هند باید در روابط خود با افغانستان قدم های صادقانه بردارد

هند که در رسانه ها نزدیک ترین دوست و حامی افغانستان نامیده می شود، به گفته کارشناسان، همواره سیاست دو رو با سیستم های افغانستان داشته است. با سقوط نظام قبلی در افغانستان که نزدیک ترین رابطه و همکاری را با هند داشت، هند ویزای نزدیک ترین همکاران خود در افغانستان را لغو کرد.

بر اساس اطلاعات، پس از 15 اگست 2021، هند بیش از سه هزار ویزای افغان‌ها را که شامل ویزای سیاستمداران، بیماران، تاجران، دانشجویان و گردشگران می‌شد، لغو کرد و تاکنون از سرنوشت این افراد اطلاعی در دست نیست. هند که دوستی ناقص و ضعیفی با نظام گذشته داشت و آن را نیمه کاره رها کرده بود، اکنون به نظر می رسد که با حکومت جدید افغانستان نیز به همین سیاست روی آورده است.

دولت موقت افغانستان به رهبری امارت اسلامی که تلاش خود را برای تحکیم روابط با هند بر اساس احترام متقابل آغاز کرده بود، جلسات مختلفی را با سران امارت اسلامی برگزار کرد، اما پس از این دیدارها، برعکس، هند در رسانه ها با علیه امارت اسلامی تبلیغ کرد و اعلامیه ها و کنفرانس های مطبوعاتی آنها به تبلیغ و حمایت از مخالفان سیاسی پرداختند.

هند صادرات افغانستان به هند از بندر چابهار را پس از حاکمیت امارت اسلامی متوقف کرد. برخی از کارشناسان سیاسی می گویند که مخالفت هند با مشارکت افغانستان در پروژه CPEC و تعلیق صادرات از افغانستان برای مدتی در بندر چابهار بیشتر ناشی از ملاحظات سیاسی و منابع اقتصادی علیه امارت اسلامی است.

هند که سال هاست تلاش های منفی علیه طالبان انجام می دهد، چند سال پیش که ملا اختر محمد منصور به ریاست امارت اسلامی منصوب شد، روزنامه (تایمز آف ایندیا) در تحلیلی سیاسی انتخاب وی را خطری بزرگ خواند. این روزنامه به گذشته خلیفه سراج الدین حقانی وزیر داخله افغانستان که در گذشته معاون امارت اسلامی بود، اشاره می کند که 58 نفر به شمول یک دیپلمات هندی را کشته بود اشاره میکند که به یک فرد مشهور تبدیل شده است.

تحلیلگران دوستی رو به روی پرده هند با افغانستان را به فال نیک نمی گیرند. هنگامی که تحریک طالبان در سال 1994 شروع شد، پس از رسیدن طالبان به کابل، آنها با مجاهدین کشمیر ارتباط برقرار کردند و به این ترتیب خشم هند افزایش یافت، هند از ائتلاف شمال حمایت کرد و به آنها پول داد و سلاح تهیه کرد، هنوز هم همان کمپین را علیه افغان‌ها رهبری می‌کند.

امارت اسلامی گفته است که می‌خواهند روابط خود را با هند بهبود بخشند، زلمی خلیل‌زاد قبل از سقوط جمهوری نیز در سفر خود به هند از مقامات هندی خواست تا روابط خود را با امارت اسلامی بهبود بخشند، اما هند با موجودیت دولت افغانستان مذاکره با طالبان را نپذیرفت. همچنین این تصور وجود دارد که هند همراه با دوستان افغان خود در تلاش برای سبوتاژ در مذاکرات صلح در قطر بوده است.

(کابل تکی کام /9 نومبر 2022)

 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x