تعطیلی دفتر اسکان مجدد افغان‌ها در آمریکا؛ سرنوشت نامشخص هزاران پناهجو

براساس گزارش خبرگزاری رویترز، دفتر وزارت خارجه که مسئول اسکان مجدد افغان‌ها در ایالات متحده است، دستور گرفته تا برنامه‌هایی برای تعطیلی دفتر مذکور تا ماه آپریل تهیه کند. این خبر را یک مقام رسمی ایالات متحده، یک فعال برجسته و دو منبع آگاه اعلام کرده‌اند؛ اقدامی که می‌تواند تا ۲۰۰ هزار نفر را از یافتن زندگی جدید در آمریکا محروم کند.

اعضای خانواده پرسنل افغان – آمریکایی ارتش ایالات متحده، کودکانی که مجوز پیوستن به والدین خود را دریافت کرده‌اند، بستگان افغان‌های پذیرفته‌شده در آمریکا و ده‌ها هزار افغان که در جریان جنگ ۲۰ ساله برای دولت آمریکا کار کرده‌اند، از جمله کسانی هستند که ممکن است با تعطیلی این دفتر از ورود به آمریکا باز بمانند.

شان ون ‌دایور، بنیان‌گذار گروه AfghanEvac که ائتلافی از کهنه‌سربازان، گروه‌های مدافع و دیگرانی است که با دولت آمریکا در اسکان مجدد همکاری می‌کنند، گفت:
“بستن این دفتر یک رسوایی ملی و خیانتی به متحدان افغان ما، به کهنه‌سربازانی که برای آن‌ها جنگیده‌اند و به تعهد آمریکا خواهد بود.”

کاخ سفید و وزارت خارجه ایالات متحده هنوز به درخواست‌ها برای اظهار نظر پاسخ نداده‌اند.

این اقدام در حالی انجام می‌شود که دولت ترامپ از سفارتخانه‌های سراسر جهان خواسته است برای کاهش تعداد کارکنان آماده شوند. این اقدام بخشی از برنامه ترامپ برای اصلاح بدنه دیپلماسی آمریکا و همچنین تلاش دولت برای کاهش ۲ تریلیون دالری هزینه‌ها است.

ون‌دایور، مقام رسمی آمریکایی و دو منبع دیگر گفتند که نمی‌دانند چه کسی دستور آماده‌سازی طرح‌های تعطیلی این دفتر را صادر کرده است.

بر اساس این تصمیم، ممکن است مراکز پردازشی که سازمان CARE در قطر و آلبانی اداره می‌کند نیز بسته شوند. حدود ۳۰۰۰ افغان که برای ورود به آمریکا تأیید شده‌اند اما هفته‌ها یا ماه‌ها در انتظار بوده‌اند، در این مراکز حضور دارند. این افراد شامل بیش از ۲۰ کودک بدون همراه هستند که قرار بود به والدین خود بپیوندند.

به گفته یک منبع، این افراد در خانه‌های پیش‌ساخته اسکان داده شده‌اند و غذا و کمک‌های اساسی دریافت می‌کنند، اما تعلیق کمک‌های خارجی که ترامپ دستور داده، باعث شده برنامه‌های حمایت از سلامت روان و کودکان متوقف شود.

گفته می‌شود که گزینه‌های تعطیلی سازمان CARE برای وزیر خارجه مارکو روبیو آماده می‌شود. تصمیم نهایی توسط روبیو، وزیر دفاع پیت هگست، وزیر امنیت داخلی کریستی نوم و مشاور امنیت ملی ترامپ، مایکل والتز – که یک کهنه‌سرباز نیروهای ویژه آمریکا در افغانستان بوده – گرفته خواهد شد.

یک منبع گفت: “تمام گزینه‌ها (برای تعطیلی CARE) در حال بررسی هستند.”

عملیات تخلیه و اسکان مجدد از زمانی که ترامپ در ماه جنوری روی کار آمد، متوقف شده است. او بررسی ۹۰ روزه ‌ای را برای برنامه پناهندگی و کمک‌های خارجی که هزینه پروازهای افغان‌های تأیید شده برای اسکان مجدد را تأمین می‌کرد، اعمال کرده است. این بررسی‌ها برای سنجش کارآمدی این برنامه‌ها و اطمینان از همخوانی آن‌ها با سیاست خارجی ترامپ انجام می‌شود.

پس از بررسی‌های دقیق امنیتی، ویزای مهاجرت ویژه (SIV) به افغان‌هایی که برای دولت آمریکا در طول جنگ کار کرده‌اند، اعطا می‌شود.

تعطیلی دائمی سازمان CARE و عملیات Enduring Welcome که تحت نظارت این دفتر است، می‌تواند ۲۰۰ هزار افغان را نادیده بگیرد.

این افراد شامل:

۱۱۰ هزار افغان در افغانستان که پرونده‌های ویزای مهاجرت ویژه و پناهندگی آن‌ها در حال بررسی است.

۴۰ هزار افغان که برای سفر به دوحه و تیرانا قبل از ورود به آمریکا تأیید شده‌اند.

و ۵۰ هزار افغان دیگر که در ۹۰ کشور مختلف (نیمی از آن‌ها در پاکستان) گرفتار شده‌اند و منتظر بررسی پرونده‌های مهاجرتی خود هستند.

 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امان الله هوتکی تحلیلگر مسائل سیاسی: جبهه به‌اصطلاح مقاومت، صرفاً گروهی از قاچاقبران، آدم‌ربایان و مقام‌های فاسد پنجشیری است که در دوران جمهوری، اموال مردم را غارت می‌کردند. همین افراد طالبان را قوم‌گرا می‌خوانند، در حالی که تمام تشکیلات خودشان بر پایه تعصب قومی بنا شده است. این گروه تحت نام مقاومت، در واقع جاسوسان بیگانگان هستند.
آرین یون نماینده پیشین پارلمان: زلنسکی دقیقاً به سرنوشتی دچار شده است که ما شدیم. فرمانده اعلی قوای ما، رئیس‌جمهور غنی نیز به ما می‌گفت که هیچ شکی در نیت آمریکا نداشته باشید. پیشنهاد ما این بود که از دامن آمریکا رها شویم و مذاکرات واقعی با طالبان آغاز گردد، اما رئیس‌جمهور تأکید داشت که آمریکا از او حمایت می‌کند...
عبدالسلام ضعیف از بنیانگذاران امارت اسلامی: هر چیزی که می‌تواند باعث نابودی و شکست یک قوم یا جامعه بزرگ شود، اختلاف و نفاق است. پایه‌های وحدت همیشه مستحکم هستند و می‌توانند در برابر هر نوع فشار مقاومت کنند. دشمن همواره راه نفوذ به این چارچوب را در تفرقه جستجو می‌کند تا به هدف خود برسد.
به اوکراین گفتند عضو ناتو شود تا امنیتش را تضمین کنیم. اوکراین که درخواست عضویت داد و جنگ شد، شرق سرزمینش را به روسیه بخشیدند و معادنش را بالا کشیدند، رییس جمهورش را هم با خفت هر چه تمام، از کاخ سفید بیرون انداختند. این یکی از عجیب ترین فریب‌های تاریخ روابط بین‌الملل بود.
همان روزی که ناچار شد امضای خروج خفت‌بار خود از افغانستان را ثبت کند، پس از بیست سال اشغالی که با مقاومتی استوار و تسلیم‌ناپذیر روبه‌رو شد. توافق دوحه فقط یک سند نبود، بلکه گواهی بر شکست بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان در برابر اراده‌ی ملتی بود که سر خم نکرد.
تصویری از مزار شهید سیدحسن نصرالله
قبلی
بعدی
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x