دیدبان حقوق بشر امارات متحدۀ عربی را متهم کرده که حدود ۲۷۰۰ پناهجوی افغان را ۱۵ ماه به گونۀ غیرقانونی در یک کمپ محصور کرده است. دیدبان حقوق بشر که مرکز آن در نیویارک است، به روز چهارشنبه در گزارشی گفته است، بسیاری از پناهندگان افغان که در کمپ ابوظبی مستقر هستند، به افسردگی عمیق و دیگر بیماریهای روانی مبتلا شدند.
در این گزارش همچنان گفته شده، پناهجویان افغان در کمپ ابوظبی به وکیل مدافع دسترسی ندارند و کودکانشان هم از آموزش محروم اند. کمبود جای بودوباش برای این مناهجویان در کمپ ابوظبی و موجودیت حشرات در محیطشان از دیگر مواردی است که در این گزارش به آن اشاره شده.
دیدبان حقوق بشر همچنان نوشته که وزارتهای داخله و خارجه امارات متحده عربی به درخواست تبصره در این مورد جواب ندادند، اما وزارت خارجۀ امریکا که به مسائل مربوط به پناهندگان رسیدگی میکند، به این گروه مدافع حقوق بشری گفته است که متعهد به کمک به افغانهایی است که واجد شرایط رفتن به امریکا هستند.
شمار زیادی از پناهجویان افغان در پی سقوط افغانستان به دست طالبان در آگست 2021 در جریان روند تخلیه به کمپ ابوظبی در امارات متحدۀ عربی منتقل شدند. دیان فایز و خانوادهاش از اکتوبر ۲۰۲۱ به این سو در کمپ ابوظبی در امارات متحدۀ عربی بسر میبرند. او میگوید، در این مدت مشکلات مختلفی را به شمول دسترسی به غذا و آموزش تجربه کردند. او که با خانوادهاش در انتظار رسیدن به کشور مقصد است به رادیو آزادی گفت:
فریدون آژند، یک تن دیگر از پناهجویان افغان در کمپ ابوظبی میگوید، از نخستین کسانی بود که پس از سقوط افغانستان به این کمپ انتقال داده شد. به گفتۀ آژند هرچند امارات متحدۀ عربی تلاش کرده سهولتهای زیادی را به افغانان در این کمپ ایجاد کند، اما با آن هم کاستیها و محدودیتهایی به گفتۀ او برای رفت و آمد پناهجویان افغان به بیرون از کمپ وجود دارد.
“حضور غیرقانونی در کمپ ابوظبی به معنی واقعی وجود ندارد، ولی با توجه به اینکه تمام افغانها بیرون از تمام قواعد مهاجرتی و قوانین کنوانسیونهای مهاجرتی به شهرک ابوظبی انتقال پیدا کردند توسط هواپیماها بدون اینکه از ویزا استفاده کنند یا هر شیوۀ دیگری داخل امارات متحده آمدند اینها به عنوان مهاجرین غیرقانونی محاسبه میشوند به این خاطر حضور اینها در داخل شهرها یا بیرون از کمپ غیرقانونی محاسبه میشود، با این حال مسئولین شهرک یک مقدار تسهیلات را ایجاد کردند بطور مثال روزانه دو بس افرادی که نیازمند باشند میتوانند بیرون شوند و به یکی از بازارها انتقال داده میشوند”.
این پناهجویان همچنان از زمان گیر شدن پروندهها و روند انتقالشان به امریکا به عنوان مشکلی یاد میکنند که با آن مواجه هستند. او ادعا میکند که یک سال پیش تأییدی انتقالاش به امریکا را دریافت کرد، اما تا هنوز به آن کشور منتقل نشده است.