آمریکا ۱۲۸ میلیارد دالر پول مالیات‌دهندگان خود را در افغانستان هدر می‌دهد؟

هم‌زمان با سفر اشرف غنی،‌ رئیس‌جمهوری و هیئت بلندپایه دولت افغانستان به آمریکا، کاخ سفید گزارشی از کمک‌های واشینگتن در مدت ۲۰ سال گذشته به افغانستان را منتشر کرده تا بار دیگر تاکید کند که ایالات متحده حاضر نیست این همه سرمایه‌گذاری مادی و معنوی خود در افغانستان را یک‌باره نابود سازد. 

جالب است که آمریکا از سال ۲۰۰۲ که امارت اسلامی طالبان را سرنگون کرد و دولت دموکراتیک را در افغانستان روی کار آورد، ۸۸ میلیارد دالر در بخش امنیتی، ۳۶ میلیارد دالر در بخش غیرنظامی از جمله ۷۸۷ میلیون دالر برای کمک به دختران و زنان و حدود چهار میلیارد دالر دیگر کمک‌های مردمی به افغانستان انجام داده است که مجموع میزان کمک این کشور به کابل به ۱۲۸ میلیارد دالر می‌رسد.

البته این مبلغ افزون بر هزینه جنگ و حضور ۲۰ ساله آمریکا در افغانستان است که به چند صد میلیارد دالر دیگر می‌رسد. براساس گزارش سال ۲۰۲۰ وزارت دفاع آمریکا، جنگ و فعالیت‌های مربوط به نبرد آمریکا در افغانستان ۸۱۵.۷ میلیارد دالر هزینه برده است. این مبلغ شامل تمام فعالیت‌های جنگی از جمله تامین آب و غذا، سلاح و مهمات، تانک و حملات هوایی و ماشین‌های زرهی است.

کاخ سفید در گزارش تازه که «فکت‌نامه» نام دارد، از حمایت پایدار سیاسی و اقتصادی از افغانستان سخن می‌گوید.

در حالی که اکنون جو بایدن، رئیس جمهور دموکراتیک آمریکا، تصمیم گرفته است به حضور نظامی مستمر این کشور در افغانستان پایان دهد، در ذهن بسیاری این نگرانی وجود دارد که آیا تمام این مبالغ و حمایت‌های آمریکا در حال از دست رفتن و طالبان در حال بازگشت است؟

آقای بایدن در دیدار تازه‌اش با اشرف غنی گفت که هرچند سربازان آمریکایی به زودی به خانه برمی‌گردند، اما حمایت‌های سیاسی و اقتصادی آمریکا از افغانستان ادامه خواهد یافت. این وضعیت را اشرف غنی آغاز «فصل جدید» با آمریکا نامید. آقای غنی تصمیم بایدن را که بسیاری از محاسبات را تغییر داده است، تاریخی خواند.

یکی از آن محاسبات طالبان است. این تصمیم به حملات بیشتر گروه طالبان با هدف تسخیر مناطق و قلمروهای آسیب‌پذیر و بی‌میلی این گروه به یافتن راه حل سیاسی از میز مذاکره انجامیده است. گروه طالبان از اول ماه مه که جو بایدن زمان خروج نظامیان آمریکایی را ۱۱ سپتمبر امسال (۲۰۲۱) اعلام کرد، بیش از ۴۰ ولسوالی را تصرف کرده است. این پیشروی بسیاری را نگران کرده که مبادا گروه طالبان از راه زور در افغانستان به قدرت برسد و تمام دستاوردهای این کشور را که با هزینه‌های گزافی تامین شده است، هدر دهد.

نیروهای امنیتی افغان در چند روز گذشته توانسته‌اند شش ولسوالی را از طالبان بازپس بگیرند، اما این گرفت و داد تازه شروع شده است و نتیجه‌ مذاکرات اشرف غنی در آمریکا تاثیر مستقیمی بر میدان نبرد در ولسوالی افغانستان خواهد داشت.

مهم‌ترین پیام این سفر در آستانه خروج نیروهای آمریکایی این است که تاریخ تکرار نمی‌شود. افغان‌ها یک بار داستان خروج نیروهای شوروی در دهه ۱۹۹۰ میلادی را به چشم دیدند که با بیرون رفتن نیروهای ارتش سرخ شوروی سابق از افغانستان، حمایت‌های سیاسی و اقتصادی مسکو از کابل نیز قطع شد و بیش از دو سال طول نکشید که دولت مورد حمایت مسکو در کابل سرنگون شد.

کاخ سفید تعهد می‌کند که به کمک‌های خود به افغانستان ادامه دهد تا مردم این کشور را به طرف آینده با ثبات و صلح‌آمیز سوق دهد.

دولت آمریکا در سال ۲۰۲۱ بیش از سه میلیارد دالر به نیروهای امنیتی افغانستان کمک کرده است و برای سال ۲۰۲۲ نیز ۳.۳ میلیارد دالر کمک در نظر دارد که به تایید کنگره می‌رسد. این نوع حمایت نظامی از نیروهای امنیتی آب سردی روی دست گروه طالبان می‌ریزد که برای خروج سربازان آمریکایی و فروپاشی نظام لحظه‌شماری می‌کند.  
ایندپندنت
۲۰۲۱/۲۶/۶

۰ ۰ رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest


۰ نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
برخی از احزاب و گروه ها به جای اینکه از خود محافظت کنند، مشکلات خود را حل کنند و اقتصاد خود را بهبود بخشند، به دیگران مشوره میدهند، نگران ما هستند و دنیا را از ما می ترسانند. به آنها باید گفت به جای نصیحت کردن، مشکلات داخلی خود را حل کنند و اول غم خودشان را بخورند. افغان ها...
مشکلات و خطراتی را که او (آصف درانی) به افغانستان نسبت داد، در واقع امکان همه اینها از پاکستان دیده می شود. افغانستان اکنون یک کشور امن و با ثبات است که به جای اتکا به قرضه ها و کمک های کشورهای خارجی، با استفاده از منابع خود برای خودکفایی اقتصادی تلاش می کند.
من متن سخنرانی هشدار دهنده طولانی نتانیاهو را خواندم. من دقیقا غرور جورج بوش را هنگام حمله به افغانستان در سال ۲۰۰۱ در آن دیدم. نتانیاهو تهدید کرده است که غزه را نابود خواهد کرد و به کسی رحم نخواهد کرد. او به قدرت خودش مغرور بود، که ادعای خدایی نکند، همین شروع سقوطش هست تصمیم نابودی را پروردگار می...
میراث تلخ ۲۰ سال اشغال نظامی امریکا در افغانستان، گروه‌هایی از مردان، زنان و کودکان معتاد است که در کنار جاده‌های غبارآلود، زیر پل‌ها و در کناره‌ رودخانه های آلوده کابل خوابیده‌اند. ملموس ترین هدیه ۲۰ سال حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان چیزی جز فقر، میلیون ها معتاد و انزوای کشور نیست.
من بار دیگر پیش حاکمان فعلی دست نیاز دراز میکنم تا نفرت را از طریق برادری از بین ببرند. دشمنان قسم خورده افغانستان شبانه روز در اینجا تنفر را بیشتر می کنند. پاکستان در اسلام آباد یک استودیو به افغانستان انترنشنال داده است و تلویزیون نامبرده فقط بر طبل جنگ های داخلی می کوبد. شرایط را درک کنید
امریکا با ائتلاف جهانی به بدماشی کامل به بهانه ۹/۱۱ بر ملتی اتهام ویران کردن برج های نیورک وارد کرد؛ که از شدت فقط توان رفتن به بازار قریه خود را نداشت. بوش متکبر با زور خود بدون شنیدن استدلال حمله کرد. اما با پایان حمله با چنان عجله ای فرار کرد که عامل خنده تمام رقباء شد.
قبلی
بعدی
۰
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x