آمریکا به دنبال خیزش مردمی و بهم‌ریختگی ژئوپلیتیکی است

ابولفضل ظهره‌وند سفیر اسبق ایران در افغانستان در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری برنا، با اشاره به برگزاری جلسات توماس وست (نماینده ویژه آمریکا در امور افغانستان) با مخالفین طالبان، گفت: توماس وست قبل از این ملاقات یک دیدار به همراه معاون ویلیام برنز ( رئیس CIA ) با رئیس امنیت طالبان در قطر داشته است یعنی آمریکایی‌ها علاوه بر برگزاری جلسه با مخالفین طالبان، با سران حکومت طالبان نیز جلسه برگزار می‌کنند.

وی ادامه داد: ویلیام برنز در حال دنبال کردن یک استراتژی فراگیر با محور از بین بردن امنیت منطقه و ایران است؛ لذا این جلسات نیز در راستای دیپلماسی منطقه‌ای آمریکا برگزار می‌شود.

ظهره‌وند با تاکید بر ژئوپلوتیک مطلوب افغانستان از دیدگاه آمریکا، خاطرنشان کرد: آمریکا به شرایط فعلی افغانستان و وضع سرگردان آن علاقمند است و به دنبال تداوم این شرایط در این کشور است و قصد دارد از جایگاه ژئوپلوتیک آن علیه ایران استفاده کند.

سفیر اسبق ایران در افغانستان با اشاره به پروژه درحال پیاده‌سازی ویلیام برنز، گفت: بهم ریختگی در محیط داخلی ایران، عراق و افغانستان و مرتبط کردن آنها باهم پروژه یکساله آقای برنز است که روی آن کار می‌کند و بخاطر همین نیز آنها تمام قد پشت سر اغتشاشات آمدند و از آن حمایت می می‌کنند.

وی در ادامه افزود: ملاقات‌های اخیر آمریکایی‌ها با جریان مقاومت نیز در همین راستا است یعنی درحال حاضر جریان مقاومت یا همان جریان مقابل طالبان نیز در سردرگمی قرار دارند زیرا آمریکا آنها را درحالت فریز و آماده‌باش نگه داشته و کمکی به آنها نمی‌کند؛ در ظاهر ادعا می‌کند که پشتیبان آنها بوده اما حقیقت این است که آنها به جریان مقاومت، ملت افغانستان و حتی طالبان نیز اهمیتی نمی‌دهد بلکه از نظرشان همه اینها مانند یک پل عبور و ابزار هستند.

ظهره‌وند با اشاره به خروج نیروهای آمریکا از افغانستان، تصریح کرد: درست است که آنها در مسئله افغانستان شکست خوردند اما شکستشان در ارتباط با موقعیت ایران بود نه افغانستان زیرا آمریکا  برای این کشور هیچ برنامه‌ای جز استفاده از ظرفیت آن برای رسیدن به ایران نداشت.

وی ادامه داد: به دلیل اینکه آمریکا، طی 20 سال در افغانستان موفق نشد به هدف خود یعنی ایران برسد و به جز هزینه برایشان عایدی نداشت تصمیم گرفت این کشور را تحویل طالبان دهد و برای رسیدن به هدف خود استراتژی دیگری را اعمال کند.

ظهره‌وند گفت: آمریکا جریان مقاومت را  برای شورش سراسری علیه تفکرات اسلامی در منطقه از جمله در ایران، عراق و یا حتی در حکومت طالبان می‌خواهد داشته باشد؛ ویلیام برنز به دنبال به راه انداختن یک موج ضد اسلامی و بهم ریختگی ژئوپلوتیکی در منطقه است.

وی در پاسخ به این سوال که آیا کنش‌های آمریکا ممکن است موجب جنگ داخلی در افغانستان شود،اظهار داشت: آنها به دنبال جنگ داخلی نیستند زیرا داخل را تخلیه و به دست طالبان داده‌اند، بلکه به دنبال این هستند که خیزش مردمی اتفاق بیفتد همانطور که چندین بار در عراق تلاش کردند کلید شورش را با لیدری آقای صدر بزنند.

ظهره‌وند اضافه کرد: افغانستان درحال فروپاشی کامل است و آمریکا می‌خواهد جریان و خیزشی مردمی در آنجا شروع شود که در آن شرایط موج را تشدید و جریان مقاومت را به عنوان یک جریان مورد حمایت غرب و مسلح اعزام کند.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x