خروج امریکا از افغانستان نقطه داغ کارزهارهای انتخاباتی دانلد ترمپ

در آستانه انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده، دانلد ترمپ پیوسته خروج نظامیان امریکایی از افغانستان را در اداره جو بایدن به انتقاد می‌گیرد.

این نامزد جمهوری‌خواه در کارزار انتخاباتی خود در پنسلوانیا گفته که هرچند که او ارتش ایالات متحده را بازسازی کرده بود، اما با خروج ایالات متحده از افغانستان، بخش زیادی از امکانات ارتش به دست طالبان افتاد. او هم‌چنان انتقاد می‌کند که دولت بایدن در سطح جهان به هرچه که دست زده، آنرا خراب کرده است به شمول مساله افغانستان.

با این حال، کامالا هریس، نامزد دموکرات انتخابات پیش‌رو در کارزارهای انتخاباتی خود به افغانستان اشاره‌ای نمی‌کند.

تا پانزده روز دیگر، انتخابات ریاست جمهوری‌ ایالات متحده برگزار می‌شود. دانلد ترمپ نامزد جمهوری‌خواهان و کامالا هریس، نامزد دموکرات‌ها در پیکار برای پیروزی استند.

در این میان، پرونده افغانستان و خروج جنجال‌برانگیز ایالات متحده از مسایلی‌ست که در بیش‌تر کارزارهای انتخاباتی، دونالد ترمپ از آن هم‌چون ابزار تاخت‌وتاز بر سیاست‌های دولت بایدن و هریس کار می‌گیرد.

ترمپ در یک کارزاری انتخاباتی در پنسلوانیا گفت: «به هر چیزی که دست میزنند به گند کشیده می‌شود. همه چیز!؛ تورم، افغانستان، در مورد افغانستان شرم‌آورترین لحظه تاریخ است. به هر چیزی که دست زدند.»

ترمپ از نحوه‌ی خروج به ویژه از پایگاه نظامی بگرام و جا ماندن جنگ‌افزارهای امریکایی در افغانستان پیوسته انتقاد می‌کند. اما تاکنون او هیچ نسخه‌ای برای آینده سیاست ایالات متحده در برابر افغانستان ارایه نکرده‌است.

ترمپ گفت: «من ارتش را بازسازی کردم و متاسفانه مقدار زیادی از آن را به طالبان دادند. این نابغه‌ها، این افراد احمقی مانند میلی، جنرال میلی. عملکرد او را در کانگرس به یاد بیاورید؛ جنرال میلی و ماتیس همه این افراد چه گروهی از سبک‌وزن‌ها هستند.»

کامالا هریس، معاون رییس جمهور امریکا و رقیب دانلد ترمپ در انتخابات پیش‌رو در کارزارهای انتخاباتی‌اش به افغانستان نپرداخته است.

ظاهراً شاید در صورت پیروزی او، سیاست‌های فعلی ایالات متحده در برابر افغانستان و طالبان دوام یابد.

کامالا هریس درباره انتقادهای ترمپ از خروج ایالات متحده از افغانستان گفته است که دولت ترمپ بود که «ضعیف‌ترین توافق‌نامه» را با طالبان امضا کرد.

زلمی خلیل‌زاد که این توافق‌نامه با عبدالغنی برادر امضا کرده بود، در برنامه ای می‌گوید، برای دولت ترمپ، خروج از ایالات متحده مساله حیاتی بود.

زلمی خلیل‌زاد، فرستاده پیشین ایالات متحده برای صلح افغانستان، در این برنامه گفت: «برای امریکا مساله حیاتی خروج بود. خروج با امن. چون احساسی آمده بود که برامدن از افغانستان جنجالی شده می‌تواند. تجربه برامدن انگلیس‌ها و اتحاد جماهیر شوروی وجود داشت. اولویت این داشت که رئیس جمهور نظر به وعده‌ای که به مردم داده، می‌خواهد جنگ را پایان دهد.»

با این حال، دیده شود که انتخابات پیش‌رو و اداره جدید ایالات متحده در برابر طالبان و افغانستانی که با چالش‌های فراوانی روبه‌رو است، چگونه برخورد خواهد کرد.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
برخی از احزاب و گروه ها به جای اینکه از خود محافظت کنند، مشکلات خود را حل کنند و اقتصاد خود را بهبود بخشند، به دیگران مشوره میدهند، نگران ما هستند و دنیا را از ما می ترسانند. به آنها باید گفت به جای نصیحت کردن، مشکلات داخلی خود را حل کنند و اول غم خودشان را بخورند. افغان ها...
مشکلات و خطراتی را که او (آصف درانی) به افغانستان نسبت داد، در واقع امکان همه اینها از پاکستان دیده می شود. افغانستان اکنون یک کشور امن و با ثبات است که به جای اتکا به قرضه ها و کمک های کشورهای خارجی، با استفاده از منابع خود برای خودکفایی اقتصادی تلاش می کند.
من متن سخنرانی هشدار دهنده طولانی نتانیاهو را خواندم. من دقیقا غرور جورج بوش را هنگام حمله به افغانستان در سال 2001 در آن دیدم. نتانیاهو تهدید کرده است که غزه را نابود خواهد کرد و به کسی رحم نخواهد کرد. او به قدرت خودش مغرور بود، که ادعای خدایی نکند، همین شروع سقوطش هست تصمیم نابودی را پروردگار می...
میراث تلخ 20 سال اشغال نظامی امریکا در افغانستان، گروه‌هایی از مردان، زنان و کودکان معتاد است که در کنار جاده‌های غبارآلود، زیر پل‌ها و در کناره‌ رودخانه های آلوده کابل خوابیده‌اند. ملموس ترین هدیه 20 سال حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان چیزی جز فقر، میلیون ها معتاد و انزوای کشور نیست.
من بار دیگر پیش حاکمان فعلی دست نیاز دراز میکنم تا نفرت را از طریق برادری از بین ببرند. دشمنان قسم خورده افغانستان شبانه روز در اینجا تنفر را بیشتر می کنند. پاکستان در اسلام آباد یک استودیو به افغانستان انترنشنال داده است و تلویزیون نامبرده فقط بر طبل جنگ های داخلی می کوبد. شرایط را درک کنید
امریکا با ائتلاف جهانی به بدماشی کامل به بهانه ۹/۱۱ بر ملتی اتهام ویران کردن برج های نیورک وارد کرد؛ که از شدت فقط توان رفتن به بازار قریه خود را نداشت. بوش متکبر با زور خود بدون شنیدن استدلال حمله کرد. اما با پایان حمله با چنان عجله ای فرار کرد که عامل خنده تمام رقباء شد.
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x