حضور نماینده امارت اسلامی در نشست بریکس ضروری است

حدود 3 هفته تا نشست سازمان بریکس باقی مانده است، یعنی اجلاس سران این سازمان در 22 اکتبر به مدت سه روز در شهر کازان روسیه برگزار می شود. اما هنوز به درخواست رسمی دولت موقت برای مشارکت پاسخ مثبت یا منفی داده نشده است.

در همین راستا، خبرگزاری تاس از طریق ضمیر کابلوف گزارش داد که روسیه نمی تواند به تنهایی و بدون توافق کشورهای عضو و شرکای بریکس، نماینده امارات اسلامی را برای شرکت در این نشست دعوت کند، زیرا تصمیم برای دعوت از نمایندگان در نشست بریکس با توجه به مکانیسم کلی اجرا میشود.

درخواست امارت اسلامی برای شرکت در نشست بریکس در حالی رد شد که افغانستان در حال حاضر روابط اقتصادی و تجاری خوبی با روسیه و هند که کشورهای عضو این سازمان هستند دارد، از این رو مقامات افغانستان می خواهند روابط خود را با منطقه و جهان بیشتر گسترش دهند و در مجمع اقتصادی بریکس شرکت کنند.

سازمان BRICS متشکل از قدرت های اقتصادی نوظهور در جهان است که اولین نشست آن در 16 جون 2009 به ابتکار روسیه در یکاترینبورگ در مقابل هفت کشور بزرگ صنعتی یا بلوک غربی G-7 برگزار شد برزیل، روسیه، هند و چین اولین اعضای این سازمان هستند، اما در حال حاضر حدود 20 کشور از جمله افغانستان خواهان عضویت در این سازمان هستند.

روسیه که به عنوان یک ابرقدرت سابق باقی مانده است، با سیستم تک قطبی مورد علاقه ایالات متحده مخالف است و هند نیز به طور قابل توجهی جمعیت بیشتری در جهان دارد و خود را کشوری دموکراتیک می داند، برزیل سریع ترین کشور در حال توسعه در آمریکای جنوبی است، آفریقای جنوبی نیز کشوری مهم و غنی از منابع طبیعی محسوب می شود.

سرگئی لاوروف در حاشیه طرح مسکو برای توسعه اقتصادی افغانستان در دیدار با آقای متقی بر توسعه روابط کشورش با افغانستان در زمینه های سیاسی و اقتصادی تاکید کرد و گفت این کشور از نمایندگان امارت اسلامی در تمامی نشست های مربوط به افغانستان دعوت کرد و همچنان نیز به این دعوت ادامه می دهد تا شرکت های روسی در زراعت، معادن و ترانسپورت در افغانستان سرمایه گذاری کنند.

جای تعجب است که چرا روسیه از یک سو می خواهد که کشورهای غربی به مسئولیت خود در بازسازی افغانستان پس از بحران، رفع تحریم های اعمال شده بر امارت اسلامی و آزادسازی دارایی های مسدود شده مردم افغانستان عمل کنند. از سوی دیگر دولت موقت از نشست بریکس عقب نشینی کرده است، از سوی دیگر از حضور حکومت سرپرست در نشست بریکس عقب نشینی کرده است.

اکنون که توسعه و تحول اقتصادی و اجتماعی یک جامعه به مناسبات اقتصادی آن جامعه مرتبط است، اکثر کشورهای جهان به دلیل توزیع نامتوازن عوامل تولید به یکدیگر متصل هستند.

روابط اقتصادی بین کشورها به حدی قوی شده است که حتی وجود مشکلات مرزی و اختلافات قومیتی در بیشتر موارد نمی تواند مانعی بر سر راه روابط تجاری شود، آنچه در تقویت چنین شرایطی نقش سازنده ای دارد تجارت است زیرا در عصر امروز تجارت عنصر اصلی همجواری کشورهاست و با سیاست داخلی آنها پیوندهای ناگسستنی دارد.

یکی از آنها روسیه است که از طریق دهلیزهای هوایی و زمینی با افغانستان سابقه تاریخی دارد و امروز افغانستان اقلام مهم صادراتی مانند میوه های خشک، زیتون، قالین، پوست و غیره را به روسیه می فرستد، روسیه نیز به طور کلی مواد نفتی، آهن چادر، سیخ‌گول، روغن، شکر، صابون، لوازم برقی و غیره را به افغانستان وارد می کند، و تلاش می کند روابط سیاسی و اقتصادی خود را با امارت اسلامی گسترش دهد، بنابراین نیاز جدی روسیه به جلب رضایت کشورهای عضو بریکس وجود دارد، تا امارت اسلامی در این نشست شرکت کند، از موضع خود دفاع کند و تصویر واقعی کنونی افغانستان را به جهانیان ارائه دهد.

اگر روسیه واقعاً افغانستان غمخور است، پس باید به نماینده سیستم حاکم فعلی در بریکس جایگاهی بدهد، باور دارم که روسیه میتواند این وار بدون مخالفت دیگران انجام دهد، زیرا مسکو از ماه جنوری 2024 مسئولیت این سازمان را بر عهده دارد و تمامی کشورهای عضو این سازمان تحت نفوذ روس ها هستند.

منبع: روزنامه شریعت

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
برخی از احزاب و گروه ها به جای اینکه از خود محافظت کنند، مشکلات خود را حل کنند و اقتصاد خود را بهبود بخشند، به دیگران مشوره میدهند، نگران ما هستند و دنیا را از ما می ترسانند. به آنها باید گفت به جای نصیحت کردن، مشکلات داخلی خود را حل کنند و اول غم خودشان را بخورند. افغان ها...
مشکلات و خطراتی را که او (آصف درانی) به افغانستان نسبت داد، در واقع امکان همه اینها از پاکستان دیده می شود. افغانستان اکنون یک کشور امن و با ثبات است که به جای اتکا به قرضه ها و کمک های کشورهای خارجی، با استفاده از منابع خود برای خودکفایی اقتصادی تلاش می کند.
من متن سخنرانی هشدار دهنده طولانی نتانیاهو را خواندم. من دقیقا غرور جورج بوش را هنگام حمله به افغانستان در سال 2001 در آن دیدم. نتانیاهو تهدید کرده است که غزه را نابود خواهد کرد و به کسی رحم نخواهد کرد. او به قدرت خودش مغرور بود، که ادعای خدایی نکند، همین شروع سقوطش هست تصمیم نابودی را پروردگار می...
میراث تلخ 20 سال اشغال نظامی امریکا در افغانستان، گروه‌هایی از مردان، زنان و کودکان معتاد است که در کنار جاده‌های غبارآلود، زیر پل‌ها و در کناره‌ رودخانه های آلوده کابل خوابیده‌اند. ملموس ترین هدیه 20 سال حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان چیزی جز فقر، میلیون ها معتاد و انزوای کشور نیست.
من بار دیگر پیش حاکمان فعلی دست نیاز دراز میکنم تا نفرت را از طریق برادری از بین ببرند. دشمنان قسم خورده افغانستان شبانه روز در اینجا تنفر را بیشتر می کنند. پاکستان در اسلام آباد یک استودیو به افغانستان انترنشنال داده است و تلویزیون نامبرده فقط بر طبل جنگ های داخلی می کوبد. شرایط را درک کنید
امریکا با ائتلاف جهانی به بدماشی کامل به بهانه ۹/۱۱ بر ملتی اتهام ویران کردن برج های نیورک وارد کرد؛ که از شدت فقط توان رفتن به بازار قریه خود را نداشت. بوش متکبر با زور خود بدون شنیدن استدلال حمله کرد. اما با پایان حمله با چنان عجله ای فرار کرد که عامل خنده تمام رقباء شد.
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x