فوزیه کوفی سیاستمدار افغان معتقد است امسال می تواند سال تاریخی صلح در افغانستان باشد. پایان دادن به جنگ دو دهه ای کنونی برای همه طرف های درگیر مطلوب است. با این حال صلح با طالبان نباید به قیمت حقوق اولیه بشری به ویژه برای زنان افغان که در دهه های اخیر پیشرفت های زیادی کرده اند تمام شود!
خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان توسط جو بایدن در ۱۱ سپتمبر، مذاکرات جاری دولت افغانستان با طالبان را تضعیف می کند و ناامنی را در این کشور عمیق تر می کند، به ویژه اگر سربازان قبل از دستیابی به راه حل سیاسی بلندمدت این کشور را ترک کنند!
فوزیه کوفی می نویسد: شتابزدگی در مذاکرات زنان را در حاشیه قرار می دهد و تمام دستاوردهایی را که در این سالها به دست آورده ایم کنار می گذارد. برای پیشرفت افغانستان، ما به یک روند صلح نیاز داریم که مشارکت معنادار و نه فقط نمادین زنان را در شکل گیری آینده کشور ما تضمین کند!
مطالعات نشان می دهد که نتایج صلح زمانی پایدارتر است که زنان در روند ایجاد صلح مشارکت داشته باشند. این امر به ویژه در مورد افغانستان صادق است.
در سالهای قبل از ۲۰۰۱ که طالبان بر افغانستان حکومت می کردند، زنان حق تحصیل و کار نداشتند. اکنون ما به عنوان وزیر در دولت خدمت می کنیم، جراحی های نجات بخش را انجام می دهیم و سازمان های غیر دولتی بین المللی را مدیریت می کنیم!
در این برهه مهم، من از سازمان ملل متحد ایالات متحده، اتحادیه اروپا و کشورهای همسایه با منافع در ثبات افغانستان می خواهم که هم بر دولت افغانستان و هم به طالبان فشار بیاورند که حداقل ۳۰ درصد از کرسی ها و انتصابات منتخب خود را در آینده سیاسی برای زنان ذخیره کنند!
علاوه بر این کمک های بین المللی باید مشروط به حمایت از نقش اساسی زنان در سیستم های دموکراتیک افغانستان باشد یک حق اساسی که باید در دستور کار دوحه قرار گیرد!
قدرتهای خارجی باید اطمینان حاصل کنند که امیدهای آنها به کشور من بر اساس زن ستیزی نیست. زنان افغان دستاوردهای بسیاری داشته اند. با چشم انداز صلح ما نباید شکست بخوریم!
فارن پالیسی
۲۰۲۱/۳۰/۴