انبوهی از جنگ ها در حال یکجا شدن هستند؟

پاکستانی ها با پایان آتش بس و تشدید حملات تحریک طالبان، برای سال خونین آماده می شوند!

تحریک طالبان پاکستان به آتش بس چند ماهه خود با اسلام آباد در اواخر ماه نومبر و پس از بیش از یک سال گفتگوهای صلح بی نتیجه پایان داد.

از 28 نومبر، جنگجویان موجی از حملات مرگبار را که پرسونل امنیتی پاکستان را هدف قرار می دهند، راه اندازی کرده اند.

تحریک طالبان پاکستان مسئول حمله 18 دسمبر در نزدیکی شهر بانو در شمال غربی این کشور بود که به کشته شدن چهار افسر پلیس و زخمی شدن چهار تن دیگر منجر شد. ماه گذشته، ستیزه جویان تحریک طالبان پاکستان به یک کاروان پولیس در همان منطقه کمین کردند و شش پولیس را کشتند.

افزایش شدید حملات منجر به نگرانی پاکستانی ها از افزایش خشونت در منطقه در سال آینده شده است. حتی قبل از پایان آتش‌بس، صدها جنگجوی تحریک طالبان پاکستان در ماه‌های اخیر به پایگاه‌های سابق خود در ایالت خیبر پختونخوا در شمال غربی کشور بازگشته بودند و به کشتارهای هدفمند و اخاذی از مردم محلی پرداختند.

تحریک طالبان پاکستان در سال 2014 توسط حملات نظامی بزرگ از پایگاه های خود در کمربند قبیله ای شمال غربی پاکستان بیرون رانده شد. بسیاری از رهبران و جنگجویان آن در سراسر مرز کوهستانی در شرق افغانستان، جایی که تحت حمایت طالبان افغان زندگی می کنند، پناه گرفتند.

ظهور مجدد تحریک طالبان پاکستانی در پاکستان، مردم محلی را به وحشت انداخته است.

در طول حکومت وحشیانه آن، ستیزه جویان نسخه افراطی خود از اسلام را در مناطقی که در خیبر پختونخوا تحت کنترل خود داشتند، تحمیل کردند و به شدت آزادی ها و حقوق از جمله حقوق زنان را محدود کردند. قتل های هدفمند، حملات بمب گذاری شده، اخاذی و آزار و اذیت بر زندگی روزمره در برخی مناطق مسلط بود.

لشکرکشی‌های ارتش پاکستان که تحریک طالبان پاکستان را از مرز بیرون راندند، تلفات سنگینی را بر مردم محلی وارد کرد، هزاران غیرنظامی را کشت، میلیون‌ها نفر را از ریشه خارج کرد و ویرانی‌های گسترده را به بار آورد.

در تاریخ 18 سپتمبر مردم محل در ولسوالی سوات خیبر پختونخوا در انتقاد از دولت به دلیل شکست در جلوگیری از بازگشت طالبان پاکستانی، تظاهرات به راه انداختند.

تحریک طالبان پاکستان مسئولیت 59 حمله را در ماه نومبر بر عهده گرفت که بالاترین میزان از هر ماه از حداقل سال 2018 است. در نیمه اول دسمبر، ستیزه جویان مسئولیت 30 حمله را بر عهده گرفتند. بسیاری از آنها اعضای ارتش، نیروی پلیس و سازمان های استخباراتی را هدف قرار دادند.

کارشناسان گفتند که افزایش حملات تحریک طالبان پاکستان نشان دهنده قدرت رو به رشد نظامی این گروه شبه نظامی است.

طالبان افغانستان که در اگست 2021 قدرت را در کابل به دست گرفتند، آنها متهم به فراهم کردن پناهگاه های امن برای تحریک طالبان پاکستان شده اند. به گفته کارشناسان، خروج نظامی ایالات متحده از افغانستان در سال گذشته به تحریک طالبان پاکستان اجازه داد تا آزادانه تر عمل کند.

در گزارشی که به سنا ارائه شد، اداره ملی مبارزه با تروریسم پاکستان گفت که مذاکرات صلح یک ساله و آتش بس با تحریک طالبان پاکستان، شبه نظامیان را بیشتر جسور و تقویت کرد.

اسفندیار میر، یکی از تحلیلگران ارشد موسسه صلح امریکا در واشنگتن گفت: «در سال 2022، تحریک طالبان پاکستان تعداد حملات فزاینده ای را افزایش داد، جغرافیای فعالیت های خود را گسترش و انسجام سیاسی قابل توجهی از خود نشان دادند، در حالی که از پناهندگی سیاسی و پناهگاه دولت طالبان برخوردار بودند. این امر باعث شد که تحریک طالبان پاکستان یک چالش بزرگ درازمدت فرامرزی برای پاکستان ایجاد کند.”

سلیم محسود، محقق و روزنامه‌نگار پاکستانی، گفت که سالی تاریک را پیش‌بینی می‌کند.

او گفت: “نگران هستم از اینکه وضعیت در مسیر درستی پیش نرود و اگر مذاکرات صلح به طور کامل شکست بخورد، تعداد حملات تحریک طالبان پاکستان افزایش خواهد یافت.”

(ازادی رادیو / 31 دسمبر 2022)

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
برخی از احزاب و گروه ها به جای اینکه از خود محافظت کنند، مشکلات خود را حل کنند و اقتصاد خود را بهبود بخشند، به دیگران مشوره میدهند، نگران ما هستند و دنیا را از ما می ترسانند. به آنها باید گفت به جای نصیحت کردن، مشکلات داخلی خود را حل کنند و اول غم خودشان را بخورند. افغان ها...
مشکلات و خطراتی را که او (آصف درانی) به افغانستان نسبت داد، در واقع امکان همه اینها از پاکستان دیده می شود. افغانستان اکنون یک کشور امن و با ثبات است که به جای اتکا به قرضه ها و کمک های کشورهای خارجی، با استفاده از منابع خود برای خودکفایی اقتصادی تلاش می کند.
من متن سخنرانی هشدار دهنده طولانی نتانیاهو را خواندم. من دقیقا غرور جورج بوش را هنگام حمله به افغانستان در سال 2001 در آن دیدم. نتانیاهو تهدید کرده است که غزه را نابود خواهد کرد و به کسی رحم نخواهد کرد. او به قدرت خودش مغرور بود، که ادعای خدایی نکند، همین شروع سقوطش هست تصمیم نابودی را پروردگار می...
میراث تلخ 20 سال اشغال نظامی امریکا در افغانستان، گروه‌هایی از مردان، زنان و کودکان معتاد است که در کنار جاده‌های غبارآلود، زیر پل‌ها و در کناره‌ رودخانه های آلوده کابل خوابیده‌اند. ملموس ترین هدیه 20 سال حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان چیزی جز فقر، میلیون ها معتاد و انزوای کشور نیست.
من بار دیگر پیش حاکمان فعلی دست نیاز دراز میکنم تا نفرت را از طریق برادری از بین ببرند. دشمنان قسم خورده افغانستان شبانه روز در اینجا تنفر را بیشتر می کنند. پاکستان در اسلام آباد یک استودیو به افغانستان انترنشنال داده است و تلویزیون نامبرده فقط بر طبل جنگ های داخلی می کوبد. شرایط را درک کنید
امریکا با ائتلاف جهانی به بدماشی کامل به بهانه ۹/۱۱ بر ملتی اتهام ویران کردن برج های نیورک وارد کرد؛ که از شدت فقط توان رفتن به بازار قریه خود را نداشت. بوش متکبر با زور خود بدون شنیدن استدلال حمله کرد. اما با پایان حمله با چنان عجله ای فرار کرد که عامل خنده تمام رقباء شد.
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x