داعش تهدیدی جدی برای افغانستان و جنوب آسیا است

موسسه صلح ایالات متحده آمریکا روز چهارشنبه (۷ جون) در گزارشی، درباره افزایش تهدید تروریسم به‌ویژه شاخه خراسان دولت اسلامی (داعش) در افغانستان و جنوب آسیا هشدار داد.

در گزارش موسسه صلح ایالات متحده آمریکا آمده است که با روی کار آمدن طالبان در اگست ۲۰۲۱، کارشناسان مبارزه با تروریسم از احیای گروه‌های تروریستی اسلام‌گرا در این کشور نگران بودند. به اعتقاد آنان تهدید اصلی برای جهان نه طالبان و متحد نزدیک آن، شبکه القاعده، که شاخه خراسان دولت اسلامی (داعش) است که قلمرو و هسته آن همچنان در افغانستان و پاکستان مستقر است. «اگرچه داعش ابتدا به‌عنوان یک شبکه تحت سلطه پاکستان ظاهر شد، خیلی زود بر افغانستان تمرکز کرد و استراتژی خود را از کنترل قلمرو به جنگ شهری تغییر داد. داعش یک تهدید امنیتی جدی برای حکومت پیشین افغانستان بود و اکنون به دنبال ایجاد اختلال در تلاش‌های طالبان برای حکومت است.»

موسسه صلح آمریکا داعش را تهدیدی فزاینده برای کشورهای غربی و شرکای آسیایی جنوبی آن خواند و افزود: «خطرات بالقوه شاخه خراسان دولت اسلامی غرب را فرا می‌خواند تا اقدام‌های متقابلی انجام دهد؛ از جمله همکاری محدود با طالبان در راستای مبارزه با تروریسم.»

در این گزارش آمده است که حضور داعش در جنوب آسیا به افغانستان و پاکستان محدود نمی‌شود، بلکه سرزمین‌های پیرامونی از جمله هند، بنگلادش، میانمار، مالدیو و سریلانکا را هم در برگرفته است. البته دولت اسلامی در این کشورها با گروه‌های شبه‌نظامی رقیب و فشارهای قوی ضدتروریسم هم مواجه است.»

موسسه صلح آمریکا تصریح کرد با اینکه طالبان صدها عضو داعش را دستگیر کرده یا کشته شده‌اند، این گروه همچنان قدرتمند و در حال جنگیدن با طالبان است تا آن‌ها را در تحقق وعده‌هایشان به حامیان خود، مردم افغانستان و جامعه جهانی با چالش مواجه کند.

در گزارش آمده است که داعش از سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۹ استراتژی کسب قلمرو و تثبیت کنترل آن‌ها و از تابستان ۲۰۲۰ تاکنون استراتژی مبارزه در شهرها را دنبال می‌کند. استراتژی تمرکز بر کنترل قلمرو بر بنیاد «شریعت» طراحی شد و داعش توانست قسمت‌هایی از شرق، شمال‌شرق و شمال افغانستان را به کنترل خود در بیاورد، اما برای کنترل این قلمرو منابع اقتصادی و نیروی انسانی لازم را نداشت. از طرفی، موفقیت داعش در کنترل جغرافیایی باعث شد این گروه هدف حملات هوایی ارتش پیشین افغانستان، نیروهای هوایی آمریکا و همچنین طالبان قرار گیرد و در سال ۲۰۱۹ به قدری تحت فشار قرار گرفت که آخرین قلمرو خود را هم از دست داد.

با استناد به گزارش موسسه صلح آمریکا، داعش از سال ۲۰۲۰ با هدف نمایش قدرت، کسب قلمرو را با کارزار جنگ شهری جایگزین کرد؛ با این استدلال که می‌تواند در مناطق شهری افغانستان به دشمن خود طالبان حمله کند و با نمایش آسیب‌پذیری آن‌ها، محبوبیت طالبان در میان جمعیت محلی را کاهش دهد.

داعش تهدیدی جدی برای حکومت طالبان به حساب می‌آید و پس از کشته شدن چندین مقام طالبان به دست داعش، عملیات طالبان برای سرکوب این گروه شدت گرفته است. طالبان تاکید دارند که به هیچ گروه اجازه نمی‌دهند علیه‌ آن‌ها فعالیت کند. آن‌ها در ماه‌های اخیر ادعا کردند که در استان‌های کابل، بلخ، فاریاب، هرات و نیمروز به داعش حمله و به این گروه تلفات سنگینی وارد کرده‌اند. البته طالبان در مظان این اتهام قرار دارند که مخالفانشان از جمله نیروهای حکومت پیشین افغانستان را هم تحت پوشش مبارزه با داعش از بین می‌برند.

با سرنگونی حکومت افغانستان، طالبان تمام زندانیان از جمله تروریست‌ها را از زندان‌ آزاد کردند؛ در حالی که نیروهای حکومت پیشین افغانستان صدها عضو داعش را طی عملیات‌ گوناگون بازداشت کرده بود. افزایش حضور داعش در افغانستان خطر جدی برای کشورهای منطقه و جهان است و این کشورها از طالبان می‌خواهند که برای مبارزه با داعش اقدام‌ جدی انجام دهد.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x