یوناما: بیش از 200 واقعه خشونت علیه خبرنگاران در افغانستان از زمان قدرت گرفتن مجدد طالبان ثبت شده است

دفتر نمایندگی سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) می گوید که از ماه اگست 2021 (از زمان قدرت گیری مجدد طالبان)، بیش از 200 مورد نقض حقوق خبرنگاران در افغانستان ثبت شده است. یوناما امروز چهارشنبه 2 نومبر به مناسبت روز جهانی پایان دادن به مصونیت از مجازات جنایات علیه خبرنگاران این بیانیه را بیان کرد.

این دفتر در حساب توییتر خود نوشت که «دستگیری خودسرانه، بدرفتاری، تهدید و ارعاب در موارد ثبت شده از خبرنگاران توسط آنها گنجانده شده است». نماینده سیاسی سازمان ملل متحد افزود که “رسانه ها در افغانستان در خطر هستند و این فرهنگ خشونت و مصونیت از مجازات باید پایان یابد.”

یوناما در بیانیه خود به طور مشخص نگفته است که چه کسانی در این رویدادهای خشونت آمیز علیه خبرنگاران در افغانستان دست دارند، اما ظاهراً منظور دولت و مقامات حاکم است. گفتنی است که یک روز قبل از این خبر اعلام شده بود که پخش یک تلویزیون محلی به نام «کابل نیوز» در افغانستان متوقف شده است.

حجت الله مجددی، رئیس اجرایی انجمن خبرنگاران مستقل افغانستان به نقل از مقامات این تلویزیون به بی بی سی گفت که کابل نیوز علاوه بر مشکلات مالی و اقتصادی با «مشکلات دیگری» نیز مواجه است. آقای مجددی از مقامات حاکم خواست تا فضای کاری امن را برای رسانه ها فراهم کنند و در مقابل انتقاد، سینه خود را بگشایند.

وی افزود: رسانه ها از اصلاحات انتقاد می کنند و نقد آنها به جای مضر، سودمند است. قابل ذکر است که از زمان کنترل مجدد طالبان بر افغانستان، حدود 40 درصد رسانه ها در این کشور بسته شده و 80 درصد از کارکنان رسانه ها بیکار شده اند.

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد نیز از کشورهای جهان خواست در کنار خبرنگاران بایستند و قصد خود را برای جلوگیری از خشونت علیه رسانه ها و خبرنگاران با اجرای قانون نشان دهند.

او در پیامی توئیتری نوشت که تنها در سال جاری ۷۰ خبرنگار به دلیل کارشان کشته شده اند، اما بسیاری از این قتل ها مورد بررسی قرار نگرفته است. آقای گوتریش افزود که “ما باید به فرهنگ معافیت از مجازات پایان دهیم و به خبرنگاران توانایی انجام کارهای اساسی خود را بدهیم.”

 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
برخی از احزاب و گروه ها به جای اینکه از خود محافظت کنند، مشکلات خود را حل کنند و اقتصاد خود را بهبود بخشند، به دیگران مشوره میدهند، نگران ما هستند و دنیا را از ما می ترسانند. به آنها باید گفت به جای نصیحت کردن، مشکلات داخلی خود را حل کنند و اول غم خودشان را بخورند. افغان ها...
مشکلات و خطراتی را که او (آصف درانی) به افغانستان نسبت داد، در واقع امکان همه اینها از پاکستان دیده می شود. افغانستان اکنون یک کشور امن و با ثبات است که به جای اتکا به قرضه ها و کمک های کشورهای خارجی، با استفاده از منابع خود برای خودکفایی اقتصادی تلاش می کند.
من متن سخنرانی هشدار دهنده طولانی نتانیاهو را خواندم. من دقیقا غرور جورج بوش را هنگام حمله به افغانستان در سال 2001 در آن دیدم. نتانیاهو تهدید کرده است که غزه را نابود خواهد کرد و به کسی رحم نخواهد کرد. او به قدرت خودش مغرور بود، که ادعای خدایی نکند، همین شروع سقوطش هست تصمیم نابودی را پروردگار می...
میراث تلخ 20 سال اشغال نظامی امریکا در افغانستان، گروه‌هایی از مردان، زنان و کودکان معتاد است که در کنار جاده‌های غبارآلود، زیر پل‌ها و در کناره‌ رودخانه های آلوده کابل خوابیده‌اند. ملموس ترین هدیه 20 سال حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان چیزی جز فقر، میلیون ها معتاد و انزوای کشور نیست.
من بار دیگر پیش حاکمان فعلی دست نیاز دراز میکنم تا نفرت را از طریق برادری از بین ببرند. دشمنان قسم خورده افغانستان شبانه روز در اینجا تنفر را بیشتر می کنند. پاکستان در اسلام آباد یک استودیو به افغانستان انترنشنال داده است و تلویزیون نامبرده فقط بر طبل جنگ های داخلی می کوبد. شرایط را درک کنید
امریکا با ائتلاف جهانی به بدماشی کامل به بهانه ۹/۱۱ بر ملتی اتهام ویران کردن برج های نیورک وارد کرد؛ که از شدت فقط توان رفتن به بازار قریه خود را نداشت. بوش متکبر با زور خود بدون شنیدن استدلال حمله کرد. اما با پایان حمله با چنان عجله ای فرار کرد که عامل خنده تمام رقباء شد.
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x