دیده بان حقوق بشر روز چهارشنبه مدعی شد که سیاست های آموزشی که توسط طالبان در افغانستان اجرایی می شود، به پسران و دختران نیز آسیب می رساند.
این سازمان غیردولتی در گزارشی گفت: “دیده بان حقوق بشر با پسران و والدین شان در 8 ولایت از 34 ولایت افغانستان مصاحبه کرده و به وخامت نگران کننده دسترسی پسران به آموزش و کیفیت آموزش آنها پی برده است. این مسئله نه تنها پیامدهای جدی برای آنها و خانواده هایشان دارد، بلکه برای آینده کشور، از جمله در رابطه با حقوق زنان و به طور کلی حقوق بشر در افغانستان نگران کننده است.”
این سازمان، طالبان را به خاطر سیاستهای «سواستفاده گرانه» شان که به زنان اجازه آموزش به پسران را نمیدهد – گاهی معلمان مردی را که حتی «بیصلاحیت» هستند یا حتی بدون معلم می باشند، متعلمین را به آنها واگذار کرده، محکوم می کند.
آنها همچنین تنبیه بدنی و تغییر آشکار برنامه درسی در مکاتب به عنوان شرایطی که منجر به ترک تحصیل تعداد زیادی از پسران میشود انتقاد کردند. قابل توجه است که طالبان همچنین موضوعات ویژه و خاصی را مانند هنر، ورزش، انگلیسی و آموزش مدنی را از فهرست عناوین درسی حذف کرده اند.
سحر فطرت، دستیار پژوهشگر حقوق زنان در دیدهبان حقوق بشر و نویسنده این گزارش، در یک بیانیه مطبوعاتی گفت: “طالبان آسیبهای جبرانناپذیری به سیستم آموزشی افغانستان برای پسران و همچنین دختران وارد میکنند”.
او همچنین افزود: “با آسیب رساندن به کل نظام تعلیمی در کشور، نسلی را از کسب آموزش باکیفیت محروم می سازند”.
این در حالیست که با توجه به تفسیر شدید طالبان از قوانین اسلامی که منجر به ممنوعیت حضور زنان در دانشگاه ها شد، برخی از زنان افغان به یادگیری آنلاین روی آورده اند.