حرف از حضور گروه‌های هراس افگن در افغانستان یک نظریه خیالی است

تعامل جهانی با افغانستان باید بر مبنای واقعیت‌های این‌کشور باشد؛ ارائه شروط بیشتر جنبه تبلیغاتی و توجیه برای مداخلات قدرت‌ها در منطقه است.

در حالی‌که بحث به رسمیت شناختن امارت اسلامی در میان کشور های جهان بیشتر شده است و کشور های زیادی اند که می‌کوشند وارد تعاملات رسمی با امارت اسلامی شوند٬ کشورهای وجود دارند که روی منافع راهبردی شان مانع ورود امارت اسلامی به جامعه جهانی شده و برای به رسمیت شناختن نظام موجود در افغانستان شرط و شروط ارائه می‌کنند.

به تازگی معاون سخنگوی وزارت خارجه امریکا گفته است که آن‌کشور برای به رسمیت شناختن امارت اسلامی شرایط خود را دارد. از دید این مقام وزارت خارجه امریکا٬ امارت اسلامی باید به فعالیت گروه های هراس افگن در افغانستان خاتمه بخشد٬ تن به ایجاد حکومت فراگیر دهد و حقوق بانوان را رعایت کند.

در همین‌حال، شماری دیگری از کشور ها که بیشتر سیاست‌های دیکته شده قدرت‌های کلان را عملی می‌کنند؛ گفته اند که باید در اطراف افغانستان تحت حاکمیت امارت اسلامی یک دیوار امنیتی ایجاد شود و یا هم بی ثباتی سیاسی کشور های شان با وضعیت و تحولات افغانستان ربط می‌دهند٬ طرح و گفته دارند که برای آن توجیه و دلیلی وجود ندارد.

مشکل در این است که شماری از کشورها که بیشتر منتظر اشاره امریکا و قدرت های دیگر اند٬ همیشه از حضور گروه های هراس افگن در افغانستان می‌گویند و همیشه افغانستان را به عنوان مکان حضور گروه های هراس افگن آدرس می‌دهند؛ مگر هیچ سندی ارائه نمی‌کنند و هیچگاه در این خصوص وارد یک بحث منطقی با امارت اسلامی نمی‌شوند.

در حالی که امارت اسلامی بارها تاکید داشته است، اگر مشکلی امنیتی از ناحیه افغانستان متوجه دیگران است؛ می‌توان آن را به گونه مستقیم٬ مستند و مدلل مطرح کرد تا امارت اسلامی به آن رسیدگی کند. امارت اسلامی تاکید دارد که در کشور امنیت کلی را تامین کرده است، بدون شک توان رسیدگی به نگرانی های امنیتی کشور های اطراف خود را دارد. مگر اجازه نمی‌دهد که نگرانی ها خیالی و تبلیغاتی باشد.

با تاسف، شماری از کشور ها منجمله امریکا مسئله هراس افگنی را ابزار برای توجیه مداخلات شان در کشور های دیگر قرار می‌دهند و یا کشور های اند که بنام حضور گروه های هراس افگن در افغانستان، مشکلات داخلی شان را پرده پوشی می‌کنند و یا هم راه سرکوب مخالفان سیاسی شان را بنام هراس افگنان جستجو می‌کنند٬ در کل مسئله هراس افگنی یک ابزار تبلیغاتی است که بیشتراز سوی شماری از کشور ها خیالی و بدون مدرک و دلیل مطرح می‌شود.

حرف دیگر ایجاد حکومت فراگیر در افغانستان است که از سوی جامعه جهانی مطرح می‌شود، مگر تعریف واضحی ارائه نمیدهند اگر حرف از ایجاد حکومت فراگیر با قراردادی سفارت خانه ها باشد دیگر زمان شکل گیری چنین یک وضعیت ناهنجار در افغانستان سپری شده است و امارت اسلامی متعهد به چنان حکومتداری است که در آن تقوا٬ صداقت و ارزش های ملی مطرح باشد نه حکومت های فرمایشی و وابسته.

در این جای شک نیست که در افغانستان مشکلات وجود دارد، مگر این مشکلات با تدبیر و خرد حل شدنی است و امارت اسلامی نیت حل مشکلات در عرصه های گونه گون را دارد٬ فقط همکاری مخلصانه را توقع دارد نه ارائه نسخه های را که نمی‌تواند دردی ملت ما را درمان کند.

امارت اسلامی آماده است وارد بحث سازنده با جامعه جهانی شود مگر تعامل جهانی با افغانستان باید بر مبنای واقعیت های این‌کشور باشد٬ ارائه شروط بیشترجنبه تبلیغاتی و توجیه برای مداخلات قدرت‌ها در منطقه دارد و امارت اسلامی به چنین اندیشه ها باطل اجازه تحقق نمی‌دهد.

 

 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x