یک عضو کانگرس ایالات متحده امریکا میگوید که اگر حکومت سرپرست افغانستان در زمینه رعایت حقوق بشر و اجازه دادن دختران برای رفتن به مکتب، گامهای مثبت بردارد به رسمیت شناخته خواهد شد.
پیتر مایر در یک گفتوگوی ویژه با طلوعنیوز، تاکید میورزد که امارت اسلامی در افغانستان یک حکومت است و درحال حاضر دیگر حکومتی وجود ندارد.
آقای مایر از جامعه جهانی به ویژه ایالات متحده امریکا برای عدم تعامل با حکومت سرپرست افغانستان، انتقاد میکند.
پیتر مایر گفت: «انتقاد و نگرانی من از جامعه جهانی و مخصوصا امریکاییها این است که تعامل شان با افغانستان خیلیها کند است و این را نباید فراموش کرد که این لحظه، لحظه تغییر و لحظه فرصتها است که نباید از دست برود اگر ما به راههای گذشته قدم بگذاریم و دوباره در اوضاع بیاعتمادی قرار بگیریم، همهی توسعه و پیشرفتهای که طی سالهای اخیر آن را به دست آوردهایم، از دست خواهیم داد»
این عضو کانگرس امریکا میافزاید که امارت اسلامی افغانستان یک حکومت است و در حال حاضر دیگر حکومتی وجود ندارد و امریکا این را باید بپذیرد.
پیتر مایر افزود: «یکی به رسمیت شناختن دپلوماتیک است و مساله دیگر اعتراف آن که امروز در کجا قرار داریم امارت اسلامی در افغانستان یک حکومت است و در حال حاضر دیگر حکومتی وجود ندارد طرف امریکاییها مهم است که این حقیقت را بپذیرد همچنان نیاز به کار مشترک است. من در رابطه به مسایل زنان و مکتبها صحبت کردم و جامعه جهانی باید تفاوتهای فرهنگی را بداند ما نمیتوانیم که ارزشهای خود را تحمیل کنیم. برای امارت اسلامی همچنان مهم است که خواست شهروندان خود را بخاطر آینده بهتر در نظر بگیرد.»
آقای مایر همچنان تاکید میورزد که اگر تفاوتهای ناچیز سر راه قرار گیرند و انتظارات دو طرف برآورده نشوند، این کار پیامدهای ناگواری به دنبال خواهند داشت.
در این میان، ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، نقض حقوق بشر را در کشور رد میکند و میافزاید که کابل خواهان تعامل با جامعه جهانی است.
محمد ناصر حقانی، آگاه مسایل سیاسی، در این باره گفت: «او کشورهای که برای امارت اسلامی افغانستان شروط گذاشتن که این شروط را بقبولاند خو امارت اسلامی نیز در جستجوی از این است که بخاطر رفع شروط شان کارهای را بکند که حداقل با قوانین به اصطلاح اسلامی و یا هم عرف وعنعنات افغانی یعنی اختلافی نداشته باشد.»
واحد فقیری، آگاه روابط بینالملل، میگوید: «خواستهای جهانی که در افغانستان یک حکومت همهشمول و این که به دختران اجازه داده شود که به مکتبها بروند و این که حقوق بشر رعایت شود؛ این خواستهای است که مردم افغانستان نیز از آن حمایت میکند.»
هرچند برخی از کشورها سفارتخانههای شان را در کابل فعال ساختهاند؛ اما با گذشت نزدیک به پانزده ماه از روی کار آمدن دوباره امارت اسلامی در افغانستان، تا کنون هیچ کشوری امارت اسلامی را به رسمیت نشناخته است.