به‌رسمیت شناختن حکومت ا.ا؛ اسلام‌آباد هم‌زمان با همسایه‌ها اقدام می‌کند

آصف علی درانی، نماینده ویژه پاکستان برای افغانستان در سخنرانی در انستیتوت تحقیقات پالیسی اسلام‌آباد ‌گفته است که پاکستان به‌گونه‌ی یک‌جانبه برای به رسمیت‌شناسی حکومت کنونی افغانستان گام نخواهد برداشت.

به گفته‌ی آصف علی درانی، اسلام‌آباد در این زمینه هم‌زمان با کشورهای دیگر عمل خواهد کرد.

آقای درانی گفته است: «یک تفاهم میان همسایه‌های افغانستان و روسیه وجود دارد که اگر بخواهیم که دولت افغانستان را به رسمیت بشناسیم، آنان را به‌گونه‌ی هم‌زمان به رسمیت می‌شناسیم، نه یک‌جانبه و من فکر می‌کنم که ما مداوم در تلاش انجام این کار بودیم.»

این مقام‌ پاکستانی همچنان از کاهش میزان فساد، بهترشدن امنیت، افزایش درآمدها و پیکار با مواد مخدرزیر حاکمیت امارت اسلامی در افغانستان نیز سخن گفته است.

او افزود: «نکته مثبت درباره افغانستان این ا‌ست که فساد کمتری در این کشور وجود دارد و این مورد در سطح بین‌المللی به رسمیت شناخته شده است. آنان درآمدهای خود را افزایش داده‌اند و این نکته نیز در سطح بین‌المللی به رسمیت شناخته شده. امنیت در افغانستان در سطح بین‌المللی به رسمیت شناخته شده است و سپس کشت تریاک به پایین‌ترین حد خود یعنی تا ۹۵ درصد کاهش یافته است.»

عبدالمتین قانع، سخنگوی وزارت داخله به طلوع‌نیوز گفت: «پالسی چهارساله ساخته شده و در آن همه چیز در نظر گرفته شده است. ان‌شاءالله که در آینده قریب امنیت هم به صد درصد می‌رسد و مبارزه با مواد مخدر هم به صفر کاهش پیدا می‌کند.»

نماینده ویژه پاکستان برای افغانستان در انستیتوت تحقیقات پالیسی اسلام‌آباد افزوده که ممنوعیت‌ها از سوی امارت اسلامی بالای زنان و دختران در افغانستان یک مساله‌ی فرهنگی است.

اما سر انجام، روابط کابل با همسایه‌ها و کشورهای منطقه چه خواهد شد؟

عبدالرووف توانا، آگاه سیاسی گفت: «سخنان اخیر نماینده پاکستان در امور افغانستان از دو احتمال بیرون نیست، نمایان‌گر عقب‌نشینی پاکستان در سیاست‌های که در قبال افغانستان به کار می‌برد، نه به سطح بین‌المللی خریدار پیدا کردن است و نه امارت اسلامی به خواسته‌های آن‌ها تمکین نمود.»

این در حالی‌ست که رابطه افغانستان در چند ماه پسین با کشورهای همسایه به ویژه پاکستان به تیرگی گراییده است.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x