراه با تحریک طالبان پاکستان در ماه جون سال جاری، این گروه با میانجیگری طالبان افغانستان، آتش بس ناحدودی اعلام کردند.

اما از آن زمان تاکنون درگیری های منظمی بین تحریک طالبان پاکستان و نیروهای امنیتی این کشور رخ داده است، اگر چه هر دو طرف تایید کرده اند که آتش بس هنوز ادامه دارد. اخیرا پس از انکه برخی از نشریات رسانه ای گزارش داده اند که جنگجویان مسلح به مواضع سابق خود در دره سوات، دیر و بخش هایی از ولسوالی های قبلیه ای ایالت خیبر پختونخوا بازگشته اند، که پرسش هایی درباره سرنوشت گفتگوهای صلح مطرح شد.

همچنین اخیرا ارتش پاکستان اعلام کرده که در حمله نیروهای امنیتی به مخفیگاهی در بویه، وزیرستان شمالی، پنج نیروی امنیتی و حداقل چهار جنگجو از طالبان پاکستانی، در یک درگیری مسلحانه ای کشته شدند.

تحریک طالبان نیز این موضوع را تایید کرده اند اما دولت را به بدنیتی متهم نموده و عنوان کرده اند که نیروهای دولتی پاکستانی به مناطق انها حمله ور شده اند.

این در حالیست که تحلیلگران معتقدند که چشم اندازهای روشنی برای مذاکرات صلح در دراز مدت وجود ندارد. اصلی ترین چالش ها، درخواست های تحریک طالبان پاکستان برای منحل کردن ادغام ایالت خیبر پختونخواه با تحت سیستم فدرال، تحمیل قوانین شرع و خروج نیروهای نظامی پاکستانی از منطقه می باشد.
تحقق این خواسته های اصلی تحریک طالبان توسط دولت تقریبا غیرممکن است.

پیروزی طالبان در افغانستان، تحریک طالبان پاکستان را که زمانی یکی از دهشت افگن ترین گروه در جهان بود، جسور و گستاخ تر کرده است.

طالبان پاکستانی در تلاش است تا خود را از نظر سیاسی در خطوطی مشابه با طالبان افغانستان نشان دهند، اما اساسا در موضع خود ضدپاکستانی هستند.

همسویی منافع بین طالبان افغانستان و طالبان پاکستان عمیق می شود، دلیل انکه این دو گروه، از نژاد پشتون هستند و این نگران کننده است. طالبان افغانستان موضع همیشگی دولت های قبلی افغانستان را در مورد خط دیورند داشته اند، تمامیت ارضی پاکستان را به چالش می کشند و طالبان پاکستانی در مورد مناطق خیبر پختونخواه اینگونه هستند و حاضر نیستند که تحت سیستم فدرال با پاکستانی ها یکجای شوند. این موضوع این دو گروه را یکجا کنار هم قرار می دهد.

مسئله دیگر موضع تهاجمی تحریک طالبان پاکستان است، دولت پاکستان در حال تجربه بی ثباتی اجتماعی – اقتصادی و سیاسی است. این دولت، از مشکلات داخلی بی شماری رنج می برد. انها به دنبال یک توافق صلحی هستند که خشونت ها را بتوانند کاهش بدهند.

واقعیت این است که تحریک طالبان پاکستان بزرگترین سازمان تروریستی در پاکستان بشمار می رود. انها شاید نتوانند مانند گذشته مانور بدهند اما این را نباید فراموش کرد که در داخل پاکستان روز به روز در حال رشد هستند. پاکستان برای مقابله با این گروه باید اقدامات جدی علیه گروه های تروریستی در داخل خاکش اتخاذ نماید تا کمی بتواند از فشارها رهایی یابد.

(ارگنایزر)

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
برخی از احزاب و گروه ها به جای اینکه از خود محافظت کنند، مشکلات خود را حل کنند و اقتصاد خود را بهبود بخشند، به دیگران مشوره میدهند، نگران ما هستند و دنیا را از ما می ترسانند. به آنها باید گفت به جای نصیحت کردن، مشکلات داخلی خود را حل کنند و اول غم خودشان را بخورند. افغان ها...
مشکلات و خطراتی را که او (آصف درانی) به افغانستان نسبت داد، در واقع امکان همه اینها از پاکستان دیده می شود. افغانستان اکنون یک کشور امن و با ثبات است که به جای اتکا به قرضه ها و کمک های کشورهای خارجی، با استفاده از منابع خود برای خودکفایی اقتصادی تلاش می کند.
من متن سخنرانی هشدار دهنده طولانی نتانیاهو را خواندم. من دقیقا غرور جورج بوش را هنگام حمله به افغانستان در سال 2001 در آن دیدم. نتانیاهو تهدید کرده است که غزه را نابود خواهد کرد و به کسی رحم نخواهد کرد. او به قدرت خودش مغرور بود، که ادعای خدایی نکند، همین شروع سقوطش هست تصمیم نابودی را پروردگار می...
میراث تلخ 20 سال اشغال نظامی امریکا در افغانستان، گروه‌هایی از مردان، زنان و کودکان معتاد است که در کنار جاده‌های غبارآلود، زیر پل‌ها و در کناره‌ رودخانه های آلوده کابل خوابیده‌اند. ملموس ترین هدیه 20 سال حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان چیزی جز فقر، میلیون ها معتاد و انزوای کشور نیست.
من بار دیگر پیش حاکمان فعلی دست نیاز دراز میکنم تا نفرت را از طریق برادری از بین ببرند. دشمنان قسم خورده افغانستان شبانه روز در اینجا تنفر را بیشتر می کنند. پاکستان در اسلام آباد یک استودیو به افغانستان انترنشنال داده است و تلویزیون نامبرده فقط بر طبل جنگ های داخلی می کوبد. شرایط را درک کنید
امریکا با ائتلاف جهانی به بدماشی کامل به بهانه ۹/۱۱ بر ملتی اتهام ویران کردن برج های نیورک وارد کرد؛ که از شدت فقط توان رفتن به بازار قریه خود را نداشت. بوش متکبر با زور خود بدون شنیدن استدلال حمله کرد. اما با پایان حمله با چنان عجله ای فرار کرد که عامل خنده تمام رقباء شد.
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x