💢فقر، بی‌برقی و سرمای کم‌سابقه در افغانستان

برف‌باری و سرمای شدید زمستانی در ولایات غربی و مرکزی افغانستان که در سال‌های اخیر کم سابقه عنوان شده، شهروندان این کشور را با مشکلات جدی روبرو ساخته است. برخی راه‌های مواصلاتی مسدود شده اند.

یک جبهه سرد زمستانی از اوایل روز سه شنبه ولایات غربی افغانستان را درنوردیده است. دمای هوا در برخی از نقاط این ولایات به منفی ۲۰ درجه سانتی‌گراد رسانده است.

در حال حاضر برخی از شاهراه‌های منتهی به مراکز ولایت‌های غور، بادغیس، هرات، بامیان و دایکندی بر اثر برف‌باری مسدود شده و مشکلات زیاد ترانسپورتی را برای مردم به وجود آورده است.

در کشوری که ۹۷ درصد جمعیت‌اش زیر خط فقر زندگی می‌کنند و نیم جمعیت به کمک‌های بشری نیازمند اند و به امکانات گرمایشی دست‌رسی ندارند، سرمای زمستان یک مصیبت است.

احسان الله احمدی، باشنده ولایت هرات می‌گوید که مردم توانایی آمادگی‌برای سرمای زمستان را ندارند و طالبان نیز نتوانسته اند تدابیری مثلاً برای پاک کردن راه‌های مواصلاتی بگیرند.

شهروندان افغانستان عمدتاً از چوب و زغال سنگ برای گرمایش استفاده می‌کنند و توانایی پرداخت هزینه گاز برای گرمایش را ندارند. امسال حتی بسیاری خانواده‌ها نتوانسته زغال سنگ و چوب خریداری کنند. تنها در شهرها برخی مردم از برق و گاز برای گرمایش استفاده می‌کنند.

عبدالفتاح، یک باشنده دیگر ولایت هرات به دویچه وله گفت: «این سرما در ۱۵ سال اخیر کم سابقه بوده است. قرار است دمای هوای هرات تا روز پنجشنبه به منفی ۲۲ درجه سانتی‌گراد برسد، اما متاسفانه برق در شهر هرات قطع است و لوازم گرم کننده مردم که اکثریت برقی است در این شرایط غیرقابل استفاده می‌باشد. طالبان نیز توان مدیریتی نداشته و از امکانات ناچیز برخوردار هستند.»

برخی ولایت‌ها، خصوصاَ در مناطق مرکزی افغانستان، همواره در زمستان‌ها با مسدود شدن راه‌های مواصلاتی مواجه می‌شوند. عبدالمعروف، باشنده ولایت غور به دویچه وله گفت: «اکثریت راه‌های ولسوالی‌ها از قبیل دولینه، پسابند، تیوره، شهرک و لعل و سرجنگل با مراکز مسدود است و باشندگان این ولسوالی‌ها را با خطر گرسنگی و کمبود دارو مواجه ساخته است. تا کنون اداره طالبان نتوانسته اند این راه‌ها را بازگشایی نمایند.»

اداره مبارزه با حوادث طبیعی حکومت طالبان می‌گوید که اقدامات لازم را برای رسیدگی به متضررین و افراد نیازمند انجام داده اند. شفیع الله رحیمی، سخنگوی این اداره در کابل به دویچه وله گفت: «قبل از فرا رسیدن زمستان، این اداره توانست کمک‌های مورد نیاز را به مناطق آسیب‌پذیر ارسال کند و در حال حاضر اداره مبارزه با حوادث با همکاری وزارت فواید عامه در تلاش است تا مسیر شاهراه‌های مسدود شده را در ولایات غور، بادغیس، بامیان و دایکندی مجددا بازگشایی نماید.»

از سوی دیگر گزارش‌ها می‌رسانند که ده‌ها مسافر به شمول زنان و کودکان در پی طوفان شدید برف در سالنگ‌ها گیر مانده اند و نیاز فوری به کمک دارند. شماری از رانندگان و مسافرین به رسانه‌ها گزارش دادند که برف باری سنگین در این شاهراه ادامه دارد و یخبندان شدید مشکلات ترافیکی را برای وسایط نقلیه ایجاد کرده است.

(دویچه وله /13 جنوری 2023)

 

 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x