رزا اوتونبایوا رییس یوناما و علی باقری معاون سیاسی وزارت خارجه ایران در دیداری در باره نشست آینده دوحه پیرامون افغانستان گفتوگو کردند.
وزارت خارجه ایران به نقل از رزا اوتونبایوا نگاشته است که نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد در افغانستان در این دیدار بر ضرورت هماهنگسازی مواضع کشورهای جهان برای ایجاد ثبات در افغانستان تاکید کرده و همچنان خواستار تعامل ایران با حکومت سرپرست افغانستان شده است.
بر بنیاد این خبرنامه، معاون سیاسی وزارت خارجه ایران نیز گفته است که اولویت سازمان ملل در افغانستان باید تامین منافع مردم و تضمین امنیت و ثبات در افغانستان باشد.
خبرنامه افزوده است: «نماینده سازمان ملل متحد نیز در این ملاقات با اشاره به پیچیدگی تحولات افغانستان و تعدد کنشگران و مواضع آنها، بر ضرورت هماهنگسازی مواضع کشورهای منطقه و فرامنطقه برای کمک به توسعه و ثبات افغانستان تاکید و خواستار کمک جمهوری اسلامی ایران برای ایجاد و ارتقای همکاری سازنده بین آنها از یکسو و تعامل با حکومت سرپرست افغانستان از سوی دیگر شد.»
خبرنامه از زبان معاون سیاسی وزارت خارجه ایران نگاشته است: «معاون سیاسی وزیر امور خارجه کشورمان در این ملاقات بیان کرد که با مقایسه شرایط افغانستان در زمان ورود امریکا با همان شرایط در زمان خروج امریکا از افغانستان، میتوان به این نتیجه رسید که حضور امریکا در افغانستان تا چه حد در گسترش ناامنی و بیثباتی در افغانستان و افزایش تهدید تروریسم و تولید مواد مخدر موثر بوده است.»
امارت اسلامی نیز خواستار اقدام موثر یوناما در تغییر ذهنیت منفی ایجاد شده سازمان ملل در باره حکومت سرپرست افغانستان است.
ذبیحالله مجاهد سخنگوی امارت اسلامی به طلوعنیوز گفت: «یوناما باید به عنوان واسطه میان سازمان ملل و مردم افغانستان باشد. واقعیت، دستآوردها و پیشرفتهای که وجود دارد را به سازمان ملل برساند و نیت منفی که در آن سازمان وجود دارد، در تغییر آن و حقیقتیابی آن همکاری داشته باشند.»
سمیعالله احمدزی آگاه مسایل سیاسی گفت: «وظیفه سازمان ملل این است که جنگها را کاهش دهد یا هم به ایجاد ثبات در کشورها کمک کند. تا جایی که ما میبینیم سازمان ملل در سه سال گذشته در افغانستان، آنچه نیاز بود انجام نداده است.»
ذکیالله محمدی استاد دانشگاه گفت: «هر کشوری نظر به منافع خودش یک خواست از امارت اسلامی دارد. تا زمانیکه دیدگاه آنان واحد نشود و نظر واحدی نداشته باشند، امارت اسلامی نمیتواند که به استیژ بینالمللی برسد.»
علی باقری در این دیدار همچنان خواهان فراهم شدن زمینه بازگشت افغانهای دانشآموخته به افغانستان و استفاده از ظرفیت آنان در افغانستان شده است.