حمله تروریستی به مکتب دخترانه در کابل دو سوال بوجود می آورد. چه کسی پشت این جنایت وحشتناک است و دلایل آن چیست؟ در مورد اول، هیچ کس مسئولیت را بر عهده نگرفته است. دولت افغانستان طالبان را مقصر دانسته است كه دست داشتن در آن را انكار و این حمله را محكوم كرده است!
داعش نیز حملات تروریستی را در کابل و سایر مناطق افغانستان انجام داده و با وجود از دست دادن سرزمین های زیادی در طول ماه ها، توانایی حمله خود را حفظ کرده است!
احتمال مقصر بودن طالبان بسیار بالاست. هیچ دلیلی برای باور کردن حرف طالبان وجود ندارد، خصوصا وقتی آنها با پایان مهلت خروج اول می تهدید به حملات ترویستی کردند!
آنها می دانند که در یک انتخابات پیروز نخواهند شد و اعتقادی به دموکراسی ندارند. آنها می خواهند افغانستان را با زور کنترل کنند و قوانین مورد نظر خود را برقرار کنند!
اینکه آیا آنها بتوانند این کار را انجام دهند به ویژگی های جنگی نیروهای امنیت ملی و دفاعی افغانستان و پشتیبانی ایالات متحده و ناتو از آنها بستگی دارد!
ارتش ملی افغانستان نیرویی سرسخت در نبرد ظاهر شده است که قادر به مقابله با طالبان و سایر سازمان های تروریستی است که با آن روبرو است. مخصوصا نیروهای ویژه موفق بوده اند!
اما واقعیت سخت این است که با وجود تلاش های نیروهای افغان، طالبان علاوه بر تحمیل شکست های سنگین به سربازان افغان، کنترل خود را بر بخشهای بزرگ ساحات افغانستان و برخی از شهرها گسترش داده اند!
این امر اهمیت ادامه کمک های آمریکا را نشان می دهد. جدا از سخت افزارهای نظامی، نیاز به بودجه نیز وجود دارد! ادامه پشتیبانی هوایی نیز بسیار حائز اهمیت می باشد!
واضح است که نتیجه نظامی در افغانستان و سرنوشت افغانستان در ابهام قرار دارد. همه نشانه ها حاکی از آن است که طالبان تمام قصد خود را برای تحمیل مجدد سیستم اقتدارگرای قرون وسطایی استبدادی خود دارند که افغانستان را به زندان تحت کنترل فرماندهان آنها تبدیل کرده بود.
هند نیز باید مراقب این امر باشد. طالبان به طور فعال توسط جیش محمد و لشکر طیبه در حال تبلیغ تروریسم علیه هند بوده اند. آیا اکنون یک سیاست منسجم برای پاسخگویی به این چالش وجود دارد؟
نورث لاینز
۲۰۲۱/۱۵/۵