محققین: افغانستان و بدنامی ارتش در فهرست وظایف جنرال منیر گنجانده شده است.

جنرال عاصم منیر در حالی به عنوان رئیس جدید ارتش پاکستان منصوب شد که محققان می گویند پاکستان از نظر سیاسی تقسیم شده و از نظر اقتصادی دچار رکود شده است. محققان می گویند که جنرال منیر در کنار اوضاع داخلی، روابط پاکستان با افغانستان، چین، آمریکا، عربستان سعودی و هند را نیز زیر نظر خواهد داشت. روزنامه داون پاکستان در سرمقاله خود می گوید که اگرچه پاکستان در حال حاضر درگیر مسائل است، اما ارتش نیازی به مداخله برای اصلاح وضعیت ندارد. این سرمقاله می گوید تجربیات سال های گذشته نشان داده است که «مداخلات با نیت خیر می تواند به کابوس تبدیل شود».

جنرال منیر در حالی این سمت را از جنرال قمر جاوید باجوا میگیرد که مفسران می گویند که انتقادات از ارتش پاکستان در سطح عمومی افزایش یافته است. یک روز قبل از اعلام انتصاب جنرال عاصم به جای جنرال باجوا در یک سخنرانی در نشستی در شهر راولپندی اعتراف کرد که ارتش به طور غیرقانونی در امور سیاسی پاکستان مداخله کرده است، اما در آینده این کار را نخواهد کرد. وی همچنین گفت که جدایی پاکستان شرقی و ایجاد بنگلادش نیز یک موضوع سیاسی است.

محسن داور، رهبر حزب جنبش ملی جمهوری خواه، نماینده مجلس ملی از وزیرستان شمالی و رئیس کمیته روابط خارجی مجلس، می گوید که زمان جنرال باجوا به عنوان رئیس ارتش یکی از «بدترین دوران های مداخلات نظامی» خواند. محققان می گویند که دخالت ارتش در امور سیاسی مانع از تقویت دموکراسی در پاکستان شده است.

حزب تحریک انصاف نخست وزیر سابق عمران خان که در زمان جنرال باجوا از ارتش انتقاد می کرد، از انتصاب جنرال منیر استقبال کرد و ابراز امیدواری کرد که تحت نظارت رهبران جدید، نیروهای ارتش “نقش قانونی” خود را ایفا کنند و برای تقویت حقوق قانونی و جمهوری در این کشور سودمند باشد.

مایکل کوگلمن، محقق امور آسیای جنوبی در مرکز ویلسون در واشنگتن، جدا کردن ارتش از سیاست پاکستان را دشوار می‌داند و می‌گوید که ارتش در چنین سطح عمیق و مدت طولانی در سیاست پاکستان دخالت داشته است. حذف ارتش از سیاست “تقریبا” غیرممکن خواهد بود.

حارث نواز ارتشی سابق می گوید که پاکستان به دلیل بی ثباتی سیاسی از جمله وضعیت بد اقتصادی با مشکلاتی مواجه است. وی گفت که وضعیت بد اقتصادی پاکستان می تواند بر بودجه ارتش تاثیر منفی بگذارد. حارث نواز می گوید که جنرال منیر روابط پاکستان با چین، آمریکا، عربستان سعودی و دیگر کشورها را زیر نظر خواهد داشت.

علاوه بر اوضاع سیاسی و اقتصادی، محققان می گویند که یکی از وظایف جنرال منیر جلوگیری از انتقاد به ارتش در دوره قبل در قضای مجازی خواهد بود. رسول بخش رئیس محقق می گوید که در شش ماه گذشته «تصویر» ارتش آسیب های زیادی دیده است و جنرال منیر در تلاش است تا اعتبار ارتش را در نزد مردم پاکستان بازگرداند.

وی گفت که اگر موضع ارتش در قبال احزاب سیاسی متعادل نباشد، رئیس جدید ارتش نیز با مشکل مواجه خواهد بود. داون در سرمقاله خود به نیروهای مسلح پاکستان به رهبری جنرال منیر توصیه می کند که تعیین سرنوشت کشور باید به مردم پاکستان، قوه قضائیه، دولت و پارلمان سپرده شود. بهترین توصیه برای نیروهای مسلح حفظ ثبات پاکستان در داخل و خارج است.

 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
برخی از احزاب و گروه ها به جای اینکه از خود محافظت کنند، مشکلات خود را حل کنند و اقتصاد خود را بهبود بخشند، به دیگران مشوره میدهند، نگران ما هستند و دنیا را از ما می ترسانند. به آنها باید گفت به جای نصیحت کردن، مشکلات داخلی خود را حل کنند و اول غم خودشان را بخورند. افغان ها...
مشکلات و خطراتی را که او (آصف درانی) به افغانستان نسبت داد، در واقع امکان همه اینها از پاکستان دیده می شود. افغانستان اکنون یک کشور امن و با ثبات است که به جای اتکا به قرضه ها و کمک های کشورهای خارجی، با استفاده از منابع خود برای خودکفایی اقتصادی تلاش می کند.
من متن سخنرانی هشدار دهنده طولانی نتانیاهو را خواندم. من دقیقا غرور جورج بوش را هنگام حمله به افغانستان در سال 2001 در آن دیدم. نتانیاهو تهدید کرده است که غزه را نابود خواهد کرد و به کسی رحم نخواهد کرد. او به قدرت خودش مغرور بود، که ادعای خدایی نکند، همین شروع سقوطش هست تصمیم نابودی را پروردگار می...
میراث تلخ 20 سال اشغال نظامی امریکا در افغانستان، گروه‌هایی از مردان، زنان و کودکان معتاد است که در کنار جاده‌های غبارآلود، زیر پل‌ها و در کناره‌ رودخانه های آلوده کابل خوابیده‌اند. ملموس ترین هدیه 20 سال حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان چیزی جز فقر، میلیون ها معتاد و انزوای کشور نیست.
من بار دیگر پیش حاکمان فعلی دست نیاز دراز میکنم تا نفرت را از طریق برادری از بین ببرند. دشمنان قسم خورده افغانستان شبانه روز در اینجا تنفر را بیشتر می کنند. پاکستان در اسلام آباد یک استودیو به افغانستان انترنشنال داده است و تلویزیون نامبرده فقط بر طبل جنگ های داخلی می کوبد. شرایط را درک کنید
امریکا با ائتلاف جهانی به بدماشی کامل به بهانه ۹/۱۱ بر ملتی اتهام ویران کردن برج های نیورک وارد کرد؛ که از شدت فقط توان رفتن به بازار قریه خود را نداشت. بوش متکبر با زور خود بدون شنیدن استدلال حمله کرد. اما با پایان حمله با چنان عجله ای فرار کرد که عامل خنده تمام رقباء شد.
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x