پاکستان بی سر و صدا حکومت سرپرست طالبان را تشویق می کند تا تهدید ناشی از تحریک طالبان پاکستان (TTP) را که در ماه های اخیر حملات تروریستی را در داخل کشور تشدید کرده است، خنثی کند.
اما آنچه تاکنون از این تلاش ها به دست آمده این است که به گفته منابع رسمی، دولت موقت کابل همچنان به موضع قبلی خود مبنی بر اینکه تنها راه حل مشکل تحریک طالبان پاکستان از طریق گفتگو است، پایبند است.
به درخواست طالبان افغانستان، پاکستان مذاکرات صلح را با گروه تحریک طالبان ادامه داد. در ابتدا، مذاکرات نتایجی را به همراه داشت زیرا این گروه با آتش بس در ازای اجازه پاکستان به رهایی برخی از اعضای تحریک طالبان پاکستان موافقت کرد. اما مذاکرات پس از اینکه این روند نتوانست به پیش برود، شکست خورد.
در همین حال، علی رغم اعلام آتش بس، تحریک طالبان پاکستان به هدف قرار دادن مقامات امنیتی ادامه و حملات خود را در ماه های اخیر افزایش دادند. تنها در سه ماه گذشته، تحریک طالبان پاکستان مسئولیت بیش از 150 حمله تروریستی را بر عهده گرفت.
هجوم حملات، رهبران ملکی و نظامی کشور را وادار کرد تا استراتژی افغانستان را مورد بازنگری قرار دهند. در اوایل ماه جاری، کمیته امنیت ملی (NSC) یک جلسه طولانی به مدت دو روز برای بحث در مورد افزایش حملات تروریستی برگزار کرد.
رهبران ملکی و نظامی تصمیم گرفتند که گفتگو با تحریک طالبان پاکستان را دنبال نکنند و همین موضوع را به طالبان افغانستان منتقل کردند.
منابع گفتند که در راستای تصمیم شورای امنیت ملی، به دولت افغانستان گفته شده که کابل باید تهدید تحریک طالبان پاکستان را همانطور که در توافقنامه دوحه و همچنین دیدارهای دوجانبه بین دو کشور وعده داده شده بود، خنثی کنند. پاکستان برای جلوگیری از هر گونه وخامت روابط، طالبان افغانستان را پشت درهای بسته متقاعد کرد.
دولت طالبان افغانستان، که به شدت به حمایت حیاتی پاکستان متکی است، مطلع شد که عدم رسیدگی به مسئله تحریک طالبان پاکستان تنها روابط دوجانبه را پیچیده میکند و اسلامآباد را برای گسترش همکاریها با مشکل مواجه می سازد.
با این حال، منابع به نشریه اکسپرس تریبون گفته اند که حکومت سرپرست طالبان بر این که پاکستان باید گفتگوها را با تحریک طالبان پاکستان ادامه دهد، مصمم است.
به اسلام آباد گفته شد که اولویت کابل مقابله با گروه هایی مانند داعش بوده که تهدیدی مستقیم برای حکومت آنها هستند. به گفته کابل، تا آنجا که به تحریک طالبان پاکستان مربوط می شود، پاکستان می تواند به بهترین نحو با این موضوع برخورد سیاسی کند.
با این حال پاکستان خطوط قرمز خاصی را برای هر گونه گفتگو با تحریک طالبان پاکستان تعیین کرده است. رانا ثناءالله، وزیر داخله پیشتر گفته بود که تحریک طالبان در صورت تسلیم شدن و پذیرش احکام دولت، می تواند با حکومت پاکستان گفتگو کنند.
منابع گفتند که طالبان افغانستان در نشستهای خصوصی مایل بودند به نگرانیهای پاکستان رسیدگی کنند، اما به دلیل ارتباط نزدیک آنها با تحریک طالبان پاکستان، آنها تمایلی به انجام هرگونه اقدامی علیه آنها ندارند. از این رو، دولت افغانستان مدام از پاکستان می خواهد تا مذاکرات را دنبال کنند.