مقام ارشد امنیتی پاکستان: طالبان پاکستانی به غرب افغانستان منتقل خواهند شد

براساس گفته یک منبع ناشناس، کابل و اسلام آباد بر روی طرحی برای انتقال اعضای طالبان پاکستانی که تحریک طالبان پاکستان (TTP) نیز نامیده می شوند، به غرب افغانستان توافق کرده اند.

یک مقام ارشد امنیتی پاکستان که نخواست نامش فاش شود به خبرگزاری آنادولی گفت: «دو کشور در مورد این پروژه به تفاهم مشترکی دست یافته‌اند، اما تاکنون هیچ اقدام عملی برای اجرای آن انجام نشده است».

این مقام افزود که بودجه این جابجایی توسط پاکستان تامین خواهد شد.

ممتاز زهرا بلوچ، سخنگوی وزارت خارجه پاکستان، روز پنجشنبه در یک نشست خبری هفتگی در اسلام آباد از اظهار نظر در مورد این گزارش خودداری کرد.

وی در پاسخ به سوالی گفت: “من نمی خواهم در مورد این موضوع خاص وارد جزئیات شوم. ما با دولت موقت افغانستان در مورد نگرانی های جدی پاکستان در مورد تهدید تروریسم درگیر هستیم.”

او گفت: “تعامل منظم ما یک روند مداوم است. تمام جنبه های مقابله با این تهدید بین دو طرف مورد بحث است. علاوه بر این، اظهار نظر در مورد چنین اظهارات رسانه ای برای ما مناسب نیست.”

او گفت که اسلام آباد مشتاق همکاری “نزدیک” با طرف افغان برای مقابله با تهدید تروریستی است.

این مقام افزود که تحریک طالبان پاکستان که باعث تنش های مکرر در روابط پاکستان و افغانستان می شود، اغلب به دلیل حملاتی که علیه غیرنظامیان و نیروهای امنیتی در پاکستان انجام داده است، در دستور کار قرار دارد.

اسلام آباد متقاعد نشده است که اداره موقت طالبان که از اگست 2021 بر افغانستان کنترل دارد، به وعده خود مبنی بر جلوگیری از حملات تروریستی که از داخل خاک خود سرچشمه می گیرد، عمل کرده است.

پاکستان و تحریک طالبان پاکستانی از زمان آغاز به کار این گروه در سال 2007، چندین گفتگوی صلح انجام داده اند و به آتش بس های مختلفی دست یافته اند.

این مقام گفت، در آپریل 2022، پاکستان یک حمله هوایی به اهداف تحریک طالبان پاکستان در افغانستان انجام داد.

این مقام بر ارتباط بین تحریک طالبان پاکستان و طالبان افغانستان علیه ایالات متحده تاکید کرد.

به دلیل حس وفاداری مشابه به پاکستان، طالبان افغانستان پیشنهاد انتقال اعضای تحریک طالبان پاکستان به افغانستان را دادند.

این مقام گفت که دولت موقت طالبان می خواهد اعضای تحریک طالبان پاکستان را خلع سلاح کند و آنها را به غرب افغانستان منتقل کند، اما آنها نه پول دارند و نه زیرساخت برای این انتقال.

این مقام امنیتی افزود: «پاکستان هم از نظر زیرساخت ها و هم از نظر مسائل دیگر می تواند از عهده این کار برآید.»

از زمانی که طالبان در اگست 2021 کنترل افغانستان را به دست گرفتند، حملات تحریک طالبان پاکستان به پاکستان افزایش یافته است. ارتش پاکستان در چهار ماهه اول سال 2023، 436 حمله تروریستی را ثبت کرد که منجر به کشته شدن 293 نفر از جمله 137 پرسونل امنیتی شد.

براساس داده‌های مرکز تحقیقات و مطالعات امنیتی پاکستان، پاکستان شاهد 506 حمله تروریستی در سال 2022 بوده که منجر به کشته شدن 601 نفر و مجروح شدن 741 نفر شد. از میان قربانیان، 290 نفر نیروهای امنیتی و 311 نفر غیرنظامی بودند.

تحریک طالبان پاکستان مسئولیت بسیاری از حملات در مناطق مرزی افغانستان و پاکستان را بر عهده گرفت.

مرز بین پاکستان و افغانستان 2670 کیلومتر (1659 مایل) است و شامل 18 نقطه ورودی مشخص شده است.

تنش بین دو همسایه پس از حذف حصارهای مرزی از سوی طالبان در برخی نقاط در امتداد مرز پاکستان و افغانستان که منجر به افزایش حملات تروریستی تحریک طالبان پاکستان در ماه های اخیر در داخل پاکستان شد، افزایش یافت.

 

 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
برخی از احزاب و گروه ها به جای اینکه از خود محافظت کنند، مشکلات خود را حل کنند و اقتصاد خود را بهبود بخشند، به دیگران مشوره میدهند، نگران ما هستند و دنیا را از ما می ترسانند. به آنها باید گفت به جای نصیحت کردن، مشکلات داخلی خود را حل کنند و اول غم خودشان را بخورند. افغان ها...
مشکلات و خطراتی را که او (آصف درانی) به افغانستان نسبت داد، در واقع امکان همه اینها از پاکستان دیده می شود. افغانستان اکنون یک کشور امن و با ثبات است که به جای اتکا به قرضه ها و کمک های کشورهای خارجی، با استفاده از منابع خود برای خودکفایی اقتصادی تلاش می کند.
من متن سخنرانی هشدار دهنده طولانی نتانیاهو را خواندم. من دقیقا غرور جورج بوش را هنگام حمله به افغانستان در سال 2001 در آن دیدم. نتانیاهو تهدید کرده است که غزه را نابود خواهد کرد و به کسی رحم نخواهد کرد. او به قدرت خودش مغرور بود، که ادعای خدایی نکند، همین شروع سقوطش هست تصمیم نابودی را پروردگار می...
میراث تلخ 20 سال اشغال نظامی امریکا در افغانستان، گروه‌هایی از مردان، زنان و کودکان معتاد است که در کنار جاده‌های غبارآلود، زیر پل‌ها و در کناره‌ رودخانه های آلوده کابل خوابیده‌اند. ملموس ترین هدیه 20 سال حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان چیزی جز فقر، میلیون ها معتاد و انزوای کشور نیست.
من بار دیگر پیش حاکمان فعلی دست نیاز دراز میکنم تا نفرت را از طریق برادری از بین ببرند. دشمنان قسم خورده افغانستان شبانه روز در اینجا تنفر را بیشتر می کنند. پاکستان در اسلام آباد یک استودیو به افغانستان انترنشنال داده است و تلویزیون نامبرده فقط بر طبل جنگ های داخلی می کوبد. شرایط را درک کنید
امریکا با ائتلاف جهانی به بدماشی کامل به بهانه ۹/۱۱ بر ملتی اتهام ویران کردن برج های نیورک وارد کرد؛ که از شدت فقط توان رفتن به بازار قریه خود را نداشت. بوش متکبر با زور خود بدون شنیدن استدلال حمله کرد. اما با پایان حمله با چنان عجله ای فرار کرد که عامل خنده تمام رقباء شد.
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x