اعتراض‌ها در افغانستان در برابر آتش‌زدن قرانکریم در سویدن

هزاران شهروند کشور امروز (جمعه) در برخی از ولایت‌ها در واکنش به آتش زدن قرانکریم در سویدن، اعتراض کردند.

معترضان می‌گویند که عاملان این رویداد باید هرچه زودتر بازداشت و به کیفر برسند.

چندی پیش یک فعال سویدنی در برابر سفارت ترکیه در شهر استاکهولم سویدن، یک نسخه قرانکرایم را آتش زد که واکنش‌های گوناگونی را در کشورهای اسلامی برانگیخت.

سلطان بیک، رییس شورای علمای کابل گفت: «ما هرگز تحمل معمولی بی حرمتی را در برابر کتاب مقدس ما نداریم، خصوصا در برابر قرآن اعظم.»

نورالدین، عالم دین، گفت: «اینها بخاطر دفاع از کلام‌ الله حاضر شدند و کسی که این کار را کرده است او کافر مطلق جهنمی است.»

معترضان از حکومت سویدن می‌خواهند که عاملان آتش زدن نسخه‌ی از قرآن کریم باید از سوی دادگاه جهانی به کیفر برسند.

جاوید مومند، استاد دانشگاه، در این باره گفت: «آن جنایت که انجام شده است، باید عاملان آن مجازات شوند، تا در آینده احساسات مسلمانان را تحریک نکنند.»

سید قریب‌الله سادات، رییس پیشین شورای ولایتی لوگر، می‌گوید: «مردم کابل در مسجد عیدگاه جمع شده اند و این عمل را تقبیح می‌کنند و این را خلاف اصول و قوانین انسانی و اسلامی می‌دانند.»

این اعتراض‌ها در ولایت‌های بغلان، بلخ، بادغیس و نیمروز ادامه داشتند.

مطیع‌الله متقی، رییس اطلاعات و فرهنگ بادغیس، می‌گوید: «این عمل بین مسلمانان اتفاق به میان می‌آورد و نفرت در مقابل کفار را بیشتر می‌سازد.»

مجیب‌الرحمان، باشنده ولایت نیمروز، چنین گفت: «شدیداً این عمل را رد می‌کنیم و به هیچ کسی اجازه نمی‌دهیم که به قرآن و رهنمای تمام بشریت بیایند و توهین بکنند.»

الهام‌الله نبی‌زوی، باشنده ولایت بغلان، گفت: «کسانی که خود را حامی و مدافع حقوق بشر و دموکراسی می‌دانند، امروز به دین ما توهین می‌کنند، ما به دین هیچ کسی اهانت نکرده‌ایم و به هیچ کسی اجازه هم نمی‌دهیم.»

یک فعال سویدنی بنام راسموس پالودان روز شنبه یک نسخه قرانکریم را در برابر سفارت ترکیه در شهر استاکهلم پایتخت سویدن آتش زد که این کار او واکنش‌های گوناگونی مسلمانان را در سراسر جهان بر انگیخته است.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
برخی از احزاب و گروه ها به جای اینکه از خود محافظت کنند، مشکلات خود را حل کنند و اقتصاد خود را بهبود بخشند، به دیگران مشوره میدهند، نگران ما هستند و دنیا را از ما می ترسانند. به آنها باید گفت به جای نصیحت کردن، مشکلات داخلی خود را حل کنند و اول غم خودشان را بخورند. افغان ها...
مشکلات و خطراتی را که او (آصف درانی) به افغانستان نسبت داد، در واقع امکان همه اینها از پاکستان دیده می شود. افغانستان اکنون یک کشور امن و با ثبات است که به جای اتکا به قرضه ها و کمک های کشورهای خارجی، با استفاده از منابع خود برای خودکفایی اقتصادی تلاش می کند.
من متن سخنرانی هشدار دهنده طولانی نتانیاهو را خواندم. من دقیقا غرور جورج بوش را هنگام حمله به افغانستان در سال 2001 در آن دیدم. نتانیاهو تهدید کرده است که غزه را نابود خواهد کرد و به کسی رحم نخواهد کرد. او به قدرت خودش مغرور بود، که ادعای خدایی نکند، همین شروع سقوطش هست تصمیم نابودی را پروردگار می...
میراث تلخ 20 سال اشغال نظامی امریکا در افغانستان، گروه‌هایی از مردان، زنان و کودکان معتاد است که در کنار جاده‌های غبارآلود، زیر پل‌ها و در کناره‌ رودخانه های آلوده کابل خوابیده‌اند. ملموس ترین هدیه 20 سال حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان چیزی جز فقر، میلیون ها معتاد و انزوای کشور نیست.
من بار دیگر پیش حاکمان فعلی دست نیاز دراز میکنم تا نفرت را از طریق برادری از بین ببرند. دشمنان قسم خورده افغانستان شبانه روز در اینجا تنفر را بیشتر می کنند. پاکستان در اسلام آباد یک استودیو به افغانستان انترنشنال داده است و تلویزیون نامبرده فقط بر طبل جنگ های داخلی می کوبد. شرایط را درک کنید
امریکا با ائتلاف جهانی به بدماشی کامل به بهانه ۹/۱۱ بر ملتی اتهام ویران کردن برج های نیورک وارد کرد؛ که از شدت فقط توان رفتن به بازار قریه خود را نداشت. بوش متکبر با زور خود بدون شنیدن استدلال حمله کرد. اما با پایان حمله با چنان عجله ای فرار کرد که عامل خنده تمام رقباء شد.
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x