اختلاف و بی نظمی برای مردم افغانستان زهر کشنده است!

برای افغان ها نعمت بزرگی است که در هر شرایطی مهم ترین و مقدس ترین ارزش برای مردم اسلام است. وجود این خصوصیت به نفع کشور ما بوده و همواره استقلال و وحدت ملی کشور را در طول چهارده قرن گذشته تضمین کرده است، در واقع قدرت بزرگی است که اگر به مدتی نه چندان دور، اگر تنها به یک قرن پیش برگردیم، معلوم می شود که به برکت شعار تکبیر و اسلام از اشغال انگلیس آزادی یافته ایم، از کفر کمونیسم از این طریق رها شده و اشغال بیست ساله صلبیون نیز بوسیله اسلام پایان یافت.

این خصوصیت از یک سو نشان از سعادت ملت مؤمن افغانستان دارد، از سوی دیگر مسئولیت بزرگی را بر عهده رهبری دینی نهاده است، اما توجه به این نکته نیز حائز اهمیت است و اتحاد رهبران امری آسان و ساده نیست، زیرا هر یک از علما نظر و اجتهاد خاص خود را دارند و بدون دلایل کامل، قانع کننده و معقول به راه کس دیگران نمی رود.

هدف این که علمای دین، طبقه تعیین کننده سرنوشت افغان ها و گردآورندگان، تنظیم کنندگان و محرکان این ملت پاک دل مسلمان هستند، اما این واقعیت را نباید نادیده گرفت که اختلاف و بی نظمی این طبقه هم برای این ملت زهر کشنده است اکنون اگر وضعیت کشورمان را در سی سال گذشته مرور کنیم، مشخص می شود که وحدت نسبی در رهبری دینی ماست. به برکت این وحدت، کشور از خودسری، تفرقه و فساد شیطانی نجات یافت و با قدرت های  جهانی مبارزه تاریخ صورت گرفت.

بنابراین می توان گفت کامیابی در وحدت صفوف است و تا زمانی که طبقه تأثیرگذار ما متحد باشد به کامیابی های تاریخی دست خواهیم یافت، کشور مستقل، مردم خودکفا و نظام مستحکم خواهد بود. اگر بین رهبری دینی بی اعتمادی حاکم شود، دیگر امیدی به کامیابی و پیشرفت نیست. این وحدت جز با مشورت حاصل نمی شود، زیرا همه متون دینی ما بر این موضوع تاکید دارند و خداوند متعال نیز به پیامبرش توصیه کرده که مردم را جمع کنید و از اختلاف و تفرقه خود را نجات دهید.

بر این اساس مشخص می شود که مشورت برای وحدت صفوف بسیار مهم است و همه باید قبول کنیم که در صورت عدم مشورت  با علمای دین در موضوعات و تصمیمات مهم  نارضایتی و بی اعتمادی به تدریج افزاش می یابد و قدرت قوی نظام به شدت کم می شود.

منبع: دیلی شریعت

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x