رییس جمهور غنی میگوید که نگران احتمال سقوط دولت پس از خروج نیروهای خارجی از افغانستان نیست. به گفتهی او، اکنون بیش از ۹۰ درصد تمام عملیاتها از سوی نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان انجام میشود.
محمد اشرف غنی در گفتگو با«سیانان» گفت: «ما حدود ۴۰هزار نیروی کماندو، ویژه و هوایی در اختیار داریم که ستون فقرات جمهوریت اند. دیگر این که شریکان ما افغانستان را رها نکرده اند. در گفتگوی که من با بایدن و وزیر خارجه امریکا اینجا در افغانستان داشتم واضح می شود که امریکا، ناتو و سایر همکاران بین المللی ما فصل جدید مشارکت را با افغانستان آغاز کرده اند.»
آقای غنی از طالبان خواسته است که تغییرهای جدید از سوی امریکا را بپذیرند تا از راه یک توافق سیاسی، در دولت مشارکت یابند و افراد این گروه در جامعه مدغم شوند.
او گفت: «من هرگز مانع صلح و مشارکت سیاسی با طالبان نبوده ام. برای من ماندن در قدرت اصل نیست. قدرت ابزار خدمت گذاری به مردم است. از طالبان میخواهم تغییرات جدید را بپذیرند؛ آنچه زمینه یک توافقنامه سیاسی را فراهم میکند.»
آقای غنی افزوده است که تغییرهای تازه زمینه ساختن یک دولت صلح را برای یک مدت کوتاه و نیز انتخابات را که از سوی جامعه جهانی نظارت میشود، فراهم میکند.
رییس جمهوری کشور با اشاره به پاکستان گفته است که لحظه تصمیم گیری از سوی پشتیبانان طالبان نیز فرا رسیده و پاکستان باید انتخاب کند که میخواهد با اتصال با کشورها و رشد اقتصاد این کشور برنده و یا با ادامه سیاستهایش بازنده باشد.
آقای غنی افزوده است که ادامه جنگ از سوی طالبان پس از مشخص شدن تاریخ خروج نیروهای خارجی توجیه دینی ندارد و این گروه باید از راه سیاسی به جنگ پایان دهند.
او همچنان از دولت بایدن به دلیل نقش دادن به سازمان ملل برای تسهیل روند صلح، سپاسگزاری کرده و گفته است که دولت افغانستان برای نشست استانبول آمادگی دارد.