در حالی که قرار است چهارشنبه، 16 نوامبر، نشست مشورتی مسکو درباره افغانستان برگزار شود، جبهه مقاومت ملی از این برگزاری این نشست استقبال کرد و آن را فرصتی برای دیپلماسی منطقهای دانست.
این جبهه در بیانیهای که روز دوشنبه، 14 نوامبر منتشر کرد، با ابراز نگرانی از اوضاع افغانستان، نوشت که نشست مشورتی مسکو درباره افغانستان فرصتی است که به بحران امنیتی، سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و حقوق بشری مردم زیر سلطه طالبان رسیدگی شود.
جبهه مقاومت ملی میگوید که همکاریهای نزدیک میان کشورهای منطقه و متحدان بینالمللی میتواند راه را برای صلح، امنیت، رفاه و توسعه پایدار هموار کند.
در بیانیه جبهه مقاومت ملی آمده است که از ۱۵ اوت 2021 میلادی که طالبان بر افغانستان مسلط شدند، این کشور به مرکز تروریسم منطقهای و جهانی بدل شده است که کشورهای همسایه، منطقه و جهان را تهدید میکند.
بیانیه میافزاید که در بیش از یک سال گذشته، کشت تریاک و قاچاق هروئین و دیگر جنایتهای سازمانیافته افزایش یافته است، نظام حکومتداری از هم پاشیده است، و طالبان که زیر تحریمهای سازمان ملل متحد قرار دارند و به نقض جدی حقوق بشر متهمند، مردم افغانستان را گروگان گرفتهاند.
جبهه مقاومت ملی میگوید که «آماده ایفای نقش کلیدی در روند احیای جایگاه واقعی افغانستان در جامعه جهانی است».
این جبهه افغانستان را قلب آسیا میداند و میگوید که ثبات در افغانستان، به نفع کشورهای منطقه است.
چهارمین نشست مشورتی مسکو درباره افغانستان قرار است روز 16 نوامبر در مسکو برگزار شود. در این نشست نمایندگان کشورهای پاکستان، ایران، تاجیکستان، ازبکستان، ترکمنستان، چین، روسیه، هند، قزاقستان و قرقیزستان حضور خواهند داشت.
هیچ نمایندهای از طالبان برای حضور در این نشست دعوت نشده است. ضمیر کابلوف پیشتر اعلام کرده بود که طالبان را به این نشست دعوت نکردهاند. طالبان گفتهاند که این نشست بدون حضور آنان ناقص خواهد بود.
در نشست مشورتی مسکو درباره افغانستان که در نوامبر 2021 در مسکو برگزار شد، عبدالسلام حنفی، معاون نخستوزیر طالبان، نیز دعوت شده بود. تشکیل یک حکومت همهشمول مهمترین موضوع نشست مشورتی مسکو در سال 2021 میلادی بود.
پیش از این، دبیر شورای امنیت ملی روسیه، آمریکا را به شکلگیری طالبان در افغانستان متهم کرده است.
در یک ماه گذشته روسیه چندین بار از افزایش ناامنی و حضور گروههای تروریستی در افغانستان ابراز نگرانی کرده است.
مقامهای کشورهای تاجیکستان، ازبکستان و قرقیزستان نیز نگرانی خود را از حضور نیروهای هراسافکن در افغانستان زیر سلطه طالبان ابراز کردهاند.