اشتراک دختران در آزمون فراغت از مکتب در کابل و چند ولایت

دختران دانش‌آموز در کابل و شماری از ولایت‌ها روز (چهارشنبه) در آزمون فراغت از مکتب اشتراک کردند.
برخی از این دختران می‌گویند که از شرکت در این آزمون شادمان اند؛ اما سرنوشت ناروشن دختران بالاتر از صنف ششم آنان را نگران ساخته است.
تمکین، دانش‌آموز، به طلوع‌نیوز گفت: «یک گام مثبت است بر ما که مکاتب به روی ما باز شد، بر یک روز هم که شده می‌توانیم امتحانات ما را بدهیم مقایسوی اگر بگویم باز سال‌های قبل که بود امتحانات ما را جدا جدا می‌دادیم می‌توانستیم که درست درس بخوانیم.»
رخسار، یک دانش‌آموز دیگر، می‌گوید: «شروع این هفته خبر شدیم که روز چهارشنبه در مکاتب امتحان می‌گیرند و ما نسبت به سال‌های قبل زیاد آمادگی نداریم.»
حضور دوباره در مکتب حتی برای یک روز برای برخی از دختران خوشحال کننده است. بهار، دانش‌آموز، که امیدی برای برگشت به مکتب را نداشت، از حضورش در مکتب شگفت‌زده شده است.
بهار به طلوع‌نیوز گفت: «ما اصلا هیچ خبر نداشتیم هیچ چیز را نمی‌فهمیدیم. من امروز نو خبر شدم که امتحانات صنف دوازده است.»
خانواده‌های دانش‌آموزان می‌گویند که دختران شان آمادگی کافی برای سپری نمودن آزمون را نداشته‌اند.
داوود، عضو خانواده یکی از دانش‌آموزان، گفت: «در صنف نرفت، درس نخواند، کتاب برایش توزیع نشد؛ امروز یا دو روز پیش اعلام کردند که در سه ساعت از پیش شان امتحان گرفته می‌شود.»
مادر یکی از دانش‌آموزان گفت: «اعلان می‌کردند که باید اولادهای ما اولادهای مردم درس بخوانند در این شرایط بسیار رنج است زحمت است تکلیف است.»
شماری از استادان دانشگاه روند ارتقای دختران را راهکار مناسب تعلیمی نمی‌دانند. این استادان باور دارند که بازگشایی مکتب‌ها و درس حضوری باید در اولویت قرار داده شود.
عبدالناصر شفق، استاد دانشگاه، گفت: «زمانی که دانش‌آموزان جریان آموزشی را سپری نکرده باشند و درس نخوانده باشند، امتحان گرفتن از آنها یک کرکتر نمایشی است.»
امارت اسلامی تاکید کرده است که به آموزش دختران متعهد است و با تامین شرایط اسلامی، مکتب‌ها را به روی دختران بازگشایی خواهد کرد.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x