مقامات صنعا بارها نمايندگان مختلف سازمان ملل را متهم به جانبداري و حمايت از عربستان سعودي و متحدان غربي رياض كرده بودند و اكنون افشاي يك گزارش نشان مي دهد كه نماينده پيشين سازمان ملل با سرويسهاي امنيتي لندن مرتبط بوده و تلاش داشته تا روايت موردنظر غرب و سعوديها را از جنگ يمن ارائه كند.
نقش سازمان ملل در بحران يمن همواره مورد انتقاد بسياري بوده است. سازمان ملل متحد طي بيش از هفت سال گذشته كه شديدترين جنگها و درگيريها در يمن جريان داشت، به ندرت انتقادي را متوجه عربستان سعودي به عنوان كشور شروع كننده و تشديد كننده جنگ داشت و حتي در مقطعي حذف نام عربستان از فهرست ناقضان حقوق كودكان بدليل روابط مالي عربستان با سازمان ملل خبرساز شد. به تازگي نيز بخش ديگري از پرونده پرحرف و حديث نقش سازمان ملل در يمن افشا شده و براساس آن، «مارتين گريفيتس» كه در حد فاصل سالهاي 2018 تا 2021 به عنوان نماينده سابق اين سازمان در يمن ايفاي نقش كرده بود، به روابط پنهاني با دستگاههاي امنيتي و اطلاعاتي لندن متهم شده است. در همين ارتباط نيز، وبسایت تحقیقاتی ديكلاسيفيد يو.كي (Declassified UK) فاش کرد كه گرفيتس به عنوان نماینده سابق سازمان ملل متحد در یمن در طول فعالیت خود در این کشور با سرویسهاي اطلاعاتی انگلیس ارتباط داشته و به نفع آنها کار کرده است.
افشاي اين روابط پشت پرده بيش از هر چيز، وابستگی سازمان ملل متحد و مقامات آن به سرویسهای اطلاعاتی غربی را نشان مي دهد و از طرف ديگر درستی موضع دولت صنعا را تایید میکند كه همواره معتقد است فرستادگان سازمان ملل بیطرف نیستند و دستور کار کشورهاي غربي را دنبال میکنند. این وبسایت انگليسي به تعدادی از حقایقي اشاره مي كند که در آن ارتباط گریفیتس با سرویس اطلاعات انگلیس يا همان ام.آي6 آشکار مي شود. از جمله اینکهگریفیتس در تاسیس شرکت اينترمديا (Inter Mediate) مشارکت داشته است.
اين شركت توسط یک افسر اطلاعاتی انگلیس اداره میشود و در آن شخصیتهای ارشد دیپلماتیک و نظامی سابق انگلیس حضور دارند و همکاری نزدیکی با ام.آي6 انگلیس دارد.
گفته شده شركت مذكور همچنين بیش از چهار میلیون پوند استرلینگ از وزارت خارجه انگلیس کمک مالی دریافت کرده بود و همواره براي تعيين گريفيتس به عنوان نماينده سازمان ملل در يمن تلاش كرده است. وبسایت مذکور اعلام کرد، شرکت اينترمديا در سال ۲۰۱۱ تأسیس شد و به گفته مدیر اجرایی آن، این شرکت شش سال قبل از انتصابگریفیتس فعالیت خود را در یمن و سوریه آغاز کرد.
وی ماهیت این نوع فعالیتهای شرکت را فاش نکرده است، اما پس از شش سال کمپینی برای تضمین انتصاب گریفیتس به عنوان نماینده ویژه سازمان ملل در یمن به راه افتاد، کمپینی که عربستان سعودی و انگلیس قاطعانه از آن حمایت کردند.
طبق اعلام این وبسایت،گریفیتس در مصاحبه اي که به تازگي با وی شده بود، گفته بود: «کار دیپلماتیک، جمعآوری اطلاعات یا کار اطلاعاتی جوهره همدلی است.» دستور كار غرب درباره جنگ يمن تاكيد بر جنگ داخلي ميان گروههاي يمني بدون اشاره به نقش متجاوزان سعودي و اماراتي در اين بحران است و اين روايت نادرست بارها از سوي گريفيتس درباره جنگ يمن مطرح شده بود. در واقع گريفيتس بهجاي انتقاد از بمباران عربستان سعودي در يمن، جنگ را به اختلاف گروههاي داخلي منتسب و محدود مي كرد.