دختران دانشآموز در کابل و شماری از ولایتها روز (چهارشنبه) در آزمون فراغت از مکتب اشتراک کردند.
برخی از این دختران میگویند که از شرکت در این آزمون شادمان اند؛ اما سرنوشت ناروشن دختران بالاتر از صنف ششم آنان را نگران ساخته است.
تمکین، دانشآموز، به طلوعنیوز گفت: «یک گام مثبت است بر ما که مکاتب به روی ما باز شد، بر یک روز هم که شده میتوانیم امتحانات ما را بدهیم مقایسوی اگر بگویم باز سالهای قبل که بود امتحانات ما را جدا جدا میدادیم میتوانستیم که درست درس بخوانیم.»
رخسار، یک دانشآموز دیگر، میگوید: «شروع این هفته خبر شدیم که روز چهارشنبه در مکاتب امتحان میگیرند و ما نسبت به سالهای قبل زیاد آمادگی نداریم.»
حضور دوباره در مکتب حتی برای یک روز برای برخی از دختران خوشحال کننده است. بهار، دانشآموز، که امیدی برای برگشت به مکتب را نداشت، از حضورش در مکتب شگفتزده شده است.
بهار به طلوعنیوز گفت: «ما اصلا هیچ خبر نداشتیم هیچ چیز را نمیفهمیدیم. من امروز نو خبر شدم که امتحانات صنف دوازده است.»
خانوادههای دانشآموزان میگویند که دختران شان آمادگی کافی برای سپری نمودن آزمون را نداشتهاند.
داوود، عضو خانواده یکی از دانشآموزان، گفت: «در صنف نرفت، درس نخواند، کتاب برایش توزیع نشد؛ امروز یا دو روز پیش اعلام کردند که در سه ساعت از پیش شان امتحان گرفته میشود.»
مادر یکی از دانشآموزان گفت: «اعلان میکردند که باید اولادهای ما اولادهای مردم درس بخوانند در این شرایط بسیار رنج است زحمت است تکلیف است.»
شماری از استادان دانشگاه روند ارتقای دختران را راهکار مناسب تعلیمی نمیدانند. این استادان باور دارند که بازگشایی مکتبها و درس حضوری باید در اولویت قرار داده شود.
عبدالناصر شفق، استاد دانشگاه، گفت: «زمانی که دانشآموزان جریان آموزشی را سپری نکرده باشند و درس نخوانده باشند، امتحان گرفتن از آنها یک کرکتر نمایشی است.»
امارت اسلامی تاکید کرده است که به آموزش دختران متعهد است و با تامین شرایط اسلامی، مکتبها را به روی دختران بازگشایی خواهد کرد.
برخی از احزاب و گروه ها به جای اینکه از خود محافظت کنند، مشکلات خود را حل کنند و اقتصاد خود را بهبود بخشند، به دیگران مشوره میدهند، نگران ما هستند و دنیا را از ما می ترسانند. به آنها باید گفت به جای نصیحت کردن، مشکلات داخلی خود را حل کنند و اول غم خودشان را بخورند. افغان ها...