دولت امریکا باید بابت زندان گوانتانامو بخشش بخواهد

یک خبرنگار سازمان ملل پس از سفر خود به گوانتانامو از ادامه رفتار ظالمانه و تحقیرآمیز دولت امریکا با زندانیان انتقاد کرده است.

این اولین بار در 20 سال گذشته است که یک گزارشگر سازمان ملل اجازه یافت به بازداشتگاه مظنونان بازداشت شده برای حملات تروریستی در پایگاه نظامی گوانتانامو برود.بیست و یک سال پیش، در 11 جنوری 2002، زندان گوانتانامو در پایگاه نیروی دریایی امریکا در کوبا تحت تدابیر شدید امنیتی افتتاح شد.

هدف دستگیری کسانی بود که در دوران جنگ جورج دبلیو بوش، رئیس جمهور وقت امریکا علیه “تروریسم” بدون رعایت استانداردهای قانونی معمول کشور دستگیر شده بودند.

آنهایی که حقوق اولیه هر زندانی را تضمین می کند- باید در خاک امریکا زندانی، مورد تحقیق قرار بگیرند و محاکمه شوند. از حدود 800 نفری که زمانی در این بازداشتگاه محبوس بودند، 30 نفر اکنون باقی مانده اند.

فیونوالا نی اولین گزارشگر مستقل سازمان ملل است که در ماه فبروری چهار روز بی سابقه را با 30 نفری که در گوانتانامو نگهداری می شدند ملاقات و گفتگو کرد.

از میان این 30 نفر که در حال حاضر در بازداشت هستند، 5 نفر متهم به طراحی حملات 11 سپتامبر 2001 در نیویورک و واشنگتن دی سی هستند.

خانم نی ایولین که استاد حقوق نیز هست در گزارش 23 صفحه ای خود به شورای حقوق بشر سازمان ملل در جنوا گفت: (ایالات متحده باید به خاطر بدرفتاری با زندانیان در گوانتانامو عذرخواهی کند.)

گزارشگر سازمان ملل در نشست خبری خود گفت: «پس از دو دهه بازداشت، زندانیان در رنج هستند و همه کسانی که با او گپ زده اند از بازداشت غیرقانونی، شکنجه و نگهداری در بازداشتگاه‌های مخفی رنج می‌برند».

خانم نیائولین گفت که تمام درخواست های او برای دسترسی به بازداشتگاه برآورده شده و او با تمام زندانیانی که می خواست ببیند ملاقات کرده است.

با این حال، دولت جو بایدن اولین دولت ایالات متحده در 20 سال گذشته است که به سازمان ملل اجازه بازدید از گوانتانامو را می دهد.

اما در پاسخ به این گزارش به شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد نوشت که «یافته های خانم نی اولین صرفاً انگیزه های او بوده و دولت امریکا با بخش قابل توجهی از محتوای حقوقی این گزارش موافق نیست».

دولت ایالات متحده گفته است که نتایج این گزارش را به دقت مطالعه خواهد کرد و اقدامات لازم را در خصوص توصیه های مندرج در این گزارش انجام خواهد داد.

(بی بی سی / ۳۰ جون ۲۰۲۳)

 

 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x