معاون نخست وزیر و وزیر امور خارجه پاکستان، اسحاق دار، اعلام کرد که در شورای امنیت سازمان ملل، علاوه بر مسائل مربوط به پاکستان، برخی موضوعات مرتبط با افغانستان را نیز مطرح کرده است.
وی تأکید کرد که یک افغانستان صلحآمیز و باثبات برای تأمین امنیت منطقه و جهان اهمیت حیاتی دارد و پاکستان برای دستیابی به این هدف، به تعامل خود با حکومت سرپرست افغانستان ادامه خواهد داد.
اسحاق دار همچنین از کمکهای بینالمللی برای خانوادههای نیازمند در افغانستان حمایت کرده و گفته است: «یک افغانستان صلحآمیز، باثبات، متحد و مرفه برای پاکستان اهمیت حیاتی دارد. در سراسر جهان، دو کشوری که به اندازه پاکستان و افغانستان دارای ارزشهای مشترک باشند، وجود ندارد؛ از تاریخ و جغرافیا گرفته تا عقیده و فرهنگ، زبان و ادبیات، غذا و موسیقی. از زمانی که طالبان در ماه اگست ۲۰۲۱ قدرت را به دست گرفتند، پاکستان رویکردی واقع بینانه اتخاذ کرده که بر همکاریهای عملی تمرکز دارد تا از بروز هرگونه بحران انسانی در افغانستان جلوگیری شود و شرایطی برای رفاه ۴۰ میلیون افغان فراهم گردد.»
بااینحال، کارشناسان امور سیاسی به موضع پاکستان با دیده ی تردید می نگرند؛ زیرا به گفته آنان، پاکستان همواره از طریق همین تریبون ها تلاش کرده است که افغانستان را نا امن جلوه دهد.
ادریس محمدی ځاځی، تحلیلگر امور سیاسی، میگوید: «خواست ما این است که پاکستان در گام نخست، به گفته های خود پایبند باشد، برای افغانستان مشکلات سیاسی و اقتصادی ایجاد نکند و در مجامع بین المللی، به جای مردم افغانستان صحبت نکند.»
حکومت سرپرست افغانستان در این مورد واکنشی نشان نداده، اما پیشتر اعلام کرده بود که خواهان روابط مثبت با تمامی کشورها، از جمله پاکستان، است.
کارشناسان روابط بینالملل تأکید دارند که پاکستان طی چهار دهه گذشته از وجود یک حکومت مرکزی قوی در افغانستان هراس داشته است و توصیه میکنند که حکومت سرپرست، در برابر پاکستان، سیاستی محتاطانه در پیش گیرد تا افغانستان بار دیگر به میدان جنگهای نیابتی تبدیل نشود.
روز سهشنبه، اسحاق دار بار دیگر بر تدوین یک راهکار جامع برای تعریف تعامل میان حکومت سرپرست افغانستان و جامعه جهانی تأکید کرده بود.