رفت و آمد نماینده گان کمپنی های چین به افغانستان افزایش یافته است

روزنامۀ لاس انجلس تایمز به حضور چین در افغانستانِ زیر حاکمیت طالبان نگاهی کرده است.

در آغاز مطلب مفصلی در این مورد می خوانیم که پس از داخل شدن به کابل از طریق میدان هوایی، نخستین چیزی که چشم تان به آن می افتد اعلان تجارتی در مورد «چایناتاون» است، ساختمان ده طبقه ای واقع در منطقه تایمنی.

به نوشتۀ روزنامه، در طبقه زیرزمینی این ساختمان فروشگاه های محصولات چینی است، از لوازم خانه و دفتر گرفته تا بایسکل های برقی.

روزنامه می نویسد که بسیاری از مشتریان، نخست به دفتر یو مینگویِ ۵۱ ساله، موسس «چایناتاون» می روند، کسی که کار این مرکز را در سال ۲۰۱۹ آغاز کرد.

در ادامه آمده است، یو رئیس کمیتۀ تجارتی چین – افغانستان نیز است، دفتر نیمه رسمی ارتباطات برای تطبیق پروژۀ دلخواهش.

به نوشتۀ روزنامه، پروژۀ یو انتقال دادن تاجران چینی به افغانستان است.

لاس انجلس تایمز نوشته است، این دفتر تاجران را در قسمت دریافت ویزه، شناسایی بازار و برقراری ارتباطات یاری می رساند.

روزنامه نوشته است، قرارداد نخستین پروژه ای زیربنایی که میان یک شرکت چینی و حکومت طالبان امضا شد، پارک صنعتی ۲۱۶ میلیون دالری در شمال شرق کابل است.

در مطلب می خوانیم که این روز ها رفت و آمد بازدید کنندگانی که از سوی محافظان چینی بدرقه می شوند، به وزارت های حکومت طالبان غیر معمول نیست.

در ادامه از دید و بازدید رهبران محلی و مرکزی طالبان با نمایندگان شرکت های دولتی چین در سفارت افغانستان در پیکنگ نیز سخن گفته شده است.

به نوشتۀ روزنامه، سفارت چین در کابل یکی از محدود نمایندگی های دیپلوماتیک است که هنوز فعالیت دارد، هرچند چین به گونۀ رسمی حکومت طالبان را به رسمیت نشناخته است.

چین که از حضور جنگجویان اویغور در افغانستان نگران است، از سوی ایالات متحده بخاطر چیزی که نقض حقوق بشری مسلمانان اویغور در منطقۀ شینجن خوانده شده، مورد انتقاد قرار گرفته است.

نمایندۀ چین در نشست روز چهارشنبه «فارمت مسکو» در مورد افغانستان نیز حضور داشت در کنار نمایندگان هند، روسیه، تاجکستان، ترکمنستان، ازبکستان، ایران، قیرغزستان، قزاقستان و پاکستان.

(لس انجلس تایمز / ۱۷ نومبر ۲۰۲۲)
 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x