تقابل تازه پاکستان و افغانستان بر سر تحریک طالبان پاکستانی

در رویارویی تازه میان اسلام آباد و کابل، حاکمان افغانستان، قاطعانه اتهام پناه دادن به تحریک طالبان پاکستان (TTP) را رد کردند و گفتند که پاکستان این کشور را «به دلیل ناتوانی خود در تامین ثبات در داخل» مقصر می‌دانند.

طالبان به ادعاهای ژنرال عاصم منیر، فرمانده ارتش پاکستان و خواجه آصف، وزیر دفاع پاکستان مبنی بر اینکه تحریک طالبان پاکستان “پناهگاه های امنی” در افغانستان برای انجام حملات در پاکستان دارد، واکنش نشان داد.

ژنرال منیر و آصف این بیانیه ها را همراه با تهدید به اقدام، پس از هجوم مهاجمان انتحاری 5 نفره به کانتون ارتش پاکستان در ژوب بلوچستان در 13 جولای صادر کردند که در آن 9 سرباز کشته و 15 نفر مجروح شدند.

آصف گفت که رژیم طالبان به تعهدات خود که در توافقنامه دوحه در فبروری 2020 مشخص شده است، عمل نمی کند، که در آن متعهد شده بود که اجازه استفاده از اراضی افغانستان را علیه هیچ یک از همسایگان، از جمله کشور پاکستان ندهد.

آصف، طالبان را متهم کرد که با دادن پناهگاه های امن به تحریک طالبان پاکستان که به پاکستان حمله می کند، این تعهد را نقض کرده است.

پیش از آن، ژنرال منیر گفت: «نیروهای مسلح پاکستان نگرانی های جدی در مورد پناهگاه های امن و آزادی عمل تحریک طالبان پاکستان در افغانستان دارند. انتظار می رود که دولت موقت افغانستان به معنای واقعی و در راستای تعهدات مندرج در توافقنامه دوحه، اجازه استفاده از خاک خود را برای ایجاد ترور علیه هیچ کشوری ندهد.»

ذبیح الله مجاهد سخنگوی دولت موقت افغانستان در واکنش به این اظهارات خاطرنشان کرد که پاکستان بخشی از توافقنامه دوحه که بین امارت اسلامی افغانستان (طالبان) و ایالات متحده به امضا رسیده است، نیست.

وی گفت که (امارت اسلامی افغانستان) خارج از توافق دوحه با پاکستان روابط دارد و آن را به عنوان یک همسایه و برادر مسلمان می داند.

ذبیح الله مجاهد با رد این ادعا که تحریک طالبان پاکستان پناهگاه های امنی در افغانستان در اختیار دارند، تاکید کرد که خاک افغانستان علیه پاکستان استفاده نخواهد شد زیرا باعث ناامنی در کل منطقه می شود که به نفع افغانستان نیست.

سخنگوی حکومت سرپرست افغانستان گفت: “پاکستان ما را به دلیل شکست خود در تامین ثبات داخلی این کشور، مقصر می دانند.”

در افغانستان، گروه تحریک طالبان وجود ندارد. اگر پاکستان مدرکی دارد، باید آن را با ما در میان بگذارد. ذبیح الله مجاهد گفت: ما آن را بررسی کرده و اقدام خواهیم کرد.

تحریک طالبان پاکستان قبلاً تاکید کرده است که در افغانستان حضور ندارد و پایگاه‌هایش در داخل پاکستان قرار دارد.

خواجه آصف ضمن مقصر دانستن طالبان، تهدیداتی نیز علیه این گروه صادر کرد و گفت: پاکستان از همه امکانات خود برای حفاظت از سرزمین و شهروندان خود استفاده خواهد کرد.

جنرال منیر یک قدم جلوتر رفت و گفت که اتباع افغان در “اقدامات تروریستی در پاکستان” دست داشته اند و “چنین حملات غیرقابل تحمل است و پاسخ موثر نیروهای امنیتی پاکستان را در پی خواهد داشت.”

این موضوع در بحبوحه عملیات فزاینده تحریک طالبان پاکستان، منطقه اصلی جنجال آفرین بین پاکستان و افغانستان بوده است.

این موضوع ممکن است بین دو کشور تشدید شود زیرا تحریک طالبان پاکستان حملات خود را افزایش داده است.

تحریک طالبان پاکستان در 28 نومبر سال گذشته، با هدف تحمیل قانون شریعت در این کشور، اعلام جنگ علنی علیه ارتش “نامقدس” پاکستان و دیگر سازمان های امنیتی این کشور کرد.

 

 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x