اگر آمریکایی ها خواهان صلح پایدار در افغانستان هستند، ما باید تا اول ماه می آنجا را ترک کنیم!

انتظار می رود مقامات دولت افغانستان و نمایندگان طالبان در ماه جاری وارد ترکیه شوند  تا در مورد مسیر پیشرفت کشور خود گفتگو کنند! در روزهای اخیر نیروهای افغان و طالبان سعی در به دست آوردن اهرم فشار قبل از مذاکرات داشته اند!

کسانی در واشنگتن که می خواهند سربازان آمریکایی را بیش از مهلت مهلت اول ماه می در افغانستان نگه دارند، هشدار می دهند در پی خروج نیروهای آمریکایی جنگ و خشونت بیشتری خواهد بود!

اما این دیدگاه غلط است. حفظ نیروهای آمریکایی در افغانستان به نزدیک شدن جناح های مخالف آن ملت کمک نمی کند. بلکه ادامه ماندن فعالانه به صلح پایدار آسیب می زند!

در حال حاضر طالبان با تهدید اسلحه مذاکره می کنند، در حالی که دولت افغانستان از پشت سپری مذاکره می کند که واشنگتن هر لحظه ممکن است آن را از بین ببرد!

مداخله مداوم ایالات متحده در افغانستان توازن قدرت کشور را از بین می برد. تا زمانی که سربازان آمریکایی در زمین باشند، طالبان سعی می کنند منتظر خروج آنها بمانند!

مقامات دولت افغانستان طالبان را با داعش برابر می دانند و کابل طرح صلح اخیرا منتشر شده در ایالات متحده را رد کرده است!

تا زمانی که روند صلح افغانستان توسط ارتش ایالات متحده متوقف شود، دو طرف ممکن است به توافقی برسند که روی کاغذ خوب به نظر برسد اما پس از ترک نیروهای آمریکایی به سرعت سقوط خواهد کرد!

قابل درک است که دولت بایدن یک وسوسه برای حفظ حضور نیروهای خود در افغانستان برای جلوگیری از خشونت بیشتر دارد. اما انجام این کار می تواند به معنای تشدید مجدد عملیات جنگی مرگبار به رهبری ایالات متحده باشد و فایده ای ندارد!

افغان ها در اولین قدم که سازش است گیر افتاده اند که با توجه به قدرت طالبان در میدان نبرد نباید تعجب آور باشد! یک طالب فقط با ادامه جنگ می تواند پیروز شود و نیروهای تازه نفس طالبان و رهبران آنها عزم جدی برای انجام این کار دارند!

از نظر بایدن هر دو گزینه در افغانستان، ماندن یا رفتن خطرات سیاسی را به همراه دارد. سازش تحت اجبار مسلحانه صورت نخواهد گرفت!

این حضور نیروهای آمریکایی است که در نهایت چشم انداز صلح در افغانستان را با مشکل روبرو می کند نه خروج آنها! بایدن به دنبال راهی برای خروج است!
واشنگتن پست
۲۰۲۱/۱۰/۴

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x