ادامۀ انتقادها از طالبان برای محروم ساختن دختران از آموزش در افغانستان

نمایندۀ ویژۀ وزارت خارجۀ ایالات متحده در امور زنان و حقوق بشر در افغانستان از ادامۀ محروم ماندن دختران بالاتر از صنف ششم به آموزش در این کشور انتقاد کرده است. رینا امیری در پیامی در صحفۀ تویتر خود با اشاره به بسته‌ماندن مکاتب متوسطه و لیسۀ دختران در افغانستان، نگاشته است که تاکنون هیچ کشور دیگر، مانع یادگیری آموزش نشده است.

با تسلط طالبان بر افغانستان از یک سال به این طرف دختران بالاتر از صنف ششم از رفتن به مکتب محروم مانده اند و طالبان تاکنون اقدامی برای بازگشایی این مکاتب نکرده اند. خانم امیری افزوده است: “دختران افغان رویای روزی را در سر می‌پرورانند که بتوانند با برادران خود به مکتب بازگردند و به آیندهٔ‌ افغانستان کمک کنند.”

در همین حال، حامد کرزی، رییس جمهور پیشین افغانستان، گفته است که دسترسی به تعلیم و آموزش از جملۀ اساسی‌ترین حقوق بشری است که به باور او، ملت‌ها را به “تعالی و رفاه” می‌رساند. آقای کرزی افزوده است: “در همین راستا از حکومت سرپرست اسلامی می‌خواهم که درب مکاتب متوسطه و لیسهٔ دختران را در سراسر کشور بگشاید و زمینهٔ تعلیم و آموزش را برای اولاد وطن فراهم نماید تا با تکیه به بازوان توانمند ایشان، همهٔ ما به ترقی و سعادت دست یابیم.”

اخیراً مقامات محلی طالبان در پکتیا و باشندگان محل گفته اند که از چند روز به این‌سو شماری از مکاتب دورۀ متوسطه و لیسه به روی دانش‌‌آموزان دختر باز شده است. خالقیار احمدزی، رییس اطلاعات و فرهنگ حکومت طالبان در پکتیا، به تاریخ ششم سپتمبر (۱۵ سنبله) به صدای امریکا گفت که چهار مکتب دختران در گردیز و یک مکتب در ولسوالی سمکنی این ولایت فعال شده اند.

به گفتۀ آقای احمدزی، مدیران این مکاتب خودشان برای بازگشایی و فراخواندن دختران دانش‌آموز بالاتر از صنف ششم تصمیم گرفتند. به دنبال بازگشایی شماری از مکاتب دختران در پکتیا، برخی از فعالان حقوق زن گفته اند که روند بازگشایی مکاتب دختران بالاتر از صنف ششم باید در تمام ولایات افغانستان عملی شود.

در این حال، فرح مصطفوی، یکی از فعالان حقوق زن ضمن انتقاد از بسته‌ماندن مکاتب متوسطه و لیسۀ دختران در این کشور، گفت که در حال حاضر نظام تعلیمی در افغانستان با “بحران جدی” مواجه است. خانم مصطفوی به صدای امریکا گفت که تمامی مردم افغانستان خواستار باز شدن درب مکاتب دختران در سراسر این کشور اند و طالبان نمی‌توانند به “گروگان‌گیری” خود در این زمنیه ادامه دهند.

او با اشاره به بازشدن برخی مکاتب به روی دختران در پکتیا، افزود: “این نشان‌دهندۀ قوت مردمی است و امیدوار استیم که این تلنگر، آغازین حرکتی باشد به برای بسیج شدن مردم در ولایات دیگر، تا به شکل یک‌سان تمامی مکاتب در افغانستان به روی دختران بازگشایی شود.”

پیش از این جامعهٔ بین المللی به کرات از حکومت طالبان خواسته بود تا زنان و دختران از حق کار و آموزش محروم نکند و هر چه زودتر دروازه‌های مکاتب متوسطه و لیسه را به روی دختران بگشاید. اما طالبان گفته اند که شرایط برای برگشت دختران به مکاتب مساعد نیست.

مسدود ماندن مکاتب در داخل و خارج از افغانستان واکنش‌های تندی را به دنبال داشت و فعالان حقوق زن چندین بار برای بازگشایی آن در کابل و برخی ولایات به نحوی اعتراضات شان را نشان دادند. در اوایل هفته گذشته، انتونیو گوتیرش، سرمنشی ملل متحد، یک بار دیگر از تداوم بسته ماندن مکاتب دورۀ متوسطه و لیسه به روی دختران ابراز نگرانی کرد.

(صدای آمریکا)

 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
برخی از احزاب و گروه ها به جای اینکه از خود محافظت کنند، مشکلات خود را حل کنند و اقتصاد خود را بهبود بخشند، به دیگران مشوره میدهند، نگران ما هستند و دنیا را از ما می ترسانند. به آنها باید گفت به جای نصیحت کردن، مشکلات داخلی خود را حل کنند و اول غم خودشان را بخورند. افغان ها...
مشکلات و خطراتی را که او (آصف درانی) به افغانستان نسبت داد، در واقع امکان همه اینها از پاکستان دیده می شود. افغانستان اکنون یک کشور امن و با ثبات است که به جای اتکا به قرضه ها و کمک های کشورهای خارجی، با استفاده از منابع خود برای خودکفایی اقتصادی تلاش می کند.
من متن سخنرانی هشدار دهنده طولانی نتانیاهو را خواندم. من دقیقا غرور جورج بوش را هنگام حمله به افغانستان در سال 2001 در آن دیدم. نتانیاهو تهدید کرده است که غزه را نابود خواهد کرد و به کسی رحم نخواهد کرد. او به قدرت خودش مغرور بود، که ادعای خدایی نکند، همین شروع سقوطش هست تصمیم نابودی را پروردگار می...
میراث تلخ 20 سال اشغال نظامی امریکا در افغانستان، گروه‌هایی از مردان، زنان و کودکان معتاد است که در کنار جاده‌های غبارآلود، زیر پل‌ها و در کناره‌ رودخانه های آلوده کابل خوابیده‌اند. ملموس ترین هدیه 20 سال حضور نظامی ایالات متحده در افغانستان چیزی جز فقر، میلیون ها معتاد و انزوای کشور نیست.
من بار دیگر پیش حاکمان فعلی دست نیاز دراز میکنم تا نفرت را از طریق برادری از بین ببرند. دشمنان قسم خورده افغانستان شبانه روز در اینجا تنفر را بیشتر می کنند. پاکستان در اسلام آباد یک استودیو به افغانستان انترنشنال داده است و تلویزیون نامبرده فقط بر طبل جنگ های داخلی می کوبد. شرایط را درک کنید
امریکا با ائتلاف جهانی به بدماشی کامل به بهانه ۹/۱۱ بر ملتی اتهام ویران کردن برج های نیورک وارد کرد؛ که از شدت فقط توان رفتن به بازار قریه خود را نداشت. بوش متکبر با زور خود بدون شنیدن استدلال حمله کرد. اما با پایان حمله با چنان عجله ای فرار کرد که عامل خنده تمام رقباء شد.
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x