اظهارات تازه‌ی نخست‌وزیر حکومت موقت پاکستان درباره مهاجران دارای مدرک

انوارالحق کاکر، نخست‌وزیر حکومت موقت پاکستان می‌گوید که تا اکنون هیچ مهاجر افغان دارای مدرک قانونی را از این کشور اخراج نکرده‌اند.

آقای کاکر در یک نشست خبری می‌افزاید که از میان پنج میلیون مهاجر افغان در پاکستان، یک اعشاریه هفت میلیون آن از سوی کمیشنری سازمان پناهندگان ملل متحد راجستر شده‌اند که هیچ یک از آنان از پاکستان تا اکنون اخراج نشده‌اند.

نخست‌وزیر حکومت موقت پاکستان در این باره گفت: «تفاهم‌نامه‌ی که ما با سازمان پناهندگان ملل متحد به امضا رساندیم یک تن از آن مهاجران راجسترشده را هم از پاکستان که در طول پنجاه سال این‌جا بودند را اخراج نکرده‌ایم. در کنار آنان کسانی بدون‌ثبت هستند؛ وقتی مهاجران ثبت می‌گردند، برای آنان یک مجوز و بنیاد قانونی صادر می‌گردد. این صدها هزار تن که اسناد قانونی نداشتند، پی‌هم برای‌شان گفتیم که نزد ما چالش‌های سیاسی، اجتماعی، جرایم و تروریزم است و از آنان خواستم تا به کشور شان بازگردند و ما کدام جبر را با آنان انجام نداده‌ایم.»

انوارالحق کاکر می‌افزاید که هیچ مسوولیتی در برابر مهاجران افغان ندارند و برای آنان شهروندان پاکستانی در اولویت قرار دارد.

او بار دیگر تاکید می‌ورزد کسانی که می‌خواهند به پاکستان بیایند باید از راه قانونی وارد این کشور شوند.

اما ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی از حکومت موقت پاکستان می‌خواهد تا در برابر مهاجران از رویه نیک کار بگیرد.

آقای مجاهد گفت: «مهاجرین به هر نوع و عنوان که باشد باید با آن‌ها برخورد قانونی صورت بگیرد و برخورد انسانی صورت بگیرد.»

هم‌زمان، برخی از مهاجران که مهلت مدارک شان رو به پایان است، از آینده‌ی نامعلوم شان در پاکستان نگرانی دارند.

ملک خان شنواری، مهاجر افغان در پاکستان گفت: «این‌جا که تعداد از افغان‌ها باقی مانده‌اند همراه شان کارت وجود ندارد که از سوی یوان‌اچ‌سی‌آر برای شان یک کارت داده شده بود آن‌هم همرای شان نیست یا گم شده است و خواهان توجه این نهاد به مهاجران هستند.»

جاوید ابرار، مهاجر افغان در پاکستان گفت: «پس از اخراج مهاجران افغان حالا افغان‌های که سند قانونی برای زندگی‌کردن در پاکستان را دارند و وقت آن کم مانده است نگران آینده شان هستند.»

با این حال، دبیر کل سازمان ملل متحد در نشست بین‌المللی مهاجرت، از وضعیت بد مهاجران به دلیل جنگ و خشک‌سالی در جهان به شمول افغانستان نگرانی کرده است.

انتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد گفت: «این نشست هم‌زمان است با پایان سالِ مملو از درگیری، تقسیمات سیاسی جنگ و بحران‌های اقلیمی. سالِ که در آن تعداد زیادی از مردم بخاطر ناامنی و خشونت‌ها مجبور به ترک خانه‌های خود شدند. ما این همه را از سوریه تا افغانستان، یمن، میانمار و اخیرا غزه شاهد هستیم.»

این در حالی‌ست که خلیل الرحمن حقانی، سرپرست وزارت مهاجرین و عودت‌کنندگان نیز در دیدار با کاردار ایتالیا برای افغانستان، درباره‌ی چالش‌های مهاجران افغان در پاکستان، ایران و ترکیه و اخراج اجباری آنان گفت‌وگو کرده است.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x