ترامپ در پی تبدیل مراسم تحلیف خود به رویدادی جهانی؛ کدام رهبران جهان دعوت شده‌اند؟

دونالد ترامپ رئیس جمهور منتخب آمریکا که قرار است ۲۰ ژانویه ۲۰۲۵ کمی بیش از یک ماه دیگر بعنوان چهل و هفتمین رئیس جمهور این کشور برای دومین بار سوگند یاد کند، مشتاق است مراسم تحلیف خود را به یک رویداد جهانی تبدیل کند.

بر اساس گزارش شبکه سی ان ان و خبرگزاری آسوشیتدپرس، در حال حاضر، ترامپ از شی جین پینگ، رئیس جمهور چین خواسته است تا در مراسم سوگند او شرکت کند.

تیم ترامپ این مساله را تایید کرده است که پیشنهادی بی سابقه به رهبر یکی از رقبای اصلی ژئوپلیتیک آمریکا محسوب می شود.

کارولین لیویت، سخنگوی ترامپ در مصاحبه با فاکس نیوز گفت: «این نمونه ای از رویکرد باز ترامپ با رهبران کشورهایی است که نه تنها متحد، بلکه دشمنان و رقبای ما نیز هستند.»

شبکه خبری سی ان ان آمریکا به نقل از دو منبع آگاه اعلام کرد انتظار می‌رود هیاتی از مقامات ارشد چین به جای رئیس جمهور این کشور در این مراسم شرکت کند.

شبکه سی ان ان همچنین به نقل از مقامات آگاه اعلام کرد که نایب بوکله، رئیس جمهور السالوادور، جورجیا ملونی، نخست وزیر ایتالیا و خاویر مایلی، رئیس جمهور آرژانتین نیز به این مراسم دعوت شده اند.

به گفته یک منبع آگاه، دعوت ها برای شرکت در مراسم تحلیف ترامپ در واشنگتن تاکنون،عمدتا غیررسمی بوده و گاهی اوقات در خلال گفتگوهای تلفنی در مورد مسائل دیگر به صورت گذرا به آنها اشاره شده است.

به گفته این فرد، برخی از دعوت‌ها از طریق کانال‌های غیر مستقیم انجام شده است، تا دعوت مستقیم یک رهبر از رهبر دیگر.

یک منبع آگاه نیز گفت که ترامپ همچنین دعوت نامه های کتبی را آماده کرده و از تیمش خواسته است آنها را برای رهبران خارجی بفرستند.

تیم انتقالی ترامپ به سؤالات درباره اینکه چه رهبرانی دیگر را دعوت کرده بود، پاسخ نداده اند. رئیس جمهور منتخب آمریکا پیشنهاد کرد که ممکن است رهبران خارجی دیگری را دعوت کند، افرادی که ممکن است “کمی خطرناک” باشد.

ترامپ گفت: «ما دوست داریم از فرصت‌های خود استفاده کنیم. این فرصت بدی نیست.»

کارشناسان به آسوشیتدپرس نیز گفتند که شی جین پینگ رئیس جمهور چین، احتمالاً پذیرش این دعوت را بسیار خطرناک می‌بیند و ژست ترامپ ممکن است تأثیر جزئی بر روابط رقابتی میان آمریکا و چین داشته باشد.

یکی از دستیاران ارشد ویکتور اوربان، رئیس جمهور مجارستان و از سرسخت ترین حامیان ترامپ، گفت که اوربان قرار نیست در مراسم تحلیف وی شرکت کند.

ترامپ با حضور در بورس نیویورک گفت که در فکر “دعوت از افراد خاصی برای مراسم تحلیف” است.

با توجه به سوابق تاریخی وزارت امور خارجه آمریکا، هیچ رئیس دولتی قبلاً برای مراسم تحلیف به آمریکا سفر رسمی نداشته است.

به گزارش آسوشیتدپرس، این دعوت‌نامه‌های بی‌سابقه در لحظه‌ای انجام می‌شود که بسیاری از جهان در حال آماده شدن برای آینده‌ای هستند که ترامپ و جهان‌بینی «اول آمریکا»ی او به کاخ سفید باز می گردد.

ترامپ متعهد شده است که تعرفه های سنگینی را علیه چین، کانادا و مکزیک وضع کند. او گفته است این کشورها باید اقدامات بیشتری برای کاهش مهاجرت غیرقانونی و جریان مواد مخدر غیرقانونی مانند فنتانیل به آمریکا انجام دهند.

جاستین ترودو، نخست وزیر کانادا نیز به تهدیدات ترامپ پاسخ و هشدار داد که این تعرفه ها برای اقتصاد آمریکا نیز خطرناک خواهد بود.

ترامپ همچنین قول داده است که به جنگ تقریباً سه ساله روسیه در اوکراین پایان دهد و به متحدان ناتو که کمتر از ۲ درصد از تولید ناخالص داخلی خود را صرف دفاع می‌کنند، فشار بیاورد تا این وضعیت را بهبود ببخشند یا با خطر توقف کمک آمریکا در صورت حمله مواجه شوند.

پیش از این، کاخ سفید اعلام کرد جو بایدن رئیس جمهور دموکرات کنونی آمریکا در مراسم تحلیف دونالد ترامپ رئیس جمهور منتخب آمریکا در ۲۰ جنوری ۲۰۲۵ شرکت خواهد کرد.

«اندرو بیتس» معاون سخنگوی کاخ سفید ۵ آذر ماه اعلام کرد: « رئیس جمهور بایدن قول داده بود که در مراسم تحلیف هر کسی که در انتخابات پیروز شود، شرکت کند.»

ترامپ در سال ۲۰۲۰ پس از شکست در انتخابات و پیروزی بایدن، با توجه به اعتراض به نتیجه انتخابات از برگزاری این دیدار تشریفاتی در کاخ سفید و نیز شرکت در مراسم تحلیف بایدن خودداری کرده بود. رئیس جمهور منتخب آمریکا قرار است ۲۰ جنوری ۲۰۲۵ به عنوان چهل و هفتمین رئیس جمهور این کشور و برای دومین بار سوگند یاد کند.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x