مهاجران افغان امروز به پولیس پاکستان مانند مرغ‌های طلایی هستند

منیژه کاکر، وکیل مدافع مهاجران افغان در شهر کراچی پاکستان می‌گوید، تنها از ماه جولای ۲۰۲۲ به این‌سو تنها در ایالت سند این کشور حدود سه هزار مهاجر افغان به شمول زنان و کودکان زندانی شدند.

او گفت که اخیراً ۲۷۰ مهاجر افغان در ایالت سند بازداشت شده اند که هنوز هم در زندان بسر می‌برند.

بانو کاکر گفت که پولیس پاکستان در کنار مهاجران بدون اسناد، مهاجرانی را که اسناد دارند نیز بازداشت کرده است:
“مهاجران افغان امروز به پولیس پاکستان مانند مرغ‌های طلایی هستند، من خودم کسانی را سراغ دارم که دو سه بار دوصیه‌هایشان را به پیش بردم، آزاد شدند، اسناد نیز به دست دارند ولی با آن هم بازداشت و زندانی می‌شوند.”

بانو کاکر افزود، مهاجران افغان که در حال حاضر زندانی اند، به دلیل شدت گرمی به امراض مختلف دچار شده‌اند، اما به داکتر و دوا دسترسی ندارند.

پیش از این نیز چهار مهاجر افغان که بیمار بودندن، در زندان‌های کراچی جان خود را از دست داده‌اند.

برخی از مهاجران افغان که قبلاً و یا اخیراً به پاکستان رفته‌اند از رفتار نادرست پولیس پاکستان با مهاجران افغان شکایت دارند.

فریده، یک تن از آنان که در پشاور زندگی می‌کند به رادیو آزادی گفت، ۹ ماه پیش با پسرش که قبلاً در افغانستان سارنوال بود، به پاکستان آمدند و پسرش که به علت مشکلات اقتصادی به کارگری رفته بود، توسط پولیس این کشور بازداشت شد:
“پولیس دستگیرش کرد، لت و کوبش کرد، لباس‌هایش را در جانش تکه و پاره کردند، چهار هزار روپیه و موبایل او را گرفتند، دوباره آزادش کردند، اکنون در خانه زندانی هستیم. از ترس پولیس تا دکان پنهانی می‌رویم.”

رویا از دیگر مهاجران افغان در پاکستان که قابله نیز است، به رادیو آزادی می‌گوید، یک روز زمانی که از کار برگشت، پولیس در خانه‌اش بود:
“خانه را به دیگر روی کرده بودند، می‌گفتند که ما می‌بینیم این‌جا کی را پنهان کردید، از دست کودکانم کش می‌کردند، که شما را به توقیفگاه می‌بریم، این در کدام قانون است که کودکان را به زندان ببرید.”

این در حالیست که مولوی سردار احمد شکیب، سرپرست حکومت طالبان برای سفارت افغانستان در اسلام‌آباد در یک پیام ویدیویی به مناسبت روز جهانی پناهندگان گفته است، تا به حال حدود ۴ هزار افغان را از زندان‌های پاکستان آزاد ساخته و به افغانستان برگشتانده اند.

او اما مشخص نساخته که این تعداد افراد در چه مدتی آزاد شده اند.

او از حکومت پاکستان خواسته که از آزار و اذیت مهاجران افغان دست بردارد و از کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان نیز خواسته که در راستای حل این مشکلات مهاجرین افغان تلاش کند.

سازمان عفو بین‌الملل هم روز سه‌شنبه در گزارشی به مناسبت روز جهانی پناهندگان از حکومت پاکستان خواسته بود که فوراً بازداشت و آزار و اذیت مهاجران افغان را متوقف کند.

این سازمان گفته بود که افغان‌ها از ترس طالبان مجبور به فرار شده‌اند و آن‌ها قابل احترام هستند، نه آزاز و اذیت و زندانی شدن.

بر اساس گزارش سازمان جهانی مهاجرت تنها در سال‌های ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ حدود ۳.۶ میلیون افغان مهاجر شده اند که از این میان ۱۸ درصدشان به پاکستان مهاجر شده اند.

پیش از این نیز مهاجران افغانستان در کشورهای منطقه به ویژه در ایران و پاکستان به رادیو آزادی گفته اند که به دلیل مشکلات امنیتی، بی‌کاری و وضعیت بد اقتصادی و تحصیل دختران‌شان افغانستان را ترک کرده اند.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x