ادعای جدید نخست وزیر پاکستان در مورد افغانستان؛ اسلام آباد به دنبال چیست؟

مقام های پاکستانی بارها مدعی حضور گروه های تروریستی در افغانستان در دوران حکومت حداقل سه ساله طالبان شده و گفته اند که طالبان پاکستانی از سوی کابل حمایت می شود.

اسلام آباد مدعی است که دشمنان این کشور در افغانستان پناهگاه های امن دارند و رهبران طالبان پاکستانی نیز در افغانستان هستند.

اخیراً شهباز شریف نخست وزیر پاکستان در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک مدعی شد که داعش خراسان، شبکه القاعده، تحریک طالبان پاکستان، جنبش اسلامی ترکستان شرقی، جنبش اسلامی ازبکستان، انصارالله تاجیکستان و گروه های تروریستی زیادی در افغانستان وجود دارند.

نخست وزیر پاکستان گفت این کشور متعهد به از بین بردن همه گروه های تروریستی به ویژه تحریک طالبان پاکستان است و اسلام آباد در دو دهه اخیر در مبارزه با تروریسم ضررهای زیادی دیده است و حداقل 80000 سرباز و غیرنظامی کشته داده است.

این ادعاها در حالی مطرح می شود که حکومت طالبان بارها پاکستان را به بی ثباتی و تضعیف حکومت در کابل متهم می کند و می افزاید که اسلام آباد از تروریست ها و گروه های تکفیری علیه حکومت کنونی افغانستان حمایت می کند.

عنایت الله خوارزمی، سخنگوی وزارت دفاع طالبان در آغاز سال جاری گفته بود که گروه تروریستی داعش از پاکستان برای انجام حملات در افغانستان استفاده می کند. و گفت: ما مواردی داریم که داعش از خاک پاکستان به افغانستان آمده و از خاک پاکستان علیه ما استفاده کرده و حوادث تروریستی از این کشور سازماندهی شده است.

پاکستان باید مسئولیت این موضوع را بپذیرد. چندی پیش ذبیح الله مجاهد سخنگوی طالبان از دستگیری چند تن از عناصر داعش در افغانستان خبر داد که در حملات تروریستی ماه های اخیر در کابل و بامیان دست داشتند.

آقای مجاهد افزود که افراد دستگیر شده از اردوگاه آموزشی داعش شاخه خراسان در مستونگ ولایت بلوچستان پاکستان به افغانستان آمده بودند. مقامات پاکستانی مدعی وجود گروه های تروریستی در افغانستان هستند، در حالی که مردم افغانستان چندین دهه است که قربانی تروریسم و ​​تهدید شده اند و میلیون ها نفر از این موضوع متاثر شده اند.

جدای از این، پاکستان حداقل نیم قرن است که به عنوان مرکز تروریسم و ​​مرکز اصلی گروه های تروریستی در مجامع منطقه ای و بین المللی شناخته شده است.

از سوی دیگر در این مدت گروه های تروریستی با حمایت اسلام آباد در ایجاد تنش، ناامنی و بی ثباتی در افغانستان نقش فعالی داشته اند.

در شرایط کنونی که پاکستان با بحران‌های عمیق امنیتی، اقتصادی و اجتماعی دست و پنجه نرم می‌کند، مقامات این کشور تلاش زیادی برای درک افکار مردم نسبت به تهدیدات احتمالی ناشی از خاک افغانستان دارند تا از این طریق زمینه افزایش انزوای منطقه ای و بین المللی حکومت طالبان را فراهم کنند.

منبع: آژانس خبری معمار

 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x