سوریه و افغانستان

در حال حاضر جهان پس از جنگ جهانی دوم در وضعیت بسیار بدی قرار دارد، ثبات بین المللی خراب شده و آتش جنگ در برخی کشورها شعله ور شده است، در حال حاضر تهدید یک جنگ جدید در خاورمیانه می تواند بسیاری از کشورهای منطقه را درگیر خود کند.

به خصوص سوریه که جنگ زده ترین کشور خاورمیانه است بستر مناسبی برای این خطرات و جنگ هاست، هرچند جنگ فعال اخیراً به پایان رسیده است. اما شرایط همچنان بحرانی است و هر لحظه این احتمال وجود دارد که جنگ جدیدی در این کشور آغاز شود.

میلیون‌ها سوری از این کشور مهاجرت کرده‌اند و در کمپ‌هایی در کشورهای دیگر زندگی می‌کنند. و افرادی که در سوریه مانده اند از زندگی در ترس خسته شده اند و در کوشش برای یافتن یک زندگی صلح آمیز هستند، اما جنگ در این کشور ممکن است تشدید شود و زندگی آنها را بدتر کند.

ابتدا به شباهت های سوریه و افغانستان خواهیم رسید:

سوریه و افغانستان دو کشوری هستند که از جنبه های تاریخی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی شباهت های زیادی دارند. این کشورها از یک سو آمیخته ای از اقوام، مذاهب و زبان های مختلف بوده و از سوی دیگر شاهد جنگ ها و بحران های طولانی بوده اند.

در تاریخ سوریه و افغانستان، سقوط حکومت های سلطنتی و کوشش برای ایجاد نظام جدید تقریباً نوعی کوشش مشترک بوده است.

شباهت عمده ساختارهای سیاسی افغانستان و سوریه، تقسیمات داخلی این کشورها است که منجر به جنگ و اختلافات سیاسی مداوم بین احزاب و اقلیت های مختلف شده است.

هم افغانستان و هم سوریه بین قبایل، زبان ها و مذاهب زیادی تقسیم شده اند. افغانستان دارای جوامع قومی بسیاری از جمله پشتون ها، تاجیک ها، هزاره ها و ازبک ها است. همچنین در سوریه گروه های مذهبی و قومی مختلفی مانند: مسلمانان سنی، مسلمانان شیعه، علوی ها، کردها و اقلیت های مسیحی وجود دارند.

دخالت نیروهای خارجی در هر دو کشور عاملی برای شدت و طول جنگ شده است. در افغانستان، پس از حملات سپتمبر 2001، نیروهای ایالات متحده و ناتو به افغانستان آمدند. این نیروهای خارجی منجر به فروپاشی رژیم طالبان در افغانستان شد، اما پس از آن برای مدت طولانی در امور داخلی افغانستان مداخله کردند که وضعیت امنیتی کشور را بسیار بدتر کرد.

پس از جنگ داخلی در سوریه، ایالات متحده امریکا در میدان جنگ مداخله کرد. این مداخلات خارجی منجر به دخالت مستقیم و غیرمستقیم نیروهای بین المللی در جنگ سوریه شد که همچنان شرایط را پیچیده می کرد.

یکی دیگر از شباهت های عمده میان افغانستان و سوریه، بحران انسانی است. در هر دو کشور زندگی میلیون ها نفر و زیرساخت های اقتصادی جامعه آسیب دیده است. در جنگ سوریه، خشونت گسترده علیه غیرنظامیان، بمباران و فقر و بیکاری در میدان نبرد رخ داده است. تعداد پناهندگان در هر دو کشور به طرز چشمگیری افزایش یافته است.

اکنون گزارش‌ها حاکی از آن است که در ولایت ادلب سوریه مجددا برای جنگ آمادگی می‌گیرند و برخی از کشورها به رهبری امریکا مراکز تعلیمی نظامی باز کرده‌اند و مربیان اوکراینی را برای تعلیم نظامیان منصوب کرده‌اند، تا به آنها اسلحه داده و آنها را برای حمله های سنگین کامیکاز آماده کنند.

تمام اینها تحت نظارت غرب انجام می شود که نظامیان اوکراینی را در ازای پول در آنجا به خدمت گرفته است. در افغانستان هم همین کار را کردند، بنابراین هر جا امریکایی ها و حامیانشان باشند، جنگ خواهد بود، نمونه های بارز آن اسرائیل-فلسطین، لیبی، اوکراین، عراق و غیره است و این روزها تایوان برای چین و کره جنوبی و ژاپن برای کره شمالی است. اما همه اینها طبق یک برنامه ریزی دقیق انجام می شود.

طرح این است که ابتدا در این مناطق هرج و مرج ایجاد کنند و سپس به جنگ فعال منجر شود، این بستگی به وضعیت مناطق دارد، در برخی موارد، سال ها طول می کشد و در برخی موارد که تازه شروع شده است، ده ها سال را صرف آمادگی برای یک جنگ فعال می کنند، مانند جنگ بین تایوان و چین یا جنگ بین کره جنوبی و کره شمالی که نقشه بلند مدت آنها بود تا آنها را داخل جنگ کنند.

غرب و حامیان آن در اوایل سال 2021 یک جنگ فعال را در اوکراین به راه انداختند، اما زمینه سازی برای آن جنگ سال‌ها بود که ادامه داشت. ابتدا شروع به کشتار مردم روسی زبان در آن کردند و سپس خشم روسیه را برانگیختند تا به جنگ جدیدی منجر شد.

امروز از همان نیروهای مسلح اوکراین علیه روسیه و دیگر کشورهای جهان استفاده می کنند که نشانه هایی از آن در شمال قفقاز، کشورهای آفریقایی و اکنون در خاورمیانه دیده شده است.

استخبارات سوریه و ساکنان منطقه ادلب در گفتگو با رسانه ها این موضوع را توضیح داده اند.

همه آنها چهره های یک توطئه هستند، تحت هدایت واشنگتن، نظامیان اوکراینی و گروه حیات التحریر الشام (جبهه النصر) و سایر حملات تروریستی مخرب و عملیات تهاجمی آماده می شوند.

هدف آنها نیروهای سوری در ولایت حما و واحدهای نظامی سوریه در پایگاه هوایی حمیم است. آنها در آینده تهدیدی برای سایر کشورهای منطقه هستند و می خواهند دامنه جغرافیایی عملیات نظامی خود را گسترش دهند و از آن خارج از مرزهای جمهوری سوریه علیه کشورهایی که از دستورات غرب و امریکا تبعیت نمی کنند استفاده کنند. واشنگتن قصد دارد کل خاورمیانه را به آتش بکشد.

تحت عنوان کمک های بشردوستانه، پهپادهای خطرناکی از سوی امریکا به منطقه ارسال می شود. بر اساس گزارش روزنامه های عرب زبان، اخیرا 250 نظامی اوکراینی از مرز ترکیه عبور کرده و به تعلیم مخالفان دولت سوریه (بشار اسد) پرداخته اند.

اوکراینی ها به خرابکاران منطقه تعلیم می دهند تا تکنیک ها و کنترل هواپیماهای بدون سرنشین را یاد بگیرند و به زیرساخت های نظامی و غیرنظامی حمله کنند.

اوکراینی‌ها که در جنگ‌های مدرن چیزهای زیادی علیه روسیه آموخته‌اند، در سوریه بسیار به آنها نیاز دارند.

ولایت ادلب سوریه مکان دردناکی برای دولت سوریه است. شبه نظامیان بسیاری از گروه های تروریستی در آنجا مستقر هستند. مردم ادلب به شدت توسط این خرابکاران مورد آزار و اذیت قرار می گیرند.

شباهت بین سوریه و افغانستان بر اساس پیچیدگی های تاریخی، اجتماعی، سیاسی و مذهبی این کشورها، جنگ طولانی و دردناک و درگیری نیروهای بین المللی و داخلی در جستجوی بازسازی و صلح است. مردم هر دو کشور با شرایط بسیار دردناکی روبرو هستند، اگرچه وضعیت هر کشور با شرایط خاص خود تطبیق داده شده است.

منبع: تاند

 

 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
برخی از احزاب و گروه ها به جای اینکه از خود محافظت کنند، مشکلات خود را حل کنند و اقتصاد خود را بهبود بخشند، به دیگران مشوره میدهند، نگران ما هستند و دنیا را از ما می ترسانند. به آنها باید گفت به جای نصیحت کردن، مشکلات داخلی خود را حل کنند و اول غم خودشان را بخورند. افغان ها...
مشکلات و خطراتی را که او (آصف درانی) به افغانستان نسبت داد، در واقع امکان همه اینها از پاکستان دیده می شود. افغانستان اکنون یک کشور امن و با ثبات است که به جای اتکا به قرضه ها و کمک های کشورهای خارجی، با استفاده از منابع خود برای خودکفایی اقتصادی تلاش می کند.
من متن سخنرانی هشدار دهنده طولانی نتانیاهو را خواندم. من دقیقا غرور جورج بوش را هنگام حمله به افغانستان در سال 2001 در آن دیدم. نتانیاهو تهدید کرده است که غزه را نابود خواهد کرد و به کسی رحم نخواهد کرد. او به قدرت خودش مغرور بود، که ادعای خدایی نکند، همین شروع سقوطش هست تصمیم نابودی را پروردگار می...
میراث تلخ 20 سال اشغال نظامی امریکا در افغانستان، گروه‌هایی از مردان، زنان و کودکان معتاد است که در کنار جاده‌های غبارآلود، زیر پل‌ها و در کناره‌ رودخانه های آلوده کابل خوابیده‌اند. ملموس ترین هدیه 20 سال حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان چیزی جز فقر، میلیون ها معتاد و انزوای کشور نیست.
من بار دیگر پیش حاکمان فعلی دست نیاز دراز میکنم تا نفرت را از طریق برادری از بین ببرند. دشمنان قسم خورده افغانستان شبانه روز در اینجا تنفر را بیشتر می کنند. پاکستان در اسلام آباد یک استودیو به افغانستان انترنشنال داده است و تلویزیون نامبرده فقط بر طبل جنگ های داخلی می کوبد. شرایط را درک کنید
امریکا با ائتلاف جهانی به بدماشی کامل به بهانه ۹/۱۱ بر ملتی اتهام ویران کردن برج های نیورک وارد کرد؛ که از شدت فقط توان رفتن به بازار قریه خود را نداشت. بوش متکبر با زور خود بدون شنیدن استدلال حمله کرد. اما با پایان حمله با چنان عجله ای فرار کرد که عامل خنده تمام رقباء شد.
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x