مقام ارشد روسیه: تحمیل “آیدیال” آمریکایی در افغانستان شکست خورد!

دیمیتری مدودف، نایب رئیس شورای امنیت فدراسیون روسیه، و رئیس جمهور سابق این‌کشور معتقد است که ایالات متحده چگونگی ایده های خود درباره نظم جهانی را به سایر کشورها تحمیل می کند.

در عین حال، به گفته مدودوف در بسیاری از کشورها “آیدیال” آمریکایی ریشه نمی گیرد واین تحمیل فقط منجر به تشدید بحران در خود ایالات می شود.

این سیاستمدار، به عنوان نمونه ، عملیات ۲۰ ساله واشنگتن در افغانستان را یادآوری کرد.

مدودف خاطرنشان ساخت: «تلاش برای ایجاد یک دولت در یک کشور شرقی بر اساس یک مدل غربی منجر به فروپاشی شد. با وجود میلیاردها دالر مصرف، سطح زندگی مردم دراین کشور جنگ زده  عملاً تغییر نکرده»

نایب رئیس شورای امنیت روسیه در ادامه  گفت،در حالی که  بیشتردر افغانستان مردم در فقر به زندگی خود ادامه می دهند ، فساد در دستگاه های دولتی مانند یک تومور سرطانی رشد کرد.

مدودف گفت که تلاش های آمریکا برای آموزش ارتش افغانستان نیز ناموفق بوده است. این سیاستمدار می گوید که بدون “شانه آمریکایی” ، حتی نظامیان آموزش دیده نمی توانند در برابر طالبان مقاومت کنند.

به گفته این سیاستمدار، دولت آمریکا در تلاش برای حفظ آبروی خود و به‌طور کلی جایگاه ناتو، از پذیرش شکست خودداری و در عوض از فرمول «هیچ کس ما را اخراج نکرد، به خواست خودمان می‌رویم» استفاده کرد.

وی افزود: با وجود این، جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا اعلام کرد عقب‌نشینی نیروها نه‌تنها به پایان کارزار افغانستان منجر می‌شود، بلکه پایان یک دوره عملیات نظامی بزرگ برای تغییر شکل دیگر کشورهاست.

به‌گفته معاون شورای امنیت روسیه، این اظهارات در اصل به معنای اعتراف صریح واشنگتن به فروپاشی راهبرد حضور نظامی و سیاسی خود در نقاط مختلف است.

مدودف گفت: هرجا آمریکایی‌ها سعی کردند کشور جدیدی بسازند، همیشه با مشکلاتی مواجه شدند. حقایقی که اکنون ثابت شده مستلزم گام‌های سیاسی متوازن و مطالعه عمیق تحولات گذشته است.

لازم به توضیح است که آمریکا بیست سال پیش به بهانه حملات ۱۱ سپتامبر به برج‌های دوقلوی تجارت جهانی در شهر نیویورک، همراه با متحدانش در ناتو، به افغانستان حمله نظامی کرد!

تاس نیوز اجنسی
۲۰۲۱/۱۱/۹

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
برخی از احزاب و گروه ها به جای اینکه از خود محافظت کنند، مشکلات خود را حل کنند و اقتصاد خود را بهبود بخشند، به دیگران مشوره میدهند، نگران ما هستند و دنیا را از ما می ترسانند. به آنها باید گفت به جای نصیحت کردن، مشکلات داخلی خود را حل کنند و اول غم خودشان را بخورند. افغان ها...
مشکلات و خطراتی را که او (آصف درانی) به افغانستان نسبت داد، در واقع امکان همه اینها از پاکستان دیده می شود. افغانستان اکنون یک کشور امن و با ثبات است که به جای اتکا به قرضه ها و کمک های کشورهای خارجی، با استفاده از منابع خود برای خودکفایی اقتصادی تلاش می کند.
من متن سخنرانی هشدار دهنده طولانی نتانیاهو را خواندم. من دقیقا غرور جورج بوش را هنگام حمله به افغانستان در سال 2001 در آن دیدم. نتانیاهو تهدید کرده است که غزه را نابود خواهد کرد و به کسی رحم نخواهد کرد. او به قدرت خودش مغرور بود، که ادعای خدایی نکند، همین شروع سقوطش هست تصمیم نابودی را پروردگار می...
میراث تلخ 20 سال اشغال نظامی امریکا در افغانستان، گروه‌هایی از مردان، زنان و کودکان معتاد است که در کنار جاده‌های غبارآلود، زیر پل‌ها و در کناره‌ رودخانه های آلوده کابل خوابیده‌اند. ملموس ترین هدیه 20 سال حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان چیزی جز فقر، میلیون ها معتاد و انزوای کشور نیست.
من بار دیگر پیش حاکمان فعلی دست نیاز دراز میکنم تا نفرت را از طریق برادری از بین ببرند. دشمنان قسم خورده افغانستان شبانه روز در اینجا تنفر را بیشتر می کنند. پاکستان در اسلام آباد یک استودیو به افغانستان انترنشنال داده است و تلویزیون نامبرده فقط بر طبل جنگ های داخلی می کوبد. شرایط را درک کنید
امریکا با ائتلاف جهانی به بدماشی کامل به بهانه ۹/۱۱ بر ملتی اتهام ویران کردن برج های نیورک وارد کرد؛ که از شدت فقط توان رفتن به بازار قریه خود را نداشت. بوش متکبر با زور خود بدون شنیدن استدلال حمله کرد. اما با پایان حمله با چنان عجله ای فرار کرد که عامل خنده تمام رقباء شد.
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x