افغانستان؛ تعداد کودکان مبتلا به سوء تغذیه تقریبا 50 درصد افزایش یافته است

شمار کودکان مصاب به «سوء تغذیه خطرناک» در افغانستان ۴۷ درصد افزایش یافته است. سازمان نجات کودکان می‌گوید که افزایش میزان گرسنگی باعث شده که به شمار این کودکان افزوده شود.

سازمان نجات کودکان (سیف د چلدرن) می‌گوید که با افزایش میزان گرسنگی در افغانستان، از ماه جنوری به این سو شمار کودکان مصاب به «سوء تغذیه خطرناک» که در کلینیک‌های سیار این سازمان بستری شده اند، ۴۷ در صد افزایش یافته است. این سازمان خیریه امروز دوشنبه در یک گزارش گفته که شماری از این کودکان پیش از دسترسی به درمان، جان باخته اند.

در این گزارش آمده است که در ماه‌های اخیر با مواجه شدن خانواده‌ها با بدترین بحران گرسنگی در افغانستان، تقاضا برای دریافت خدمات درمانی سوء تغدیه، افزایش یافته است.

بر بنیاد آمارهای تازه سازمان نجات کودکان، شمار کودکانی که در ماه سپتمبر برای درمان سوء تغذیه در کلینیک‌های سیار این سازمان در افغانستان بستری شده اند، به بیش از چهار هزار و دو صد تن افزایش یافته است. این آمار در ماه جنوری به حدود دو هزار و پنج صد کودک می‌رسید.

کریس نیامندی، رئیس بخش افغانستان سازمان نجات کودکان نگران وضعیت اطفال مصاب به سوء تغذیه در این کشور است. او می‌گوید که «نهاد‌های بشر دوستانه، چون سازمان نجات کودکان هر روز در تلاش نجات کودکان از مرگ ناشی از گرسنگی استند، اما حقیقت این است که زندگی شمار زیادی از کودکان با خطر مرگ در نتیجه میزان بلند گرسنگی روبرو است. ما به سادگی به منابع برای نجات تمامی آنان دسترسی نداریم.»

آقای نیامندی می‌افزاید که نهاد‌های کمک‌رسان از یک سال پیش در این باره هشدار داده اند. او علاوه کرده: «حالا زمان آن است که جهان به نادیده گرفتن این بحران فاجعه‌بار در افغانستان پایان دهد و پیش از آن که شمار بیشتری کودکان جان‌شان را از دست بدهند اقدام کند.»

در گزارش سازمان نجات کودکان آمده که کارشناسان امیدوار بودند که با رسیدن فصل برداشت حاصلات در تابستان امسال، میزان گرسنگی در افغانستان کاهش یابد، اما به علت خشکسالی‌های دوامدار، فرآورده‌های زراعتی بسیار اندک از حالت عادی بودند. روستا نشینان برای فراهم ساختن خوراک به فرزندان‌شان، ناگزیر به فروش مواشی و زمین‌های‌شان شده اند.

فروپاشی اقتصادی افغانستان نیز در به میان آمدن این وضعیت بی‌اثر نبوده است. گفته می‌شود با افزایش بی‌کاری و بهای مواد خوراکی، حالا بسیاری از خانواده‌ها تنها با نان خشک و آب در تلاش زنده ماندن استند. سازمان نجات کودکان می‌گوید که پس از تسلط دو باره طالبان بر افغانستان، تلاش‌هایش را برای حمایت از کودکان نیازمند که شمار‌شان در حال افزایش است، شدت بخشیده است.

بر بنیاد آمار‌های این نهاد از سپتمبر سال گذشته تا حال، بیش از سه میلیون تن در افغانستان به شمول یک اعشاریه هشت میلیون کودک زیر پوشش برنامه‌هایش قرار گرفته اند. پیش از این‌، دفتر هم‌آهنگ کننده امور بشر دوستانه سازمان ملل متحد «اوچا» خواهان اقدام بی درنگ برای رسیدگی به مردم فقیر در افغانستان شده بود. بر بنیاد آمار‌های این دفتر، نود هفت درصد مردم افغانستان در فقر به سر می‌برند.

(دویچه وله)

 

 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x