هشدار وزارت مالیه افغانستان از تاخیر در تصویب بودجه: فقر افزایش می‌یابد و اقتصاد شدیدا ضربه خواهد دید

وزارت مالیه افغانستان اعلام کرده که به تمام نگرانی‌های نمایندگان مجلس در مسوده بودجه ۱۴۰۰ رسیدگی شده و نواقص این طرح رفع شده است.

محمد خالد پاینده، سرپرست وزارت مالیه امروز (پنجشنبه ۲۳ دلو) در یک نشست خبری گفت که به تمامی خواسته‌های “معقول، عملی و در حد امکانات دولت” رسیدگی شده و نگرانی‌های نمایندگان مجلس نیز رفع و نواقص طرح بودجه اصلاح شده است.

آقای پاینده می‌گوید که این خواست در مسوده سوم بودجه در نظر گرفته شده است و در سال مالی جاری معاشات معلمان و کارمندان پایین رتبه دولت افزایش خواهد یافت.

اما به گفته او، برای رسیدن به این هدف نیاز به انجام یک سری کارهای تخنیکی، صرفه جویی در بعضی مصارف و تعدیلات در قوانین است که دست‌کم دو سه ماه را در برمی‌گیرد.

آقای پاینده تعهد سپرد که بعد از انجام این اقدامات تا بررسی وسط سال مالی، حقوق این گروه از کارمندان دولتی افزایش خواهد یافت و این افزایش قابل ملاحظه خواهد بود.

او اظهار امیدواری کرد که مجلس نمایندگان به زودی طرح سوم بودجه ۱۴۰۰ را تصویب کند و وعده سپرد که این نهاد برای هر نوع همکاری، تفاهم و کار مشترک در بخش تخنیکی/فنی با مجلس آماده است.

با گذشت حدود دو ماه از سال مالی ۱۴۰۰ مجلس نمایندگان تاکنون طرح بودجه این سال را تصویب نکرده و پیش از این دو بار آن را رد نیز کرده است. یکی از خواست‌ها و دلایل مهم رد این طرح از سوی مجلس، تاکید بر یکسان سازی معاشات کارمندان دولتی خوانده شده که نمایندگان مجلس از آن به عنوان “خط سرخ” نیز یاد کردند.

به گفته او، اکنون نیز در یک کد اختصاصی ۱.۷ میلیارد افغانی در بودجه برای این کار تخصیص یافته که تا وسط سال مالی با صرفه جویی‌ها به پنج تا شش میلیارد افغانی افزایش خواهد یافت.

سرپرست وزارت مالیه افغانستان تاکید می‌کند که تاخیر بیشتر در تصویب بودجه پیامدهای خوبی برای افغانستان نخواهد داشت.

او می‌گوید که تاخیر در تصویب بودجه، رسیدن به درآمدهای پیش بینی شده را دشوار خواهد ساخت، به اقتصاد کشور آسیب جدی خواهد زد، بخش خصوصی را متضرر خواهد ساخت، بیکاری و فقر افزایش خواهد یافت، آسیب‌های ناشی از شیوع ویروس کرونا جبران نخواهد شد و به دنبال عملی نشدن تعهدات حکومت به جامعه جهانی، کمک‌های آنها نیز با چالش رو به رو خواهد شد.

به اساس اطلاعات آقای پاینده، حکومت برای سال ۱۴۰۰ بلندترین درآمد در سالهای گذشته بیش از ۲۱۶ میلیارد افغانی را پیش بینی کرده است.

عبدالحبیب زدران، معاون مالی وزارت مالیه نیز در نشست خبری امروز گفت که برای اولین بار در بیست سال گذشته پروژه‌هایی در بخش مدیریت آب برای ساخت بندها، حل مشکلات زراعت در صورت خشکسالی احتمالی، خرید واکسن کرونا و پروژه‌هایی در بخش اتصال منطقه‌ای در بودجه در نظر گرفته شده است.

به گفته او، در صورت تاخیر در تصویب بودجه در عملی شدن این پروژه‌ها نیز مشکلات به میان خواهد آمد.

مجموع بودجه ملی افغانستان برای سال ۱۴۰۰، بیش از ۴۷۳ میلیارد افغانی است که ۳۱۱ میلیارد آن بودجه عادی و ۱۶۱ میلیارد افغانی آن هم بودجه انکشافی است.

مجلس نمایندگان و بودجه ۱۴۰۰

مجلس نمایندگان افغانستان تاکنون دو بار طرح بودجه دولت را تقریبا به گونه یکدست و متحدانه به دلایلی چون حذف شماری از پروژه‌های ملی، شامل شدن برنامه دسترخوان ملی که از سوی آنها قبلا رد شده، یکسان نشدن معاشات کارمندان و چند دلیل دیگر رد کردند.

اما بعد از رسیدن مسوده سوم این بودجه حالا به نظر می‌رسد آنها به دو دسته تقسیم شدند.

روز گذشته نیز در نشست عمومی مجلس، طرح بودجه مورد بحث قرار گرفت و به دنبال اختلاف دیدگاه‌ها در پایان نشست بی نتیجه، رئیس مجلس کمیسیون‌های ۱۸ گانه این مجلس را موظف ساخت تا طرح را مطالعه کرده و نتایج آن را با کمیسیون مالی و بودجه شریک کنند تا سرنوشت بودجه مشخص شود.

در جلسه دیروز شماری از نمایندگان مدعی شدند که برخی از وکلا به خاطر منافع شخصی شان طرح بودجه را به گروگان گرفته و برخی دیگر بودجه را نامتوازن خواندند و بر یکسان سازی معاشات کارمندان دولتی بار دیگر تاکید کردند.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
برخی از احزاب و گروه ها به جای اینکه از خود محافظت کنند، مشکلات خود را حل کنند و اقتصاد خود را بهبود بخشند، به دیگران مشوره میدهند، نگران ما هستند و دنیا را از ما می ترسانند. به آنها باید گفت به جای نصیحت کردن، مشکلات داخلی خود را حل کنند و اول غم خودشان را بخورند. افغان ها...
مشکلات و خطراتی را که او (آصف درانی) به افغانستان نسبت داد، در واقع امکان همه اینها از پاکستان دیده می شود. افغانستان اکنون یک کشور امن و با ثبات است که به جای اتکا به قرضه ها و کمک های کشورهای خارجی، با استفاده از منابع خود برای خودکفایی اقتصادی تلاش می کند.
من متن سخنرانی هشدار دهنده طولانی نتانیاهو را خواندم. من دقیقا غرور جورج بوش را هنگام حمله به افغانستان در سال 2001 در آن دیدم. نتانیاهو تهدید کرده است که غزه را نابود خواهد کرد و به کسی رحم نخواهد کرد. او به قدرت خودش مغرور بود، که ادعای خدایی نکند، همین شروع سقوطش هست تصمیم نابودی را پروردگار می...
میراث تلخ 20 سال اشغال نظامی امریکا در افغانستان، گروه‌هایی از مردان، زنان و کودکان معتاد است که در کنار جاده‌های غبارآلود، زیر پل‌ها و در کناره‌ رودخانه های آلوده کابل خوابیده‌اند. ملموس ترین هدیه 20 سال حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان چیزی جز فقر، میلیون ها معتاد و انزوای کشور نیست.
من بار دیگر پیش حاکمان فعلی دست نیاز دراز میکنم تا نفرت را از طریق برادری از بین ببرند. دشمنان قسم خورده افغانستان شبانه روز در اینجا تنفر را بیشتر می کنند. پاکستان در اسلام آباد یک استودیو به افغانستان انترنشنال داده است و تلویزیون نامبرده فقط بر طبل جنگ های داخلی می کوبد. شرایط را درک کنید
امریکا با ائتلاف جهانی به بدماشی کامل به بهانه ۹/۱۱ بر ملتی اتهام ویران کردن برج های نیورک وارد کرد؛ که از شدت فقط توان رفتن به بازار قریه خود را نداشت. بوش متکبر با زور خود بدون شنیدن استدلال حمله کرد. اما با پایان حمله با چنان عجله ای فرار کرد که عامل خنده تمام رقباء شد.
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x