مجمع عمومی سازمان ملل متحد با اکثریت آرا درخواست ا.ا.ا برای نمایندگی افغانستان در این سازمان را رد کرد و تصمیم گرفت که این کرسی با نماینده سابق نصیر احمد فایق باشد. علاوه بر ا.ا.ا، سازمان ملل درخواست دولت نظامی برما و حکومت مخالف در شرق لیبیا را نیز رد کرد.
این پیشنهاد از سوی کمیته اعتبارنامه سازمان ملل متحد به اعضای این مجمع ۱۹۳ نفره ارائه شد که همه اعضای آن به حالت تعویق رای مثبت داده اند. کارولین بیرکت، رئیس کمیته اعتبارنامه در سازمان ملل متحد و نماینده گیانا، گفته است:« کمیته اعتبارنامه تصمیم گرفته است تا پذیرش اعتبارنامه دولت های طالبان، میانمار و لیبیا به سازمان ملل را همینگونه در حالت تاخیر نگهدارد.»
تحلیلگران سیاسی بر این باورند که سازمان ملل برخلاف اصول خود و به دستور امریکا تصمیم گرفته و این کرسی را به ا.ا.ا نداده است. آنها می گویند که اکنون ا.ا.ا توانایی تعامل با جهان را در پرتو قوانین بین المللی دارد. هاتف مختار، تحلیلگر سیاسی می گوید:« از سوی دیگر سازمان جهانی ملل متحد تحت فشار امریکا تصامیم می گیرد که خلاف قوانین بین المللی و به ویژه قوانین سازمان ملل است. ما به این باور هستیم که جهان به زودی متوجه خواهد شد که در جغرافیای افغانستان نظامی به نام ا.ا.ا وجود دارد که می تواند از ملت افغانستان نمایندگی کند.»
از سوی دیگر، برخی دیگر بر این باورند که کرسی نماینده دایمی سازمان ملل و به رسمیت شناختن مربوط به اقدامات و تصامیم ا.ا.ا است و لازم است ا.ا.ا شرایط بینالمللی را بپذیرد. ماموریت نمایندگی کنونی دایمی افغانستان در سازمان ملل متحد را نماینده دولت پیشین نصیر احمد فایق به عهده دارد، که بر اساس تصمیم مجمع عمومی در جای خود باقی خواهد ماند.
این تصمیم سازمان ملل متحد تا پایان هفتاد و هفتمین نشست مجمع عمومی که تا سپتامبر ۲۰۲۳ ادامه خواهد داشت، معتبر خواهد بود. ا.ا.ا سهیل شاهین را به عنوان نماینده دایمی در سازمان ملل تعیین کرده است که هنوز هم از سوی سازمان ملل پذیرفته نشده است.