آقای لاوروف در این نشست خبری افزوده است که آنان طرفدار گفتوگوی باثباتتر، دوامدار و اساسیتر به هدف اجرای پروژههای واقعی با حکومت سرپرست افغانستان اند.
اما آقای لاوروف تاکید کرده که تهدیدها از خاک افغانستان همچنان ادامه دارد.
وزیر امور خارجه روسیه گفته است: «بهطور کلی، ما طرفدار برقراری گفتوگوی باثباتتر، مستمر و اساسیتر به هدف اجرای پروژههای واقعی با دولت طالبان هستیم که در واقع اداره کشور را در دست دارد. این نظر اکثریت در جریان بحثهایی بود که امروز به شما میگویم. حکومت طالبان با گروههای تروریستی میجنگد و ما کمک به این مبارزه را حیاتی میدانیم.»
امارت اسلامی هرچند که درباره خواست این کشورها از بهر گفتوگوهای معنادار چیزی نگفته؛ اما نگرانیها از خاک افغانستان را بیاساس خوانده است.
ذبیحالله مجاهد سخنگوی امارت اسلامی به طلوعنیوز گفته است که افغانستان به مراتب از گذشته امنتر و باثباتتر شده است.
آقای مجاهد گفت: «افغانستان به مراتب امنتر، باثباتتر از گذشته شده و پدیده داعش هم که اینجا از قبل مانده بود، در حال نابودی قرار دارد. سوم، هیچ گروه خودسر بیرونی در اینجا حضور ندارد و اجازه فعالیت هم ندارند. بنابراین اظهار تشویش درست نیست.»
اما پرسش این است که علت نگرانی کشورها مبنی بر ادامه تهدیدها از خاک افغانستان، چه بوده میتواند؟
سلیم پیگیر آگاه مسایل نظامی در پاسخ به این پرسش گفت: «دلیل عمده تشویش روسیه و همسایهها این است که کشورهای بزرگ مانند امریکا و سایر کشورهای غربی از خاک افغانستان گروههای تروریستی تربیه نکنند.»
نشست شورای وزیران خارجه سازمان پیمان امنیت جمعی با حضور وزیران خارجه روسیه، تاجیکستان، قرقیزستان، قراقستان و بلاروس روز جمعه (۲۱ جون) در شهر آلماتی قزاقستان برگزار شد.