سازمان ملل: ۵۰ میلیون تُن آواربرداری در غزه دستکم ۲۱ سال طول خواهد کشید

رسانه انگلیسی به بررسی آمارهای رسمی و محلی درباره میزان خسارات وارد شده به غزه پرداخته و نوشته بازسازی آن روندی است که بیش از دو دهه و با هزینه چند میلیارد دالری همراه خواهد بود.

طبق ارزیابی‌ سازمان ملل، برای بازسازی غزه پس از جنگ میان رژیم صهیونیستی و جنبش حماس، هزینه‌ای چند میلیارد دالری لازم است.

توافق آتش‌بس و تبادل اسرا که چهارشنبه گذشته میان طرفین جنگ با میانجیگری آمریکا، قطر و مصر اعلام شد، از صبح یکشنبه گذشته اجرایی شد.

خبرگزاری رویترز با انتشار این مطلب آماری از مقیاس ویرانی‌ها، تلفات انسانی و دیگر خسارات ناشی از این جنگ ۱۵ ماهه ارائه کرده و نوشت: طبق آمار اسرائیلی، با حمله حماس به اسرائیل طی عملیات «طوفان الاقصی» در ۷ اکتبر ۲۰۲۳، هزار و ۲۰۰ نفر از ساکنان اراضی اشغالی کشته شدند. همچنین وزارت بهداشت غزه اعلام کرد که حملات اسرائیل به غزه در تلافی طوفان الاقصی نیز منجر به کشته شدن بیش از ۴۶ هزار نفر شد.

-آواربردای
ارزیابی سازمان ملل در ماه جاری از خسارت‌های وارده نشان داد که آواربرداری ۵۰ میلیون تن آوار بر جای مانده از بمباران‌های اسرائیل ممکن است ۲۱ سال به طول بیانجامد و هزینه‌ای بیش از ۱.۲ میلیارد دالر نیاز داشته باشد. هم‌چنین وزارت بهداشت فلسطین تخمین زده ۱۰ هزار جسد زیر آوار مانده باشند.

یکی از مقامات برنامه توسعه سازمان ملل نیز یکشنبه گذشته گفت که غزه در نتیجه تحولات جنگ، ۶۹ سال پسرفت داشته است.

-شمار خانه‌های تخریب‌شده
خبرگزاری رویترز در این باره نوشت: طبق گزارشی که از سوی سازمان ملل در سال گذشته منتشر شد، بازسازی خانه‌های ویران‌شده غزه، حداقل تا سال ۲۰۴۰ زمان خواهد برد اما ممکن است چندین دهه بیشتر نیز به طول بیانجامد.

طبق داده‌های ماهواره‌ای سازمان ملل در ماه دسامبر، دو سوم سازه‌های پیش از جنگ غزه، حدود ۱۷۰ هزار ساختمان یا آسیب دیده یا به‌کلی فروریخته‌اند. این تعداد برابر با حدود ۶۹ درصد از کل ساختمان‌های نوار غزه است.

طبق داده‌های مرکز ماهواره‌ای سازمان ملل، در این میان، شمار کلی خانه‌های مسکونی ۲۴۵ هزار و ۱۲۳ واحد بوده است. دفتر امور بشردوستانه سازمان ملل اعلام کرده در حال حاضر، ۱.۸ میلیون نفر نیاز به سرپناه اضطراری در غزه دارند.

-آسیب به زیرساخت‌ها
در این گزارش آمده است: طبق گزارشی از سوی سازمان ملل و بانک جهانی، میزان کل خساراتی که به زیرساخت‌های غزه وارد شده، ۱۸.۵ میلیارد دالر تا پایان جنوری ۲۰۲۴ تخمین زده شده که شامل ساختمان‌های مسکونی، تجاری، صنعتی، ساختمان‌‎های خدمات اساسی مانند آموزشی، بهداشت و سلامت و انرژی است. هنوز آمار تازه‌ای از خسارات ارائه نشده است.

اطلاعات به‌روز رسانی‌شده دفتر حقوق بشری سازمان ملل نیز در ماه جاری، نشان داد که کمتر از یک چهارم ذخایر آبی پیش از جنگ در دسترس است و ۶۸ درصد شبکه جاده‌ای آسیب دیده است.

-تامین مواد غذایی غزه پس از جنگ
این رسانه مطرح کرد: تصاویر ماهواره‌ای تحلیل‌ شده از سوی سازمان ملل نشان می‌دهد که بیش از نیمی از زمین‌های کشاورزی غزه که برای تامین مواد غذایی مورد نیاز جمعیت جنگ‌زده و گرسنه این منطقه حیاتی بوده، تخریب شده‌اند.

این داده‌ها افزایش ویرانی‌ها در باغستان‌ها و مزارع صیفی‌جات در غزه را نشان می‌دهد که گرسنگی در نتیجه ۱۵ ماه بمباران رژیم صهیونیستی در آن شایع است.

سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد (فائو) سال گذشته، اعلام کرد که ۱۵ هزار راس گاو یا بیش از ۹۵ درصد از کل آن‌ها و نزدیک به نیمی از کل تعداد گوسفندان این منطقه از زمان آغاز جنگ یا در بمباران‌ها تلف شده یا بر اثر پیامدهای آن مرده‌اند.

-آسیب وارده به مدارس، دانشگاه‌ها و اماکن مذهبی
رویترز در بخش پایانی این گزارش آورده است: آمارهای فلسطینی نشان می‌دهد که این جنگ منجر به ویرانی بیش از ۲۰۰ ساختمان دولتی، ۱۳۶ مدرسه، ۸۲۳ مسجد و ۳ کلیسا شده است. طبق گزارش دفتر امور بشردوستانه سازمان ملل، بسیاری از بیمارستان‌ها نیز در طی جنگ آسیب دیدند که باعث شد تا جنوری، ۱۷ بیمارستان از کل ۳۶ بیمارستان موجود، نیمه‌فعال باشند.

آزمایشگاه شواهد بحران عفو بین‌الملل  به گستره ویرانی‌ها در مرزهای شرقی غزه تاکید کرده است. تا می سال ۲۰۲۴، بیش از ۶۰ درصد از ساختمان‌های این منطقه، از جمله بیش از ۳ هزار و ۵۰۰ ساختمان یا ویران شده یا خسارت جدی به آن‌ها وارد شده بود.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
برخی از احزاب و گروه ها به جای اینکه از خود محافظت کنند، مشکلات خود را حل کنند و اقتصاد خود را بهبود بخشند، به دیگران مشوره میدهند، نگران ما هستند و دنیا را از ما می ترسانند. به آنها باید گفت به جای نصیحت کردن، مشکلات داخلی خود را حل کنند و اول غم خودشان را بخورند. افغان ها...
مشکلات و خطراتی را که او (آصف درانی) به افغانستان نسبت داد، در واقع امکان همه اینها از پاکستان دیده می شود. افغانستان اکنون یک کشور امن و با ثبات است که به جای اتکا به قرضه ها و کمک های کشورهای خارجی، با استفاده از منابع خود برای خودکفایی اقتصادی تلاش می کند.
من متن سخنرانی هشدار دهنده طولانی نتانیاهو را خواندم. من دقیقا غرور جورج بوش را هنگام حمله به افغانستان در سال 2001 در آن دیدم. نتانیاهو تهدید کرده است که غزه را نابود خواهد کرد و به کسی رحم نخواهد کرد. او به قدرت خودش مغرور بود، که ادعای خدایی نکند، همین شروع سقوطش هست تصمیم نابودی را پروردگار می...
میراث تلخ 20 سال اشغال نظامی امریکا در افغانستان، گروه‌هایی از مردان، زنان و کودکان معتاد است که در کنار جاده‌های غبارآلود، زیر پل‌ها و در کناره‌ رودخانه های آلوده کابل خوابیده‌اند. ملموس ترین هدیه 20 سال حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان چیزی جز فقر، میلیون ها معتاد و انزوای کشور نیست.
من بار دیگر پیش حاکمان فعلی دست نیاز دراز میکنم تا نفرت را از طریق برادری از بین ببرند. دشمنان قسم خورده افغانستان شبانه روز در اینجا تنفر را بیشتر می کنند. پاکستان در اسلام آباد یک استودیو به افغانستان انترنشنال داده است و تلویزیون نامبرده فقط بر طبل جنگ های داخلی می کوبد. شرایط را درک کنید
امریکا با ائتلاف جهانی به بدماشی کامل به بهانه ۹/۱۱ بر ملتی اتهام ویران کردن برج های نیورک وارد کرد؛ که از شدت فقط توان رفتن به بازار قریه خود را نداشت. بوش متکبر با زور خود بدون شنیدن استدلال حمله کرد. اما با پایان حمله با چنان عجله ای فرار کرد که عامل خنده تمام رقباء شد.
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x