کمیساری عالی پناهندگان سازمان ملل متحد اعلام کرد که در سال ۲۰۲۲، از میان ۱۰۸.۴ میلیون آواره اجباری در جهان حدود ۵.۷ میلیون آن افغان بود.
به گزارش سازمان ملل، این افراد به دلیل جنگ و خشونت، نقض حقوق بشر و آزار و اذیت به صورت اجباری آواره شدند.
بر اساس آمار این سازمان، تعداد پناهندگان در سراسر جهان از ۲۷.۱ میلیون در سال ۲۰۲۱ به ۳۵.۵ میلیون در پایان سال ۲۰۲۲ افزایش یافته که این رقم بزرگترین افزایش پناهندگی را نشان میدهد.
علت عمده این افزایش ناشی از درگیریهای مسلحانه در اوکراین بوده است. حدود ۱۱.۶ میلیون اوکراینی در اثر جنگ در داخل و خارج از این کشور آواره شدند.
افزون بر آن، جنگ و ناامنی در کشورهای همچون میانمار، اتیوپیا، جمهوری دموکراتیک کنگو نیز موجب آواره شدن بیش از یک میلیون نفر در هر کشور شده است.
به نقل از سازمان ملل متحد، ۵۲ درصد از کل پناهندگان و سایر افرادی که نیازمند حمایت بینالمللی اند، از سه کشور آمدهاند که به ترتیب شامل سوریه، اوکراین و افغانستان است.
این سازمان پیشبینی کرده که درگیریهای جاری و جدید، آمار مهاجرت اجباری را تا پایان سال جاری همچنان افزایش خواهد داد.
حاکمیت طالبان در افغانستان موجی از مهاجرتهای اجباری داخلی و خارجی را رقم زد. بر اساس آمار رسمی بخش بزرگی از افغانها به کشورهای همسایه همچون ایران و پاکستان مهاجر شدهاند. طبق آمار وزیر داخله ایران، بیش از ۵ میلیون مهاجر افغان هم اکنون در ایران زندگی میکنند.
کمیساری عالی پناهندگان سازمان ملل ماه گذشته اعلام کرد که ۱۱۰ میلیون نفر در جهان به گونه اجباری از خانههایشان آواره شدهاند.