آمنه محمد، معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در نشست بینالمللی “جایگاه و توانمندی زنان در اسلام” بار دیگر از حقوق زنان و دختران در افغانستان پشتیبانی کرده است.
خانم محمد در سخنرانی در این نشست گفته است که محدودیتهای اعمالشده از سوی امارت اسلامی بر زنان و دختران در افغانستان باید بهگونهی جدی بررسی شود.
معاون دبیرکل سازمان ملل متحد به این باور است که با سرمایهگذاری روی تحصیل دختران، میتوان از آینده روشن برای دختران و خانوادهها اطمینان حاصل کرد.
آمنه محمد گفته است: «محدودیتهای شدید اعمال شده از سوی طالبان بالای زنان و دختران باید بهگونهی جدی مورد توجه و بررسی قرار بگیرد؛ زیرا با سرمایهگذاری روی تحصیل دختران، ما از آینده روشن برای خواهران، خانوادهها و همسایههای مان اطیمنان حاصل کنیم.»
نشست بینالمللی جایگاه و توانمندی زنان در اسلام از سوی سازمان همکاری کشورهای اسلامی در شهر جده، پایتخت عربستان سعودی برگزار شده است.
رتنو مرسودی، وزیر خارجه اندونیزیا در این نشست گفته است که گروه آسیایی زنان از سازمان همکاری اسلامی خواهان توقف تعامل با افغانستان به علت محدودیتها در برابر زنان و دختران در این کشور است.
وزیر امور خارجه اندونیزیا گفته است: «گروه آسیایی زنان از سازمان همکاری اسلامی میخواهد که تعامل با افغانستان را متوقف بسازد؛ زیرا این گروه خواهان بازگشایی و دسترسی زنان افغانستان به تحصیل در تمام جنبههای جامعه افغانستان میباشد.»
سخنگوی امارت اسلامی در واکنش به این اظهارات، گفته است که حقوق بانوان در افغانستان تامین است و روی برخی مسایل هم تلاشها جریان دارد تا به زودی حل شوند.
ذبیح الله مجاهد به طلوعنیوز گفت: «موضوع حقوق بشری در افغانستان به ویژه حقوق بانوان حل است؛ یعنی اسلام و شریعت قوانینی را که وضع کرده یا حقوق برای خواهرها داده، از بهترین حقوقی است که ما نظیر آنرا نداریم، ولی در بعضی بخشهایکه ما مشکلات داریم، رسیدگی نشده یا در حال رسیدگی هستیم. این در حالت استثنایی است و کسی انکار نکرده است.»
مسالهی رعایت حقوق زنان و دختران یکی از مسایل پرچالش میان امارت اسلامی و جامعه جهانی پس از روی کار آمدن دوباره امارت اسلامی در سال ۲۰۲۱ در افغانستان بوده است. رعایت حق کار و تحصیل، یکی از شرایط به رسمیتشناسی حکومت سرپرست نیز پنداشته عنوان شده است.