وزیر دفاع پاکستان: از سلطه طالبان خوشحال بودیم، اما نمی‌دانستیم به دشمنان ما پناه می‌دهند

خواجه آصف، وزیر دفاع پاکستان، روز پنجشنبه ۲۹ سرطان در مصاحبه با دان نیوز، رسانه پاکستانی، گفت که از بازگشت طالبان افغانستان به قدرت در کابل خوشحال بود، اما نمی‌دانست که رژیم برپا شده این گروه به دشمنان پاکستان پناه می‌دهد. خواجه آصف افزود: «پس از آنکه طالبان در افغانستان حکومت تشکیل دادند، ما خوشحال بودیم، اما نمی‌دانستیم که به دشمنان ما پناه می‌دهند.»

در زمان ورود طالبان به کابل در اسد۱۴۰۰، خواجه آصف در توییتی ابراز خوشحالی کرده بود. خواجه آصف بعدتر این توییت خود را حذف کرد.

خواجه آصف، وزیر دفاع پاکستان، روز پنجشنبه ۲۹ سرطان در مصاحبه با دان نیوز، رسانه پاکستانی، گفت که از بازگشت طالبان افغانستان به قدرت در کابل خوشحال بود، اما نمی‌دانست که رژیم برپا شده این گروه به دشمنان پاکستان پناه می‌دهد. خواجه آصف افزود: «پس از آنکه طالبان در افغانستان حکومت تشکیل دادند، ما خوشحال بودیم، اما نمی‌دانستیم که به دشمنان ما پناه می‌دهند.»

در زمان ورود طالبان به کابل در مرداد ۱۴۰۰، خواجه آصف در توییتی ابراز خوشحالی کرده بود. خواجه آصف بعدتر این توییت خود را حذف کرد.

در پی فروپاشی دولت جمهوری و تصاحب قدرت از سوی طالبان در افغانستان، ژنرال فیض حمید، رئیس وقت سازمان اطلاعات نظامی پاکستان، نخستین مقام امنیتی در کشورهای منطقه بود که به افغانستان سفر کرد. فیض حمید در جریان تقسیم قدرت میان جناح‌های داخلی این گروه و تشکیل دولت طالبان در کابل حضور داشت و در این امر به طالبان کمک کرد.

دولت‌های پیشین افغانستان همواره دولت پاکستان را به حمایت نظامی و مالی و پناه دادن به سران طالبان متهم می‌کردند. سران طالبان افغانستان سال‌ها در بلوچستان پاکستان در پناهگاه‌های خود بودند و جنگ در افغانستان را مدیریت می‌کردند. طالبان همچنین با ایجاد مدرسه‌های دینی و جذب نوجوانان در آن‌ها برای میدان‌های جنگ در افغانستان نیروی انسانی فراهم می‌کردند.

با وجود آنکه دولت‌های افغانستان بارها اسناد و شواهدی در این زمینه در اختیار دولت پاکستان قرار دادند و خواهان اقدام آن دولت علیه طالبان افغانستان شدند، دولت پاکستان از هرگونه اقدامی در این مورد خودداری کرد.

در پی سلطه طالبان بر افغانستان، فعالیت تحریک طالبان پاکستانی در شهرهای پاکستان به‌سرعت افزایش یافت.

در دو هفته اخیر و پس از وقوع چند حمله مرگ‌بار تحریک طالبان پاکستانی به نیروهای امنیتی آن کشور، انتقاد مقام‌های پاکستان از رژیم طالبان در افغانستان افزایش یافته است. سه‌شنبه گذشته، عاصم منیر، فرمانده ارتش پاکستان، در بیانیه‌ای اعلام کرد طالبان پاکستان در خاک افغانستان حضور دارند و حمله‌های مرگ‌بار در داخل پاکستان را از پناهگاه‌های خود در داخل افغانستان سازمان‌دهی می‌کنند.

در بیانیه فرمانده ارتش پاکستان آمده است: «پناهگاه‌ها و آزادی عمل تروریست‌های تحریک طالبان پاکستان و دیگر گروه‌ها در کشور همسایه و دسترسی آن‌ها به جدیدترین تسلیحات دلایل اصلی اثرگذار بر امنیت داخلی پاکستان است.»

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان، در واکنش به بیانیه فرمانده ارتش پاکستان گفت که تروریست‌های بین‌المللی، از جمله تحریک طالبان پاکستان، در افغانستان حضور ندارند و نگرانی‌های مقام‌های پاکستانی در این مورد بی‌جا است.

خواجه آصف، وزیر دفاع پاکستان، روز پنجشنبه در مورد واکنش سخنگوی طالبان و رد ادعای حضور طالبان پاکستان در خاک افغانستان گفت: «چند فرمانده ارشد تحریک طالبان پاکستان در خاک افغانستان کشته شدند. چگونه ممکن است ادعا کنند طالبان پاکستان در افغانستان حضور ندارند؟»

در نزدیک به دو سال گذشته، شماری از مسئولان ارشد تحریک طالبان پاکستان، از جمله عمر خالد خراسانی، فرمانده جماعت الاحرار، در شرق افغانستان در انفجار بمب‌ و تیراندازی افراد مسلح ناشناس کشته شدند.

بر اساس گزارش‌هایی که از وضعیت امنیتی پاکستان پس از سلطه طالبان بر افغانستان منتشر شده است، حوادث امنیتی و از جمله حمله‌های مرگ‌بار تحریک طالبان پاکستان، ارتش آزادی‌بخش بلوچستان، و داعش خراسان در آن کشور بسیار افزایش یافته است. خشونت‌ها بیشتر در خیبر پختون‌خوا، بلوچستان، و پیشاور افزایش یافته است.

افراسیاب ختک، عضو پیشین مجلس سنای پاکستان، اخیرا در مصاحبه با ایندیپندنت فارسی گفت که به‌تازگی اتحادی میان تحریک طالبان پاکستان و ارتش آزادی‌بخش بلوچستان شکل گرفته است که تهدید بالقوه‌ای علیه امنیت پاکستان است.

هرچند پیش از این مقام‌های دولت پاکستان و رژیم طالبان از توافق بر سر طرح انتقال اعضای تحریک طالبان پاکستان از شرق افغانستان به دیگر مناطق، از جمله شمال آن کشور، سخن گفته بودند، این طرح تا کنون عملی نشده است.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
برخی از احزاب و گروه ها به جای اینکه از خود محافظت کنند، مشکلات خود را حل کنند و اقتصاد خود را بهبود بخشند، به دیگران مشوره میدهند، نگران ما هستند و دنیا را از ما می ترسانند. به آنها باید گفت به جای نصیحت کردن، مشکلات داخلی خود را حل کنند و اول غم خودشان را بخورند. افغان ها...
مشکلات و خطراتی را که او (آصف درانی) به افغانستان نسبت داد، در واقع امکان همه اینها از پاکستان دیده می شود. افغانستان اکنون یک کشور امن و با ثبات است که به جای اتکا به قرضه ها و کمک های کشورهای خارجی، با استفاده از منابع خود برای خودکفایی اقتصادی تلاش می کند.
من متن سخنرانی هشدار دهنده طولانی نتانیاهو را خواندم. من دقیقا غرور جورج بوش را هنگام حمله به افغانستان در سال 2001 در آن دیدم. نتانیاهو تهدید کرده است که غزه را نابود خواهد کرد و به کسی رحم نخواهد کرد. او به قدرت خودش مغرور بود، که ادعای خدایی نکند، همین شروع سقوطش هست تصمیم نابودی را پروردگار می...
میراث تلخ 20 سال اشغال نظامی امریکا در افغانستان، گروه‌هایی از مردان، زنان و کودکان معتاد است که در کنار جاده‌های غبارآلود، زیر پل‌ها و در کناره‌ رودخانه های آلوده کابل خوابیده‌اند. ملموس ترین هدیه 20 سال حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان چیزی جز فقر، میلیون ها معتاد و انزوای کشور نیست.
من بار دیگر پیش حاکمان فعلی دست نیاز دراز میکنم تا نفرت را از طریق برادری از بین ببرند. دشمنان قسم خورده افغانستان شبانه روز در اینجا تنفر را بیشتر می کنند. پاکستان در اسلام آباد یک استودیو به افغانستان انترنشنال داده است و تلویزیون نامبرده فقط بر طبل جنگ های داخلی می کوبد. شرایط را درک کنید
امریکا با ائتلاف جهانی به بدماشی کامل به بهانه ۹/۱۱ بر ملتی اتهام ویران کردن برج های نیورک وارد کرد؛ که از شدت فقط توان رفتن به بازار قریه خود را نداشت. بوش متکبر با زور خود بدون شنیدن استدلال حمله کرد. اما با پایان حمله با چنان عجله ای فرار کرد که عامل خنده تمام رقباء شد.
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x