چین به عنوان همسایه افغانستان و کشوری مهم و تاثیرگذار در تصمیم گیری های بین المللی می تواند به ساختن اقتصاد ما کمک کند.
افغانستان ارزش خود را هم از نظر تاریخی و هم از نظر ژئواستراتژیک در منطقه و در سطح جهانی حفظ کرده است.
این کشور در قلب آسیا واقع شده و قابلیت اتصال آسیای مرکزی را با آسیای جنوبی و اروپا دارد.
اگر به تاریخ نگاه کنیم، افغانستان در دوران باستان بخش مهمی از جاده ابریشم باقی مانده است.
متأسفانه ما نه تنها از نظر نظامی، بلکه از نظر اقتصادی نیز از جنگ های طولانی رنج برده ایم.
خوشبختانه اکنون که صلح در کشور حاکم شده و جنگ تمام شده است، توجه همه به جای جنگ به سمت توسعه اقتصادی معطوف شده است.
خبر خوب اینست که که یکی از همسایگان ما، چین، اولین یا دومین قدرت اقتصادی در جهان است، و اگر به تاریخ نگاه کنیم، ما در گذشته نیز روابط دوستانه تجاری، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی خوبی با این کشور داشتیم و اکنون این کشور در تلاش است تا با تمام دنیا از راههای باستانی خود را از طریق آب و خشکی دوباره وصل کرده و فعال کند.
همانطور که قبلاً ذکر شد، افغانستان بخش مهمی از جاده باستانی ابریشم باقی مانده است و اکنون که چین اجرای پروژه کمربند و جاده را آغاز کرده و در سطح جهانی مورد استقبال قرار گرفته است، این پروژه یا احیای جاده باستانی ابریشم برای افغانستان اهمیت و ارزش حیاتی دارد.
در حال حاضر ما بیش از هر چیزی نیاز به ساختن اقتصاد خود داریم زیرا اقتصاد ستون فقرات یک کشور است.
مسیر تجاری با چین نه تنها منجر به مبادلات بین دو کشور می شود، بلکه به احیای روابط تمدن و فرهنگی بین دو کشور می انجامد.
امروزه، جهان درک می کند که مفهوم کمربند و جاده به اندازه احیای جاده ابریشم باستانی و موقعیت استراتژیک بین المللی آن اهمیت دارد.
اگر چه افغانستان از نظر اقتصادی کشوری فقیر و چین اولین یا دومین قدرت اقتصادی در جهان است، اما افغانستان از نظر مواد اولیه، منابع طبیعی و محصولات کشاورزی کشوری است که هنوز توانایی پخت مواد خام خود و استخراج منابع طبیعی را ندارد و محصولات زراعتی آن بیش از نیاز آنهاست.
از سوی دیگر، چین بزرگترین واردکننده مواد خام در جهان است، بنابراین منطقی است که هر دو طرف همکاری ها را در این زمینه ها افزایش دهند.
با توجه به اینکه روابط دو کشور در این دوران الهام گرفته از روابط دوستانه کهن و تاریخی است و این دوستی می تواند نقش مهمی در زمینه های مختلف داشته باشد.
افغانستان از موقعیت ژئوپلیتیکی مهمی در منطقه برخوردار است و دارای تاریخ تمدنی باستانی است و سابقه روابط دوستانه با چین به هزاران سال می رسد، پس طبیعی است که در نقش آن در پروژه کمربند و جاده بسیار حائز اهمیت است.
در سخنان رهبران و مقامات دولت چین نیز این نکته مشخص می شود که این کشور متعهد به ایجاد روابط دوستانه با تمام جهان به ویژه با همسایگان خود و به ویژه با افغانستان است.
بر اساس گزارش رسانه ها، بسیاری از شرکت های چینی در زمینه معدن و سایر زمینه های دیگر در افغانستان سرمایه گذاری کرده و یا علاقه نشان داده اند.
علاوه بر این، محصولات مختلف افغانستان به چین نیز صادر می شود و کشاورزان و تاجران افغان از این امر سود زیادی می برند.
منبع: روهی