ما امپراتوری های بزرگ را رام کردیم

اگر به تهاجمات به افغانستان ببینید و از زوایای مختلف آن را ارزیابی کنید، شروع بسیار خشونت آمیز دارند، اما بعداً شعله های آتش به تدریج شعله آرام شده و طرف های متجاوز به سمت مذاکره و تفاهم پیش رفته اند. افغان ها سه بار با انگلیسی ها جنگیدند، اولین جنگ افغانستان و انگلیس در سال های (1839-1842) روی داد که در این جنگ وزیر محمد اکبر خان پیروز شد و امپراتوری بریتانیا شکست خورد.

جنگ دوم انگلیس و افغانستان بین سالهای (1878-1880) بود. جنگ سوم انگلیس و افغانستان در 6 می 1919 شروع شد و در 19 اگست همان سال یعنی 28 ماه اسد پایان یافت و حاکم “شاه امان الله خان” با حمایت قاطع علماء استقلال افغانستان را اعلام و سند استقلال را امضا کرد.

در ششم جدی 1358 هجری قمری برابر با 27 دسمبر 1979، ارتش سرخ اتحاد جماهیر شوروی از زمین و هوا به افغانستان حمله کرد. ارتش اتحاد جماهیر شوروی حدود ده سال در اینجا جنگید و بیش از یک و نیم میلیون افغان را کشت، میلیون ها نفر دیگر را معلول کرد و شش میلیون نفر را مجبور به مهاجرت کرد.

سرانجام در نتیجه مقاومت شدید افغان ها، روس ها پس از شکست قاطع در 21 می 1988 مجبور به ترک افغانستان شدند. این خروج بر اساس یک توافق نامه مکتوب نبود که نتیجه آن شروع چنین شکاف ها و اختلافات متقابل و بروز درگیری هایی بود که باعث شد افغان ها نسبت به این مهاجمان خونخوار شرقی احساس بهتری داشته باشند.

پس از استقرار صلح و حکومت مرکزی، بار دیگر قدرت بزرگ غرب با دیگر متحدان خود برای تثبیت قدرت خود و دستیابی به اهداف مخفی خود گرد هم آمد و اساس حکومت آرمانی را دموکراسی طلب ها از بین بردند. در 20 سال گذشته کوشش های بی وقفه ای از هر جهت برای استقرار جمهوری و دموکراسی در اینجا انجام داده اند و رهبران کافر برای رویای شکست خورده پیوسته دروغ می گفتند و مردم را تشویق به مرگ می کردند.

در نهایت به دنبال همان مسیر رفته و نمایندگان اصلی ملت را در دوحه پیدا کرده و پس از سال ها مذاکره پیچیده و همه جانبه راهی برای توافقی یافته که بر اساس آن شکست به فراری ظاهری تبدیل نمی شود و نیز برای وارثان اصلی ملت افغان وانمود کرده اند که از این جنگ توبه کرده اند.

آنها اجازه داشتند سالم از کشور خارج شوند، اما در مقابل هر چیز در کشور سالم ماند. فقط چند دست نشانده خیانتکار حماقت خود را به افغانها نشان دادند و دیگران هم فرار را بر قرار ترجیح دادند.

(نن تکی آسیا /2 مارچ 2023)

 

 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
برخی از احزاب و گروه ها به جای اینکه از خود محافظت کنند، مشکلات خود را حل کنند و اقتصاد خود را بهبود بخشند، به دیگران مشوره میدهند، نگران ما هستند و دنیا را از ما می ترسانند. به آنها باید گفت به جای نصیحت کردن، مشکلات داخلی خود را حل کنند و اول غم خودشان را بخورند. افغان ها...
مشکلات و خطراتی را که او (آصف درانی) به افغانستان نسبت داد، در واقع امکان همه اینها از پاکستان دیده می شود. افغانستان اکنون یک کشور امن و با ثبات است که به جای اتکا به قرضه ها و کمک های کشورهای خارجی، با استفاده از منابع خود برای خودکفایی اقتصادی تلاش می کند.
من متن سخنرانی هشدار دهنده طولانی نتانیاهو را خواندم. من دقیقا غرور جورج بوش را هنگام حمله به افغانستان در سال 2001 در آن دیدم. نتانیاهو تهدید کرده است که غزه را نابود خواهد کرد و به کسی رحم نخواهد کرد. او به قدرت خودش مغرور بود، که ادعای خدایی نکند، همین شروع سقوطش هست تصمیم نابودی را پروردگار می...
میراث تلخ 20 سال اشغال نظامی امریکا در افغانستان، گروه‌هایی از مردان، زنان و کودکان معتاد است که در کنار جاده‌های غبارآلود، زیر پل‌ها و در کناره‌ رودخانه های آلوده کابل خوابیده‌اند. ملموس ترین هدیه 20 سال حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان چیزی جز فقر، میلیون ها معتاد و انزوای کشور نیست.
من بار دیگر پیش حاکمان فعلی دست نیاز دراز میکنم تا نفرت را از طریق برادری از بین ببرند. دشمنان قسم خورده افغانستان شبانه روز در اینجا تنفر را بیشتر می کنند. پاکستان در اسلام آباد یک استودیو به افغانستان انترنشنال داده است و تلویزیون نامبرده فقط بر طبل جنگ های داخلی می کوبد. شرایط را درک کنید
امریکا با ائتلاف جهانی به بدماشی کامل به بهانه ۹/۱۱ بر ملتی اتهام ویران کردن برج های نیورک وارد کرد؛ که از شدت فقط توان رفتن به بازار قریه خود را نداشت. بوش متکبر با زور خود بدون شنیدن استدلال حمله کرد. اما با پایان حمله با چنان عجله ای فرار کرد که عامل خنده تمام رقباء شد.
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x